Abi bende geçen yaz hatunun bisikletini boyamıştım sprey boyayla. Tecrübelerimden faydalandırayım seni. Önce bi kat attım boya çok özenmeden. Bi saat sonra tekrar bi kat attım. Kapandı tamamen. Bi saat sonra da 3. katı attım. boya süper olmuş gibi görünüyodu. Bana da vernik vermişlerdi (Hatta üstünde mobilya verniği yazıyordu) kullanmadım önce sonra bi yerine sıktım baktım ki süper bi görüntü verdi . Sıkmadığım yerler kalitesiz gibi göründü. Sıktığım yer ise fabrika boyası gibi oldu. Tabi parlatıyor vernik. ama bi amacı daha var o da boyayı alt yüzeye yapıştırmak.
bu bisiklet boyama girişimim ikinci kezdi zira ilk boyadığımda aynı boyaya iki kat atmış ve vernik kullanmamıştım. Her sürttüğü yerde boyayı kaldırdı daha sonra. Bence vernik o boyanın orada kalması için çok gerekli. (Bu arada bi kezde ondan sonra eski arabamın tamponunu boyamıştım. O da gri metalik sprey boyayla. Süper oldu ama sonra başka bi marka vernik kullandım. Kullanmaz olaydım. Vernik mum gibi bi tabaka yaptı kutuyonca. Berbat durdu. Dayanamadım tanıdık bi boyacı da boyattım sonra komple tamponları. Niyeyse ilk kullandığım mobilya verniği çok güzel çıkmıştı. Demem o ki verniği önce başka bi yerde dene sonra kullan) tecrübe ile sabitttir