Alıntı ecosi26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben 2 tane yeterli diyorum ve mantık olarak da şöyle düşünüyorum; evom önden çekişli ve frenleme sistemi önler disk arkalar kampana, frenleme önden başlayıp arkaya gdiyor 4 tekerden frenleme yapmıyor ve geçenlerde yağan ilk karda önde takılı olan kar lastiklerimle şehir dışına çıktım kar yığışı var zaten temkinli gidiyorsunuz ani frenlerden kaçınarak emniyetli bir şekilde gidiyorsunuz o zaman 4 kar lastiği ne işe yarar araç 4 çeker olupda önler gitmez arkalar devreye giriyor olsa 4 lastik şart lastikçi bir abime bu durumu anlattım bizim jeep de 4 kar lastiği takılı kilitli difransiyel var ona şart ama evo da yok insana tabiki daha fazla güven verir 4 tane o ayrı ama mantık olarak ben böyle düşünüyorum...bu sene kar lastiklerini takım olarak satmaya başladılar zorunlu hale gelecek önümüzdeki yıl ondan sanırım...durumu anlatınca lastik satan abi de bana hak verdi ve güldü o zaman biz nasıl para kazanıcaz diye...
Osman kardeşim, arkalar kampana da olsa, disk de olsa frenleme önden başlamaz, kesinlikle 4 tekerlekten frenaj söz konusudur. Hidrolik eş zamanlı olarak öne ve arkaya gider ve temkinli gidiyor olsanız da 4 tekerlekten frenaj şarttır. Ayrıca, kış koşullarında frenajı ön-arka olarak ayırma şansınız hiç yoktur. Kayma esnasında da, sadece önlerin yolu tutması, aracınızın dengesini bozar ve spin (dönerek kayma) attırabilir. Dolayısıyla 4 tekerlekten yolu tutmak, stabilite için hem kuru zeminde ve hem de kaygan zeminde frenajda şarttır.