bugün benim aracımda yön klima yönlendirme ayar düğmesinin arkasında kalan yerdeki ışıklar söndü (sağ taraf). acaba değiştirmek için ne tip led gerekir?
bugün benim aracımda yön klima yönlendirme ayar düğmesinin arkasında kalan yerdeki ışıklar söndü (sağ taraf). acaba değiştirmek için ne tip led gerekir?
Erhan hocam, bu klima düğmelerinin led leri flat led denilenlerde değil mi?
Yani lehimi smd lerden kolay olduğu için flat led kullanmayı üşünüyorum da.
Bu linkteki ledlerden yani?
Doğrumudur?
LED| FLAT LED | Elektrodepo : Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı Elektronik Ürün Sitesi
Birde kaç mm olması gerekiyor?
Valla üstadım üzerindeki pleksiye uygulicaksan linkdeki ledler ışık yayma açısı açısından pek faydalı olur. Yok ben delikli plaket kullanarak da yaparım diyosan ki bence daha kolay olur yine linkdeki ledleri kullan(cümlede sağ gösterip sol vurdum yine) iki türlüde
linkdeki ledler işini daha iyi görürler
Arkadaslar plexi devrelerle ugrasmayin.esnek serit led alin ic kisma cift tarafli bant ile yapistirin.12 voltuda klimaya gelen 12 volt beslemenin ayagindan alin.ben bu sekilde 2 arabaya yaptim.hem zaman alip ugrasrirmiyor hemde isik homojen olarak esit dagiliyor.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Yani diyorsunki linkteki ledler daha kolay montajlanır ve tek yönlü ışık verir.Daha iyi olur diyorsun
Birde bende hangisinden olduğunu nasıl anlayacağız? bu şeffaf olan düzenek mi vardır? yoksa bakır düzenekli olan mı?
Peki hocam esnek şerit led dediğiniz hangisi oluyor? üzeri silikonlu olan mı?
Baktım hocam baktımBen sizin gibi devre oluşturamıyorum
o konuda bilgim yok yani
![]()
Oradan fazla akım çeker bence direk o ampul soketinden alman gerek elektriği. Şerit ledi kesip bağladın ve gene mi titredi yani? Üzerindeki direnci çıkarmadın değil mi? 3 LED bir direnç olacak şekilde deneseydin. Şunuda deneyebilirsin. Eski cam t5 ampulünü bi sokete tak , diğer sokete led bağla o zaman titreme olmayacaktır. O ampulü de koyu renk birşeyle kapadın mı olur.
dirence ellemedim direk 3 led bir dirençlik kısmı kesip t5 ampül soketine bağladım titremeye başladı
t5 ampülümün ikiside patlamıştı zaten onlar yanmıyo diye bu işe girdim![]()
GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K
Yarın iş dönüşü bulursam alırım
sayıları senin yöntemle kazıycam enjektör iğnem hazır bugün kazırım![]()
Cengiz beyin dediği klimaya gelen 12 voltluk ayak neresi direk hiç uğraşmadan ordan alsam nolur
Evet abi onu çok dikkatli yapıcam
pm attım dört gözle cevap bekliyorum
senin yaptığın düzenekte 20 tane led var bende şeritten 20 tane kesip denesem belki olur ne dersin bide böylemi denesem güç olarak eski ampül soketlerinin birinimi yoksa ikisini birdenmi kullandınız
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri