Öncelikle ilk 3 mesajdan sonrasını okumadım. Geçen sene Femoli (mehmet abi) sayesinde topluca ivedikteki bir yerden (litsa) topluca lastik satın almıştık farklı ölçülerde. Lastik olarak kesinlikle almanızı tavsiye ettiğim bir lastik fiyatıda uygun 540tl takım fiyatı oluyor. Geçen sene bizde aynı fiyattan almıştık. Yalnız bahsetmek istediğim bir kaç husus var.
Araştırmalarıma göre lastik tabanı ne kadar dar yani 175 bulabilirseniz çok iyi olur ve yanak ölçüsü ne kadar yüksek olursa (65 ideal) yol tutuşu o kadar iyi olurmuş (ralli araçlarının kar lastiklerini inceleyin derim neredeyse bisiklet lastiği kadar ince taban ve olabildiğince geniş yanak var) Tuncay abi sözüm sana dynamic jantlarına al kar lastiklerini hem daha uygun olur hem daha iyi yol tutuşun olur.

2. si ankara gibi kışı zor geçen yerde sadece önlere almak çok tehlikeli araçlardaki active donanımlardada olmak üzere EBD var (elektronik fren dağılım sistemi) bu sistem aracın hangi lastiği durmamaya eğimliyse oraya daha fazla fren gücü iletiyor. Bu şekilde önlere alıp arkalara almazsanız arkalar daha fazla tutacak ve bu şekilde arkadan kayma yaşanacaktır ve yine yol tutuşunu zorlaştıracaktır.

Ben bu lastiklerle ankaranın elmadağ ilçesinde 3 ay asfalt üzerinde gezemedim hep buz ve kar içindeydim zincirli araçların çıkamadıkları yerleri kolaylıkla geçtim. Lastik ve yürüyen aksam araç kullanıcıları ve yolcuları hayata bağlayan şeylerdir lütfen canınız söz konusuyken ucuza kaçmayın ve takım olarak lastiklerinizi alın.