Size küçük bir anı mı anlatayım buradan kendinize ders alın.
Rahmetli babam Gazi Üniversitesine toplamda 48 yıl bilfiil öğretmenlik yapmış bir insandı. Eskiden teknik kitaplar pek yoktu çoğunlukla alman kitaplarının çevrimi vardı. Meslek hayatı boyunca 20 adedi geçen ve MEB bakanlığı onaylı teknik eğitim kitabı yazdı. Bu kitapları satarak bizleri (4 erkek kardeş) büyüttü. Hepimiz de Gaziliyiz.
Bundan 2 sene önce yağenim google de tesadüfen babamın kitaplarının satıldığını öğrenmiş ve bize söylemişti. Sordum. Babam izin vermemiş. Şikayet etmeyecekmisin dedim. Yoo etmeyeceğim dedi. Nedenini sordum. Verdiği cevap aynen şöyleydi.
"Ben yıllarımı kitap yazarak, öğrencilere nasıl yararlı olabileceğimi düşünerek geçirdim. Bunca bilgi, bunca emek ben öldükten sonra kimin işine yarayacak. İsteyen istediği gibi benim emeklerimi alabilir. İster satar, ister yararlanır. Ama sonuçta birilerinin teknik bilgisinin artmasına yarar. Sizler de çalışın yararlı şeyler yapın insanlar size teşekkür etsin"
Aynı gün internetten tüm kitaplarının yayınlanabileceğini söyledim. 86 yaşında çocuklar gibi sevindi. Ölmeden bir hafta önce de bu konunun yapılmasını bana vasiyet etti. Belki şimdi olmaz ama en kısa zamanda tüm kitaplarını ücretsiz yayınlayacağım. Mekanın cennet olsun babacığım.
Babamızın biyografisinin lingi aşağıdadır.
Log In | Facebook
Yer imleri