Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım kusura bakmada abartmışsın İstanbul gibi bir yerde hiçbir şey olmaz zaten aşırı yoğun kar yağışında değil kış lastiği kamyon lastiğide taksan tehlikelidir ben kış lastiğine asla para vermem çünkü kış lastikli araç denedim hiç bir fark yok bana tamamen para tuzağı geliyor ama ticari ve her gün kullananlar için değişir ama onun dışında hususi ve sürekli kullanmayanlar için gereksiz birşey
ya kusura bakma abi ama.evet sen de onlarca bilimsel veriden daha iyi biliyorsun dimi meseleyi.Sen deneyince genel geçer oluyor her şey...

Kar lastiği fren mesafesini kısaltır.Buzlanmada, Kar ve çamurlu yollarda ve hatta ıslak yollarda yol tutuşunu arttırır.7derecenin altında rüzgara bağlı buzlanmalar oluşabilir.Yolun sadece sağında buzlanma olsa ve sen fren yapsan araba ne yöne kayar bilemeden ağaçta bulursun kendini.Ya da allah muhafaza yaz lastiğiyle kar yağışına denk gelirsin, birine vurabilirsin,araca çarpabilirsin...

Allah göstermesin.

ben bu duyarsızlığı 1 kere yapıp araba pert etmiş insan olarak söylüyorum.Kış lastiğinin verdiği kısa mesafe fren performansını yazlık lastik veremez...

Yazlık lastik kışın sertleşir yol tutuşu azalır.Kışlık lastiğin mukavemeti fazladır.Ayrıca kar buz üstünde yol tutuşunun daha iyi olması demek absnin çalışma prensibine uygundur demektir ve fren yaparken kontrol kaybetme durumu da mümkün mertebe minimuma iner.

Hoş abi sen almamışsın, gereksizmiş sence.Boşverelim ben de satarım yarın sen öyle diyorsan )