ben bu yaz kış lastik işini anlamıyorum yani gerek var mı yok mu konusunda... daha hiç kullanmadım kış lastiği.. ve bundan sonrada sanmıyorum alacağımı... eski aracımda pirelli p6000 diye bir lastik vardı 0 almıştık 3 kez aynı lastiklerle değiştirdim 11 senede... eğer satmazsam puntomu kullandığım sürece üzerindeki continentalin aynısını alacağım.
yani ses mes tüketim değerleri falanlar filanlar bana saçma geliyor...
1. si ülkemizdeki yollar patates tarlası gibi ve malesef hala daha güzel ülkemde ZİFT ÜSTÜNE MICIR yollar olduğu sürece en manyağını kullansak da SES olacaktır diyorum ben...
2. si ülkemizde sürüş tarzı diye bir şey yok... benim sürüş tarzım diyen adama inanmam ben.. psikolojik olarak bazen ÇOK HIZLI ÇOK SERİ bazen de İNANILMAZ SAKİN kullanıyoruz hepimiz... Ya da sol şeritten kaptırıp 100 - 110 la giderken ileride önüne 70 le giden bir başka vatandaş çıkıyor sen fren yapıyorsun o sağa gidene kadar sen 80 lere iniyorsun sonra yüklen GAZA tekrardan... bunları çoğalta biliriz ki tüm bunlara bakınca YAKIT AÇISINDAN LASTİKTEN DAHA önemli faktörler var derim ben..
o yüzden bana saçma geliyor yok kış lastiği yok 4 mevsim... Fren mesafesi iyi olsun , çabuk aşınmasın balon yapmasın en az 60000 km götürsün yeter...
Not : Kişisel Düşüncelerimdir
not 2 : hoşuma giden bir foto paylaşayım; (mars , ay ve MERSİN isimli)

Yer imleri