Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Yeni şöförüm trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum heyecanlanıyorum normal midir?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

önce trafiğin yoğun olmadığı yerlerde uzun uzun kullanmakta fayda var.
    Sonuçta insan trafikden önce arabaya alışmalı. Direksiyonu sıkmadan
    kendini kasmadan rahat bir trafikde düz yolda uzun uzun kullanınca ister
    istemez insan rahat olmaya başlıyor, sonrasın da yoğun trafik farkettirmiyor zaten...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ercan topcu
    black8555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 17

moral verdınız ıcın teşekkurederım cok calışıp bu korkuyu yenecem

A B
    Wisdom Words Kronokrator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 80

arabanın, uzuvlarından biri olduğunu hissetmeye çalış. sakin, rahat ol. o senin bir parçanmış gibi düşün. beynin nasıl kollarını hareket etmeni sağlıyorsa, arabaya da hükmetmeli.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

sakince stres yapmadan kendinize güvenli bir şekilde kullanmaya başlayın =) mümkün olduğunca düzlüklerde hafif hafif gazı direksiyonu yoklayın olabildiğince..hem aracı tanımanıza,hem elin ayağın alışmasına,hemde tepkilere karşı tecrübe etmeye başlarsınız =)
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

asla bir korkunuz olmasın trafik de kullanmaya özen gösterin araca kesinlikle kasko yaptırın vurursam çarparsam korkusuyla zor öğrenirsiniz...
    Keyif BMW'Dir...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda Atsiz
    ardatsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 22

Boş bir yerde dur kalklara çalış ayağın debriyajı kavrasın özellikle hafif meyilli yerlerde gerisi kendi kendine gelişir zaten,yanında birde arkdaşın olsun bilen biri,tek çıkma yanında biri olursa kendine güvenin gelir,alışana kadar teybi kıs yada hiç açma

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eray ALTINDERE
    eray124 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34VG3762
    Edilen teşekkür: 5

Tokyo drift filmini izle sonra tak kemerini gerisi gelir =))

Ramazan Erdemir
    skystar37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08
    Edilen teşekkür: 265

Usta şöför yada iyi şöför olmaya gayret etme kendine ve başkalarına zarar vermeden uyulması zorunlu trafik kurallarına uyarak sakin bir şekilde otomobilini kullanmayı öğren yeter. Heyecanın çok ise yanına birilerini alarak değilde tek başına kullanmanı ama önce gaz,fren,debriyaj,kavrama,vites,dönüş açısı ve sinyal kolu hakkında bilgi edin. Kendine ve başkalaraına zarar vermeyeceğin hareket halinde iken seni taciz edenlere (yavaş gidiyorsun stop ediyorun trafiği tıkıyorsun diye kornaya basarlar selektör yaparlar el kol çıkartıp hareket çekerler kendileri analarından otomobil içinde çıkmışlar ya sabredip anlayış gösteremezler) kulak asmayacağın yerleri tespit edip oralar da çalış. Şöför koltuğuna oturduğunda kağıt üzerindeki kurallardan çok kendini en rahat hissedeceğin şekilde bir oturuş pozisyonu al ama koltuğuda yatak gibi kullanma, direksiyon ile arandaki mesafeyi iyi ayarla onu tutarken kendini çok kasma çok da rahat bırakma. Seyir halinde iken yolu değil iki şerit çizgisinin arasında sana ait olan şeridi ortala.

Bu iş tavsiye ile bir yere kadar kendine inanıyorsan ben bunu yaparım diyorsan sorun bitmiştir zaten..

Kazasız hatasız keyifli sürüşler..

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Araba kullanmaya başladığım ilk zamanlardı. Ankara Kızılay meydanında kırmızı ışıkta gece 24 suları arabayı stop ettirdim. Gecenin bir yarısı arkadaki taksici kornaya aralıksız asılmaya başladı. Hatırladığım abimle beraber adamın camını yumrukluyorduk Derdin ne senin arkadaşım ne istiyorsun dediğimi hızımı alamayım adamı birde polise şikayet ettiğimi hatırlıyorum Oluyor böyle şeyler

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir-1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 66

şehirdışında pratik yaptıkdan arabanın huyuna suyuna hakim oldukdansonra şehir içine çıkmakta fayda var korkma kurarlara uy yeter ondan sonra trafik senden korksun o sana uysun hayırlı olsun

ercan topcu
    black8555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 17

cocuklugunmdan berı arabalara duskunumdur 6 sene bekledım arabam olması ıcın hayırlısıyla aldım ve cesaretımı alıp bunu basarıcım baska yolu yok sızlere cok tesekkur ederım

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

dostum bence öyle sakin böyle sakin kullan tavsiyeleri yerine biraz direksiyon dersi al. sonuçta acemiysen yalnızca kendini değil, karşı tarafı da riske atıyorsun. istanbul trafiği de öyle kolay değil, Avrupa da kaza yapmak için gerizekalı olmak gerekiyorken, en deneyimli şöför bile kaza yapabilir istanbul'da, çünkü her türlü denyo sürücü var ne yazık ki. ha illa kendim sürcem diyorsan yeni araç sürme bence. özellikle sakın iş saatlerinde sakın sürme, çünkü özellikle E-5 yolu "kim önce atlarsa yol onundur" mantığı ile işlediğinden kaza yapmamak bence şans. (o yüzdendir ki kartal-gebze arasında işe gidip gelirken E-5te birkaç ayda ay bir iki kaza görüyorum) sonuçta doğru sürmek kadar profesyonel olup, kaza yapma riski olduğunda o kazayı yapmamak kadar deneyimli olmak da önemli.

çok yeniysen insanlar çok sabırsız olabilir acemi sürücülere karşı. o yüzden önce direksiyon dersi al, zira bazen acemi bile olmadığında karşı sürücü insana kafayı yedirtebiliyor.

Onur ÖZLÜK
    Hiperaktif onorom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 RA 975
    Edilen teşekkür: 112

Normaldir....
    Çık Depeme Bak Garşıya !
    Vur Gafama Yi Beynimi !

Ferdi BALLI
    _FeRDi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 DZ 0045
    Edilen teşekkür: 175

Durma,stop etmeden kalkma aşamalarını illaki geçmişsindir.boş yola bağa bahçeye gerek yok.ehliyetimi aldığım an ki o ana kadar köy yollarında kullandım e-5 e dalmıştım Murat 124 ile
    sakin trafikle başla önce.önce bol dikkat,serinkanlılık ve acemiliği atana kadar kurallara sıkı sıkıya uymaca.usta olduktan sonra neşene göre kardeşim

Grey Goose ...

MEHTAP DANIŞIR
    cesur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 6

bendede aynı korkular vardı burdaki arkadaşlar saolsun çok destek oldular özelliklede özdem ve zak bende tek çıkarak ğrendim yanımda biri varken ona güveniyodum bide şaşırıyodum şimdi gene birsürü eksiğim var ama inş. onlarıda yenicem .

22. Bu mesajı için 2 kişi cesur'ye teşekkür etti:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı cesur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendede aynı korkular vardı burdaki arkadaşlar saolsun çok destek oldular özelliklede özdem ve zak bende tek çıkarak ğrendim yanımda biri varken ona güveniyodum bide şaşırıyodum şimdi gene birsürü eksiğim var ama inş. onlarıda yenicem .
    bencede tek basına kullancaksın aracı yada yanındakı konusmayacak 10 yıldır arac kullanıyorum abım yanında herseye karısıyor yavaş gıdıyon ,hızlı gıdıyon,sagda araba var,cabuk sunun onune gec dır dır edıp duruyor onun yuzunden bmw ye carpacaktım dırdır dır soforun ısıne karısmayın kardesım bır hata yapar ıkıncısınde yapmaz
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Burak Coşkunırmak
    Burak Coskunirmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

benden de sana bi tavsiye nacizhane.. arabanın ilk kuralı kaldırmaktır. sen gerçi o evreyi aşmışın sanırım ama muhtemelen yokuşlarda kaydıracam diye korkuyosundur.. eğer ki arabayı dik bi yokuşta hafif kaydırarak kalkmayı öğrenirsen gerisi ztn çorap söküğü gibi gelir.. bu arada unutma dik bi yokuşta el freni çekmeden ben arabayı hiç kaydırmadan kaldırabilirim diyen şoför yalan söylüyordur.. ya hillholderı vardır ya el freni çekmiştir kaydırmıosa..

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı Burak Coskunirmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benden de sana bi tavsiye nacizhane.. arabanın ilk kuralı kaldırmaktır. sen gerçi o evreyi aşmışın sanırım ama muhtemelen yokuşlarda kaydıracam diye korkuyosundur.. eğer ki arabayı dik bi yokuşta hafif kaydırarak kalkmayı öğrenirsen gerisi ztn çorap söküğü gibi gelir.. bu arada unutma dik bi yokuşta el freni çekmeden ben arabayı hiç kaydırmadan kaldırabilirim diyen şoför yalan söylüyordur.. ya hillholderı vardır ya el freni çekmiştir kaydırmıosa..
    ben kaldırırım abi kursta hoca bi taktik öğretmişti gram kaydırmam hemde el freni felan çekmiyorsunuz

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı Burak Coskunirmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak ben yokusta % 90 aranında gerıye kaydırmadan arabayı kaldırıyorum bu arada yokus egımlı ama abartı degıl bunuda aracın kavrama noktasını ıyı bılıyorum ayagım frende ıken debrıyajdan ayagımı kaldırıyorum motor tam kavarama noktasında frenden cekıyorum gerıye kacmıyor o esnada gaza hafıfce basınca arac gıdıyor cok basında patı cekıyor baskı balatayayıda hafıften yıyor ama mecbur kaldıkca yapıyorum yada el frenını cekıyorum o esnadakı duruma baglı
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Burak Coşkunırmak
    Burak Coskunirmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak ben yokusta % 90 aranında gerıye kaydırmadan arabayı kaldırıyorum bu arada yokus egımlı ama abartı degıl bunuda aracın kavrama noktasını ıyı bılıyorum ayagım frende ıken debrıyajdan ayagımı kaldırıyorum motor tam kavarama noktasında frenden cekıyorum gerıye kacmıyor o esnada gaza hafıfce basınca arac gıdıyor cok basında patı cekıyor baskı balatayayıda hafıften yıyor ama mecbur kaldıkca yapıyorum yada el frenını cekıyorum o esnadakı duruma baglı
    ben dik yokuşlardan bahsetmiştim ama sanırım her yokuş için anlaşıldı bu yorum.. orta düzey ve hafif diklikteki rampalarda kaydırmadan kalkılabilir.. heralde şimdi anlaşılmıştır diye düşünüyorum..

1 seneye yakın istanbul trafiğinde taksicilik de yaptığım için hmn hmn nerde kayar nerde kaymaz tahmin edebiliyorum..

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon