tırnaklı kenarından kastırırsanız çıkar, kablosuda soketli soket öncesinden paralel çekerseniz sorun olmaz.
hocam lambaya gelen 3 tane kablo var + şase birde gecikmeli şase. sadece öndeki lambayı düşünürsek + kablo herzaman lambaya bağlı. normal konumda gecikmeli şase bağlı, açık konumda normal şase, kapalı konumdada şase bağlantısı yok.
arkaya bahsedilen lambayı eklediğimizde, bu lambanın normal konumuyla sürekli açık konumundaki geçişte bahsettiğim 2 şase birbirine temas ediyor. yani gecikmeli şaseyede sürekli şase bağlanmış oluyor. buda gecikmeli şase bağlı ön lambanın yanmasına neden oluyor. ben aklıma gelen diyot kombinasyonlarını denedim ancak çözemedim. lambanın içini kurcalayarak belki olur.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Doğru anladıysam arka lambaya çektiğin gecikmeli şase kablosuna şaseyi değdirdiğinde ön lamba yanıyor. Bu iki kabloyu bir diyodu seri bağlayarak birşeltirirsen lamba yanmayacaktır. Diyodun çizgili tarafı önden gelen gecikmeli şase kablosuna bağlı olmalı veya tam tersi, deneyebilirsin.
Bundan yola çıkarak önden gelen gecikmeli şase kablosuna bir tane diyodu doğru yönde seri bağlarsan sorun kalmamış olması lazım. Ters bağlarsan arka gecikmeli lamba yanmayacak ama arka lambayla oynadığında ön lamba yine yanıp sönecektir.
istanbulda olsaydın beraber bakardık. Kondansatör fikrini veren arkadaşın ise (kusura bakma ama) tamamen sallamış.
Tesekkur ederim bakalim cmt gunu insallah yaparim
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri