Herkese mrb hayirli gunler hayirli cumalar.
Orjinal dynamic jantlara 185 65 15 mi yoksa 195 65 15 mi almami tavsiye edersiniz? Bi de onerebileceginiz lastik markasi?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler![]()
Bridstone veya kumho onerir 185/65/15 tavsiye ederim
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Benim aracim orjinalde 175 idi. Lastikleri degistirdigimde 185 tabanli aldim. Ancak orjinal ebatta almadigima pismanim aracimi hem performans hem de yakit acisindan etkiledi. Tavsiyem orjinali hangi ebatta ise ondan alin.
hankook mutlaka denemelisin.Eline alınca anlarsın diğer uzakdoğu mallarına göre çok iyi.
Orijinal ölçüsü ne ise ondan alın bence. Marka olarak da Continental öneririm.
TOYO CF2 tavsiye ederim, ben birkaç ay önce aldım çok memnunum. Desen olarak çok farklı bir lastik bi inceleyin derim.
Taban 195 alırsanız yanak 65 olmasın..60 uygundur.. 65 yanak alırsanız bence araç yüksek duruyor.pek hoş görünmüyor.Lassa,continental,bridgestone,hankook kullananların sıkıntı yaşamadığı markalardır.uygun olanını seçmek size kalmış..
195/65/15 çok büyük olur.Çapı jetta,bravo,focuslarda kullanılan 205/55/16 lardan bile büyük.185/65/15 iyi olur.Kullanıyorum çok memmunum.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Bencede arkadaşlar doğru söylüyor.
Aracının üstünde ne varsa o ebadın aynısını kullan.
Yuvarlanma metresi, çapı, taban genişliği değiştiği için mutlaka konforuna yakıt tüketimine ve aracının yürüyen aksam sağlığına direkt etkisi oluyor.
Ayrıca Continental belki iyi lastiktir ama 28.000Km de olan aracımın lastikleri belkide 10.ayda muayneden geçmeyecek. Yani yumuşak lastik. Şehir içlerinde yollarımızın hali mevcut. Babamın bravada 140.000 km yş geçti üstündeki goodyear ların üstüne 2 kere lastik değiştirdim hep goodyear hydragrip taktırdım yol tutuş ve dayanıklılık çok mükemmel. Benim contileri de goodyear ile değiştirecem heralde.
michelin energy saver nokta!
SLM.185/65/15 alırsan sılkıntı yaratmaz,çok az yakıt yükselir.Michelin veya bridgeston tercih edebilirsin.Kullandıgın yer düz asfat yogunsa yumusak lastik olan michelin,tümsek,çakıl,köy yolunda kullanacaksan yanak seti kuvvetli olan bridgestonu öneririm.
Orjinal ebatın 175/65/15 ise 185/60/15 olur. 185/65/15 alırsanız yakıt ve performansınızı etkiler. 175/65/15 de tek sorun kaldırımlara yanaştığınız zaman lastiği sürterseniz jantı çiziyorsunuz. Şu web sayfasında hespladın ve karar veriniz. Lastik | KmLastik.com 'dan alınır | Tüm Lastik ve Jant Fiyatları | Toptan & Parekende Lastik ve Jant. Lastik markası diyorsanız sadece şehir içi diyorsanız michelin veya continental, ANTALYA/Gazipaşa -MERSİN yolları gibi asvaltta gidecekseniz petlas/starmaxx, Bridgestone lastiği seçin derim.
Konu tab tarafından (10/08/2014 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir.
Valla ben mıchelın energy saver'den şaşmam.Sırf bu lastik için 5000 km kullandığım sıfır mıleston marka lastiklerimi ucuz fiyata verip mıchelın aldım.İnanın araca taktığımda aracın gidişi değişti.Üstelik bağımsız test kuruluşu tarafından yuvarlanma direnci düşüklüğü ile yakıt tasarrufu sağlayarak 40000 km de lastik kendini amorti ediyor.Ben 175/65/15 alacaktım ama lastikçi bu araca küçük gelir dedi.Hakikaten bizim puntoların çamurluk çapları geniş olduğu için 185 ebat çamurluk aralıklarını ancak kapatıyor.175 likler bizim araçlara sanki küçük geliyor gibi.Bir de bizim araçların süspansiyonları sert olduğu için 185 likler konforda önemli ölçüde yarar sağlıyor.Zaten multijetlerde 175/65/15 ve 185/65/15 olmak üzere iki adet orjinal lastik ölçüsü var.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Michelin Energy Saver kullan. Lastik biraz yumuşak ama yol tutuş ve fren mesafesi mükemmel. Eski kullandığım lastik. Şuan Good Year kullanıyorum, sert yol tutuşu felan güzel ama fren mesafesi çok kötü, kayma yapıyor.
Konu ceb_58 tarafından (13/08/2014 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
Fabrika çıkışı 175-65-15 michelin energy saver lastiklerimi,185/65/15 energy saverlarla değiştirdim.konfor arttı,yakıtın arttığını hissetmedim.yol tutuş on numara,ıslak-kuru süper
iPhone 'dan Gönderildi...
ben bu yıl başında 175-65R15 olan ebatı 185-65R15 olarak değiştirdim. üzerinde Bridgestone R250 ya da 300 modeli vardı. Yerinde Dunlop Sp Sport aldım. yol tutuşunda ve sürüş konforunda hissedilir değişim oldu. yakıt tüketimim ve çekiş aşağı yukarı aynı. hala ş.içinde trafiğe göre 5,8-6,4 arası yakıyor. lastik basınçları 4'üde 32psi. Lastik markası olarak ben dunloptan memnunum parasının hakkını veriyor ama aşağı yukarı piyasadaki bütün lastik markalarından kullanma imkanım oldu(şu son çıkan acaip isimli çin malları hariç) Michealen energy saver serisi ve kumho KH27 ecowing daha iyi diyebilriim. benim alacağım zaman michealen pahalıydı(takımı yaklaşık 700) kumho'da stolarda yoktu.
A.T.K.ve Y.
lassa atracta mükemmel bir lastik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri