Cevap: Punto - Fiorino - Doblo3 Cruise Control uygulaması
Alıntı:
ekremesiroglu Nickli Üyeden Alıntı
Vites konum sensörü sorunu sebebi ile araç vites görmüyor bu yüzden hız sabitlemiyorni olabilir
Vites konum sensörü manuel viteste varmıdır
MI 5 cihazımdan gönderildi
08/01/2019, 14:59
greens57
Direksiyon altındaki 12 pinli soketin şeması elinde olan varmı.pinlerden çıkan kablolar nerelere komut veriyor bu bilgiler lazım daha önce böyle bir paylaşım vardı ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
08/01/2019, 16:11
volkan1065
Alıntı:
greens57 Nickli Üyeden Alıntı
Direksiyon altındaki 12 pinli soketin şeması elinde olan varmı.pinlerden çıkan kablolar nerelere komut veriyor bu bilgiler lazım daha önce böyle bir paylaşım vardı ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Alttaki AIRBAG sargı soketinden bahsedyorsunuz anladığım. Boş uçları ile cruise control mü yapacaksınız.
08/01/2019, 16:53
greens57
Evet hız sabitleyici montajı için lazım direksiyon ses kumandasına bağlayacağım için ses kumandası çıkışı hangi pindi hatırlayamadım görsel veya şema varsa yardımcı olurmusunuz
08/01/2019, 18:19
Burak4135
Alıntı:
greens57 Nickli Üyeden Alıntı
Evet hız sabitleyici montajı için lazım direksiyon ses kumandasına bağlayacağım için ses kumandası çıkışı hangi pindi hatırlayamadım görsel veya şema varsa yardımcı olurmusunuz
Hocam yan tarafa pejo kolu takın bence sargı işi sıkıntı zaten eski konusunu bulursanız illa sargı üzerinden gidecekse zaten airbag sargısının uçları değil body e giren uçları değiştirirseniz direksiyondan kumanda işini halledersiniz
09/01/2019, 18:38
sozerbasi
Sol taraftaki tuş takımına devre yapıp 50. Ucu kesip 41 e takarsanız direk çalışır
10/01/2019, 14:16
sozerbasi
Direksiyon tuslarini hem teyp icin hem de cc icin kullanmak icin ne yapmak gerekiyor
Venus Z10 cihazımdan gönderildi
10/01/2019, 14:45
Burak4135
Alıntı:
sozerbasi Nickli Üyeden Alıntı
Direksiyon tuslarini hem teyp icin hem de cc icin kullanmak icin ne yapmak gerekiyor
Direksiyon tuşlarını aynı anda kullanamazsınız yan tarafa pejo kolu yapın geçin bişey olmaz
10/01/2019, 21:22
ekremesiroglu
direksiyon tuşlari cruise control uygulamamız bu uygulamayı doblo fiorino linea ve punto araçlarda kullanıyoruz
10/01/2019, 21:50
sozerbasi
Bahsettiğim buydu...
10/01/2019, 22:43
greens57
Daha önceki aracıma yapmıştım 41 den direksiyonun 4 pinine hat çektim araya bir anhtar koyarak. 4 den çıkan ses açma kapama kablosunu 3 pine taktım src yerine ses açma kapamaya komut veriyor ben bu şekilde kullanmıştım.şimdi bir arkadaşın aracına yapıcaz bilgiler eskide kaldığı için unutmuşum yardımcı olanlara çok teşekkürler.ecu programınıda silmişim eski linkinden ulaşamıyorum yeni link atabilirseniz sevinirim
11/01/2019, 22:59
volkan1065
Fiat araçlarının cruise controlü için çok çeşitli uygulamalar yapılabilir. Sadece aklınızda sabit fikirler olmasın. Eğer elektronikten anlıyor ve araştırmacı bir insansanız o direksiyon tuşlarını hem cruise hemde normal olarak kullanırsınız. Bir gün olurda yakınımda isteyen biri olursa bişiler tasarlar yaparsam burda en ince detayına kadar paylaşırım.
Tabi bu uygulamayı yapan arkadaşlarda bu yada başka konularda nasıl yapılacağını paylaşabilir.
12/01/2019, 00:06
sozerbasi
selamin aleykum hocam cinden kol bu gun elime ulasti volkan hocam konuyu tam olarak 5 ile 6 defa okudum yanlış bir duruma mahal vermemek adına şimdi kol içindeki yolların kablo ile
set+
set-
resume
on/of
kabloları 4 adet olacak şekilde lehimlenecek sonra çıkan kablolar verdiğiniz direnç devresinden geçip 2 kablo olarak çıkış alınacak direksiyon üst sinyal kısmındaki 12 pinli sokete 8 nolu pin on /off 10 nolu pinde sase olacak şekilde bağlanacak sanırım bu rada kafamı karıştıran 4 adet kablo girip devreden 2 mi çıkacak bağlantı için 4 çıksada sadece 2 si mi bağlanacak yardımcı olursanız sevinirim
15/01/2019, 09:47
TeksasStyLe
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
Fiat araçlarının cruise controlü için çok çeşitli uygulamalar yapılabilir. Sadece aklınızda sabit fikirler olmasın. Eğer elektronikten anlıyor ve araştırmacı bir insansanız o direksiyon tuşlarını hem cruise hemde normal olarak kullanırsınız. Bir gün olurda yakınımda isteyen biri olursa bişiler tasarlar yaparsam burda en ince detayına kadar paylaşırım.
Tabi bu uygulamayı yapan arkadaşlarda bu yada başka konularda nasıl yapılacağını paylaşabilir.
hocam bir üst postta bir kaç sualim oldu yardımcı olabilir mısınız
15/01/2019, 10:19
sozerbasi
Devreyi bu şekilde kola bağlantı yapabilirsin. Ayrıca direksiyonun 12 pinli sometine gitmeye gerek yok. 41. Pinde aldığın kabloyu direksiyonun yan taraan gecirevilirsin. Kolu sinyal kapagina monte edicegin icin kapagin arkasindan gecirebilirsin. Şaseyi de herhangi bi yerden alabilirsin. https://uploads.-cdn.com/20190115/e1...4afa6a96c6.jpg
15/01/2019, 14:11
TeksasStyLe
Alıntı:
Devreyi bu şekilde kola bağlantı yapabilirsin. Ayrıca direksiyonun 12 pinli sometine gitmeye gerek yok. 41. Pinde aldığın kabloyu direksiyonun yan taraan gecirevilirsin. Kolu sinyal kapagina monte edicegin icin kapagin arkasindan gecirebilirsin. Şaseyi de herhangi bi yerden alabilirsin. https://uploads.-cdn.com/20190115/e1...4afa6a96c6.jpg
yardımınız icon çok teşekkür ederim zaten hali hazırda tesisat çekili olduğu için direksiyon üst kısmındaki soketi kullanmayı tercih edeceğim en azından d soketine müdahele kısmında kendime güveniyorum umarım bunu başarırım teşekkür ediyorum yeniden deneyip sonucu buraya yazacağım
15/01/2019, 23:02
hakaniko
Alıntı:
TeksasStyLe Nickli Üyeden Alıntı
yardımınız icon çok teşekkür ederim zaten hali hazırda tesisat çekili olduğu için direksiyon üst kısmındaki soketi kullanmayı tercih edeceğim en azından d soketine müdahele kısmında kendime güveniyorum umarım bunu başarırım teşekkür ediyorum yeniden deneyip sonucu buraya yazacağım
Eğer sinyal soketine tesisat geliyorsa bahsedilen pinlerin kablolarını sıyırarak 20-30 cm kadar uzatıp ucuna bir soket yapın. Beyinden de aktifleştirdikten sonra geri kalan tüm iş kolda. Tesisatta başka bir değişikliğe ihtiyacınız yok.
15/01/2019, 23:16
sozerbasi
Bende onu anlatmaya çalıştım 12 pinli soketle bi işimiz yok. Oraya gelen cc kablolarından paralel alıp işi bitirebilirsin.
15/01/2019, 23:33
hakaniko
Alıntı:
Bende onu anlatmaya çalıştım 12 pinli soketle bi işimiz yok. Oraya gelen cc kablolarından paralel alıp işi bitirebilirsin.
Açıkçası aracımda tesisat olmasaydı bilen birinden yardım isterdim ben yapmayacaktım. Çok da istemiyordum body computere kendim bulaşmayı. Çok acılı tecrübelerim var beyinler konusunda :D
Belki arkadaş da benim gibi düşünüyordur. D soketi bulmam bile 1 gün sürdü. Volkan hocam sağolsun yardımlarıyla buldum yukarılardaymış.
O yüzden emin olduğum uçtan işlem yapmayı tercih ettim. Dediğiniz de yapılabilir tabi.
16/01/2019, 09:49
TeksasStyLe
Alıntı:
hakaniko Nickli Üyeden Alıntı
Açıkçası aracımda tesisat olmasaydı bilen birinden yardım isterdim ben yapmayacaktım. Çok da istemiyordum body computere kendim bulaşmayı. Çok acılı tecrübelerim var beyinler konusunda :D
Belki arkadaş da benim gibi düşünüyordur. D soketi bulmam bile 1 gün sürdü. Volkan hocam sağolsun yardımlarıyla buldum yukarılardaymış.
O yüzden emin olduğum uçtan işlem yapmayı tercih ettim. Dediğiniz de yapılabilir tabi.
aynen öyle çekindiğim için riske girmek istemedim :) cc koluna kablo ve devre işini yaptırıp ise başlayacağız nasipse d soketinibulup 41 nolu pini bulmak epey zor olur bizim için 😎 yardımları için herkese teşekkür ler
08/02/2019, 14:26
alionur06
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Arkadaşlar benimde şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim, "Menzil kontrol (2009+)" karşısı boş hiç birşey yazmıyor, aktifleştirmeye çalıştığım zaman istekler sınır dışında hatası alıyorum. Fakat en üsttekini aktifleştirdim, cruise lambası testini de gösterge bölümünden yapmaya çalışıyorum onda da istekler sınır dışında hatası alıyorum. Acaba çalışır mı? Yardımlarınız için teşekkürler.
12/02/2019, 13:59
Alikeskin
Başkasin paylasimi
12/02/2019, 15:31
ekremesiroglu
Arkadaşlar benimde şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim, "Menzil kontrol (2009+)" karşısı boş hiç birşey yazmıyor, aktifleştirmeye çalıştığım zaman istekler sınır dışında hatası alıyorum. Fakat en üsttekini aktifleştirdim, cruise lambası testini de gösterge bölümünden yapmaya çalışıyorum onda da istekler sınır dışında hatası alıyorum. Acaba çalışır mı? Yardımlarınız için teşekkürler.
araç kaç model hangi paket?
12/02/2019, 16:04
resume
Volkan bey teşekkürler. Çoğu detayı anlatmışsınız. Birde direksiyon tuşları konusuna bir el atıp bu şekilde bir anlatım yapabilirmisiniz.
12/02/2019, 22:56
alionur06
Ekrem bey teşekkürler cevabınız için. Araç 2006 model active, cruise controlü aktifleştirmeyi başardım. Bağlantıyı yanlış yapmışım (daha doğrusu uygun pin takmamışım) ondan çalışmamış, galiba modeli gereği alttaki 2009+ olan çıkmıyor. Bir sorum daha olucak hız sabitleyicim çalışıyor fakat cruise ışığını yakamadım bunun hakkında bilginiz var mı?
12/02/2019, 23:39
alixxx
Alıntı:
alionur06 Nickli Üyeden Alıntı
Ekrem bey teşekkürler cevabınız için. Araç 2006 model active, cruise controlü aktifleştirmeyi başardım. Bağlantıyı yanlış yapmışım (daha doğrusu uygun pin takmamışım) ondan çalışmamış, galiba modeli gereği alttaki 2009+ olan çıkmıyor. Bir sorum daha olucak hız sabitleyicim çalışıyor fakat cruise ışığını yakamadım bunun hakkında bilginiz var mı?
İki satır ekranlı active araçlarda yanmaz ışık.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
13/02/2019, 08:54
ekremesiroglu
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
2008 ve öncesi active lerde yanmıyor . diğer paketlerde ise denemeden anlaşılmıyor. 2007 dynamicte yandığını 2008 dynamicte yanmadığını gördüm örnek olarak. Ama 2009 ve sonrası active lerde yanıyor
Alıntı:
2008 ve öncesi active lerde yanmıyor . diğer paketlerde ise denemeden anlaşılmıyor. 2007 dynamicte yandığını 2008 dynamicte yanmadığını gördüm örnek olarak. Ama 2009 ve sonrası active lerde yanıyor
Alıntı:
Benim aracım 2008 dynamic yanmıyor cc ışığı. Sorun değil, benim açımdan önemli olan sistemin kusursuz çalışması. 4 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım direksiyon tuşlarındaki cc sisteminden. Devreyi hazırlayan alixx ve montajı yapan halils2 abiye tekrardan teşekkürler :)
15/02/2019, 11:07
CokBilmis
Alıntı:
feyzullah Nickli Üyeden Alıntı
Benim aracım 2008 dynamic yanmıyor cc ışığı. Sorun değil, benim açımdan önemli olan sistemin kusursuz çalışması. 4 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım direksiyon tuşlarındaki cc sisteminden. Devreyi hazırlayan alixx ve montajı yapan halils2 abiye tekrardan teşekkürler :)
Çalıştıgı sürexe sorun yoktur. Ama suan CC ünitelerde kampanya varmış internette gezinirken ( n11 - gittigidiyor ) komple ünite 750 tl, sadece CC de gördüm oda 350 tl. Uygunken orjinale cevirmekte fayda vardır hocam bilginize
15/02/2019, 13:58
sozerbasi
Sadece cc kolu orjinale monte edilebiliyor mu?
15/02/2019, 14:03
CokBilmis
Alıntı:
Sadece cc kolu orjinale monte edilebiliyor mu?
Ediliyor arkadaşım yaptırmıştı , sadece kendi far - silecek ve sargısını kullanıcaksın. Sanayide bir elektronikciden rica ettik body den CC aktif etti, kablosunuda kendimiz cektik iş tamam. Bire bir orjinal oldu parçacıdan 2 delik yana gelen CC kapagı almıştık birde o zaman 35 tl di
15/02/2019, 14:14
sozerbasi
Bununla ilgili bi montaj tarifi yapan olursa seviniriz tabiki....
15/02/2019, 19:28
sozerbasi