4 ay önce sıfır km olarak aldığımız 2011 model Punto Evo Dynamic aracımızın üzerinden Goodyear GT3 lastikler çıkmıştı,bugün şanssızlık bu ya arka lastik kaldırıma denk gelince yarıldı,zaten aracın ön cam değişimi için Fırat Oto ya bugün gitmesi gerekiyordu ve aracı bugün servise bıraktık,hazır sevisteyken karter koruma plastiği takılmasını ve ücreti mukabilinde lastiğin yenilenmesini istedim.
Buraya kadar herşey normal gitti ve aracı yarın sabah 09.00 da teslim edeceklerini,muhafazanın işçilik dahil 100 lira,lastiğinde 150 lira olduğunu söylediler bende kabul ettim...
Şimdi sıkı durun,servisten bana gelen bir telefonla şok oldum,Goodyear GT3 lastikleri üretimden kalmış ve piyasada kimsenin stoğunda yokmuş,başka marka aynı ebat lastik takmayı teklif ettiler,desen yapısı uygun olmayan lastiklerin muayenede ağır kusur sayıldığını ve aracın yol tutuşunu bozduğunu söylediğimde stepnedekini alaşım janta takalım yeni lastiği stepneye alalım dediler,başka çare olmadığından stepnedekini alaşım janta takmalarını ancak yeni lastiğin stepneye takılmamasını istedim.
Aracın garanti belgesinde lastik markası olarak Michelin yazıyordu ve araç bize Goodyear lastiklerle teslim edilmişti,bunu Fiat'a bildirmiştim ve kayıtlarda bu var,bugün tekrar aradım müşteri hizmetlerini ve şikayetimi söyledim,üretimden kalkan bir lastik modelini sıfır km aracıma takıp bana satıyorsunuz,lastik yarılıyor ve ben yedeğini bulamıyorum,3 lastik başka 1 tanesi başka kullanmak istemiyorum,ya bana 5 adet michelin lastik vererek değiştireceksiniz veya Goodyear GT3 bulup takacaksınız dedim,şikayetimi kayda aldılar en kısa zamanda geri döneceklerini söylediler.
Şayet mağduriyetimi gidermezlerse yasal yollardan haklarımı arayacağımı bildirdim...
Siz siz olun aracınızda GT3 lastik takılıysa patlatmayın,yardırmayın çünkü yedeği stoklarda yok,üretimden kalkalı hayli zaman olmuş,İstanbul'daki Goodyear anabayilerinde bile yok bu lastik...
Üretimden kalkan bir lastik modelini 2011 model aracına takarak ülkemize gönderen Fiat İtalya'yı ve bu aracı bize satan Fiat Türkiye'yi kınıyorum...
33.hafta 2010 üretimi bu lastikler...
Konu USTA tarafından (04/04/2011 Saat 18:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: fotoğraf eklendi
Geçmiş olsun abi, benim şansıma Michelin geldi, umarım sorununuz çözülür.
Lastiklerim bridgestone ama bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Aklımızın bi köşesinde bulunması iyi oldu. Geçmiş olsun.
bu fiat daha çok yer biz Türkleri..
Benim aracın lastikleride GT3...Hepsiburada'da olduğunu görmüştüm bir ara..Az önce tekrar baktım ama GOODYEAR 185/70 R14 88T GT3 olan modeli var. Bu lastikte zaten bizim aracımıza uymaz
Fiat adına bir skandal bu,üretimden kalkmış,stoklarda bulunmayan,Polonya malı Goodyear GT3 lastiklerini 35.000 liraya sattıkları Evo'lara takıp Türk Tüketicisine satıyorlar...
Birde sıkılmadan garanti belgesine Michelin lastik kullanılmıştır diye not düşüyorlar,bu değişik marka yazma işini yasal haklarımızı arayamayalım diyemi yapıyorlar anlamadım...
Yarın aracı stepnesiz bir şekilde teslim alacağım,Fiat müşteri hizmetleri sorunu çözene kadar yeni lastik takmam araca ve yasal hakkımı sonuna kadar ararım...
Banada garanti belgesi vermemişlerdi..Bayinin müşteri hizmet yetkilisinden ısrarlı taleplerim doğrultusunda garanti belgesini gönderdiler. Ancak benim garanti belgesinde de lastik markası "Vartov" yazıyor..Ne demekse
sağ arka lastik yolda giderken sert bir çukurda yarıldı GoodYear lastik ve tamir yapan tanıdığa gittik stepnedeki lastiği normal janta taktılar , sıfırı ellerinde olmadığı için az km yapmış 2. el GT3 lastiği stepneye taktılar.Lastiklerden memnunum ama fiat ın yaptığı bu büyük rezalet sen kalk üretimde kalkacak lastiği sıfır arabaya tak , ne yani şimdi 2 si patlasa başka yerde bulunmucak 1 takım lastikmi alıcaz muayneden geçsin diye..
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
ayıptır ya, tüketici memnuniyeti diye birşey var. geçmiş olsun
büyük geçmiş olsun abi..
TSİ Jetta.
abi geçmiş olsun lastiğin üretim tarihi ne baktınmı? Böyle saçmalık olmaz orjinal ekipman lastiği çünkü ve piyasada olması lazım aramak işlerine gelmemiş olabilir
valla aynıları bendede var benim işlerdeki aksilikler bu aralar bir ara bir film vardı sırayla ölenler adını hatırlayamadın ona döndü inşallah bu lastikler problem çıkarmaz benim araç italyadan 2 gün önce gelmişti demekki hala takıyorlar...
Geçmiş olsun.Benim arabanın lastikleri continental çıktı.
Citroen C3 1.4 VTİ BMP
drive italian , kiss french
mustafa abi geçmiş olsun, bende de bu gt3 lastiklerinden var. ama tek fark benim garanti belgesinde de goodyear yazıyor. hep birlikte hareket edelim bence )
anaaaa.. Bendede bu lastik var.. ne yapıcam?
usta merhaba.geçmiş olsun arabacılıkta olur .olmaması gereken lastiğin olmaması gibi saçma sapan işler ama burada oluyor malesef yazık!!
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri