Bugun sabah benim sevgili eşim işe yaklaşık 80 km hızla giderken yolun ortasındaki büyük bir taşın kenarından sıyrılamayıp, lastiği yanak kısmından yarmış. dağın başında tek başına durmasının tehlikeli olacağını düşünerek . benzinlik gibi bi yere kadar patlak lastiğin üzerinde devam etmiş.. bana telefon açtı yerini tarif etti ve lastikçi arkadaşımı alıp hemen yola çıktık ve arabanın yanına vardığımızda lastik diye bişey kalmadığını gördük.. çünkü yarık lastikle 8 km yol yapmıştı... Lastikçi arkadaşım hemen yedek lastiğini takdı. eşim yoluna devam etti bende yarık lastiği kucaklayıp manisaya döndüm.... lastiği garantiden değiştirme yoluna gittim yarık lastik üzerinde yürüdüğü için lastik hatası değil garantiy girmez dediler.. kaskoyu aradım. kaskonun delineceğini öğrendim bundan da vazgeçtim ve lastik fiyatlarını araçtırmaya başladım.. Araştırırken beni çok şaşırtan bişey öğrendim...Benim yıllardır iyi marka diye bildiğim Falken 2 kalite bir lastikmiş... ebat 215 45 17 michelin: 350 tl
toyo: 300 tl
goodyear:310 tl
maxis : 180 tl
falken :145 tl
niçin falken böyle ucuz diye sorduğumda falken 2 nci kalite bir lastikdir yanıtını aldım... ben yıllardır falken japon lastiğidir iyi lastikdir.. dayanıklıdır. diye bilirdim dediğimde ise falken lastik kuru havada iyidir ama yağışlı havada çok vermsizdir. hatta yolda rolman sesi gibi uğultu yapar yanıtını aldım... şimdi içime kurt düştü.. yıllarca bildiğin şeyin yanlış olduğunu öğrenmek çok kötü birşey... şu an diğer 3 tanesi falken olduğu için yarılan lastik yerine mecbur falken takılacak ama bundan sonraki lastik seçimi konusunda özellikle performans grubunda tavsiye edeciğinz markalar hangileri.. bu konuda tecrübeli arkadaşlarımın tavsiyeleri nelerdir..
Yer imleri