Hakan özür dilerim ben senin aracı 1.4 benzinli sandım 175/65/15 deyince (bu arada kim taktı bu lastiği senin aracına)
Senin orijinal ölçü zaten 185/65/15 yani 195/60/15 rahat takıyorsun.
Aslına bakarsan 195/55/16 en güzeli oluyor 16 inç janta geçmen lazım tabi![]()
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
dediğin doğruda motoru yormaya gerek yok be ağır kullan tatlı tatlı kullan hem de konforlu olsun bence tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama. dışarıdan güzel gözüküyo ama allah korusun sağlam bi çukura denk gelirse yazık olur herşeye bütün yollar kaymak asfalt olsa 18 de takılır ama yollar yol değil ki.
Uzun araştırmalar ve tavsiyeler üzerine 185/65/15 almaya karar verdim zira 195/60/15 aracı yorup yakıtı baya bir artırabiliyormuş.Fakat hangisi??? Mıchelin gibi yumuşak olmayan pırelli gibi sert olmayan konfor ve güvenlikte,yakıtta sorun çıkarmayacak hangi lastik?(Nokıan ve Hankok kullanan varsa tavsiye çok iyi olur)
Hankook K425 veya Dunlop SP01 alın derim. Kesinlikle Michelin, Goodyear gibi premium marka lastiklere servet ödemeyin.
Bir de Petlas'ın PT721, PT731 ve PT741 serileri çıkmış bulursanız deneyin derim.
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
Bugün hiç aklımda yokken girdiğim bir lastikçide desenini ve özelliklerini beğendiğim pirelli P1 lastikleri tanesini 150 tl'den aldım (çelik sibop,balans ayarı,nitrojen hava,işçilik dahil).Buca gibi iğrenç yolu olan bir yerde oğlumu kurstan almaya biraz da hızlı gittim,tabi biraz da lastikleri denemek istedim.Sonuç=SÜPERRRRRR.Mıchelin'e çok yakın yumuşaklıkta ama daha iyi.Şöyle ki öncekilerle langur lungur geçtiğim en küçük çukurlarda bu lastikte hiçbir şey hissetmedim,konfor bariz arttı.Sanki arabanın sert olan süspansiyonları yarı yarıya yumuşadı.Umarım hep böyle devam eder.İnternette araştırma yaptım gelince alanlar hep memnunlar.Az sonra bir de otobanda deneyeceğim,bakalım...
Otobanda yaptığım deneme de gayet iyiydi.Araba öncesine göre yola daha iyi tutundu ve yol,lastik sesi mıchelinle aynı idi. Yalnız araba sağa doğru çekme eğilimi gösterdi.Bu da galiba balanstan kaynaklanıyor yarın gidip rot- balans ayarı yaptıracağım.Lastik arayanlara tavsiyem pırelli P1,deneyin ve görün...
Konu hakan3548 tarafından (31/03/2013 Saat 19:52 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri