Alıntı atalayx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
6V 1.5A ile çalışacak belki emiş gücünü arttırmak için 2A bile olur.Elektroniğe hiç ilgim olmadı ama böyle işlerin ve sizlerin sayesinde yavaş yavaş öğreniyorum. dediğin elektrik elemanını alıcam ve denememi burada paylaşıcam. Teşekkür ederim
.
Atalay sen eminmisin 1.5 A çektiğine eminsen.LM338 var 5 amperlik onu yapabilirsin fakat onda çıkış voltajını potasyometreyle ayarlayıp ona göre direnç bağlıyorsun.Ben bi arastırayım sana en kısa zamanda daha kolayını yazarım.Fakat sana elektronik kompanenti söylesem bile onu yapabilcenmi? aslında en kolayı ozanın dediği seri 4 ohm luk 25w direnç hatta 50w lık metal kasa direnç var onuda yapabilirsin fakat sağlıklı değil.

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1.5 A olduğunu nerden öğrendin? cihazın üzerinde başka veri varmı? 78L06nın o akımlara dayanması mümkün değil.
Eğer 1.5A çekiyor ise 4ohm 20W direnci seri bağlayarak yapabilirsin ama buluşmadada dediğim gibi en temizi devre yapman(detayları bende bilmiyorum ama bulabilirsin internette)
Ozan kardeşim doğru söylüyorsun ben bu kadar akım çekeceğini tahmin etmedim vede 7806cv ile 78l06 yı karıştırdım 78l06 100ma kadar. 7806cv 1A kadar dediğin gibi bu bile olmaz.Senin yaptığın hesap volt / akım dan 4 ohm çıkıyor.en az 20 wattlık direnç kullanması gerek.