kardeş bu 5 bijon göz var nizam var bu olmaz sana 4x100 olacak
Jant almak için bir çok siteye baktım iyice kafam karıştı. 15 inç jant 4x100 diye aratıyorum sonra bir jant beğenip fotosuna bakıyorum 5 tane bijon deliği var. 4x100 bijon aralığı değilmi.
Ya da biri bana grande punto için yakıtı çok arttırmayacak çekişi düşürmeyecek ölçülerde bir jant tavsiye edebilir mi ?
Mesela resimdeki jantın bilgilerinde
Bijon Aralığı
4x100
Jant Çapı
15' x 6.0
Ofset
40
Renk
GM
Bilezik Çapı
67,1
yazıyor ama 5 bijon deliği görüyorum benşu işe biri el atsın bilmediğim bişey mi var
![]()
kardeş bu 5 bijon göz var nizam var bu olmaz sana 4x100 olacak
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Demek ki gözüm doğru görüyor, sitedekiler çakallık yapıyoren iyisi netten değilde gidip görerek sorarak almak olacak sanırım. Çeşit biraz azalacak ama olsun
![]()
Hafiflik için orjinal jant ölçülerindeki alaşım jantı + mümkün olan en düşük taban genişliği olan (15 inç için 175/65) jantı + düşük sürtünme katsayılı (michelin saver gibi) lastiği seçerseniz yakıtınız minimum olur, çekişiniz normal olur.
Yol tutuş biraz da ön planda olsun derseniz 15 inç 185/65
sportif ve konfor biraz düşük olsun, virajda yol tutuş çok iyi olsun derseniz 17 inç 205/45
zaten diğer her şey yazılmış. Modelde sınır yok zaten.
Edit: forumda takabileceğin ölçüleri gösteren link ektedir.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...er-yardim.html
Edit 2: Baktığın jantın aynı modelinin hem 4 hem 5 bijon delikli olanı var. (model no 933)
Konu cengizhan tarafından (17/02/2014 Saat 04:39 ) değiştirilmiştir.
Arrest kardeşimiz sağolsun işin pratiğini cevaplamış, ben biraz daha bilgi vereyim.
175/65/15 inç lastiğin çapı 608.5 mmdir.
205/45/17 inç lastiğin çapı 616.3 mmdir.
Aradaki değişim sadece %1.26 olup; (tavsiye edilen maksimum değişiklik sınırı %3dür) Yakıt tüketimi, Yol tutuş ve Fren güvenliği sınırları içindedir.
aradaki çap farkının yarısı kadar , yani 3.9 mm araç yerden yükselmişdir.
gene aradaki farkın yarısı kadar lastik, davlumbaza yaklaşmış demektir.
Yani pratikte aracın yere sürtünme yüksekliği yaklaşık 4 mm yükselmiş ama süspansiyonların darbeyi absorbe ettikten sonra lastiğin davlumbaza sürtünme mesafesi 4 mm azalmıştır. Fiili olarak bu kadar değişiklik bir sıkıntı, konforun düşmesi ve yakıt tüketiminin artması dışında sorun yaratmaz. Buna karşılık fren mesafeniz düşer, virajlarda yol tutuşunuz artar. Km saatinizde hızı %1.26 fazla gösterirki, aslında orjinaller zaten yaklaşık %5 daha fazla gösterirler. Sitede 17 inç takmış arkdaşlar var.
Unutmayın en önemlisi 205/45/17 jantlar; fiatında fabrika çıkışlı g.puntolarda kullandığı en yüksek jant çapı ölçüleridir.
Bir ölçü tamamlaması yapayım:
g.punto için 15 ve 16 inç jantlar 6 inç ; 17 inç jant inç 6,5 inç genişliğinde olacak.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri