Alıntı hulger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arabamı sevmem alkolü sevmeme engel olmasa gerek, aslında alkollü direksiyona geçmek son derece yanlış ama tipik türk düşüncesiyle o kadar alkolden bir şey olmaz diyerek bir çoğumuzun yaptığı bir şey sırf alkol değil hız yaparkende aynı düşünce bir şey olmaz. Asıl buradaki acı durum yasalarımızın ne kadar dengesiz olduğu neden diyeceksiniz. Bakın tamam ben yapmamam gereken birşeyi yaptım alkollü araç kullandım. nerede nasıl yakalandığım tartışılır ama kanun kanundur sonuçta kapının önünde yakalansan genede değişen birşey yok. Ama ben alkol metreye üfledim ve kanımdaki alkol değerine belli bir ceza aldım sınırı geçtiğim için tamam eyvallah kanun demişki 50 promili geçmeyeceksin. Peki ben alkol değilde esrar içseydim hap atsaydım yada başka bir uyuşturucu madde nasıl anlayacaktı. Diyebilirsiniz ki hastaneye götürür kan testinden çıkar. Peki ya ben esrarı içtim ama haraketlerimi kontrol edebiliyorum polis çakmadı ama reflekslerim araç kullanacak kadar iyi değil. üfledim cihaza sonuç sıfır ne oldu şimdi. bence bunu alkol metre ile değil bir şekilde refleks ve dikkat testi geliştirip ona göre yapsınlar. Yoksa bu sadece benim gibi 2 yada 3 bira içen adamlara bira yı bırak esrar iç ot iç demekten başka birşey olmuyor. 2 bira içenle zil zurna sarhoş olan adamı aynı kefeye koyamazsın. artı ben 5 bira içerim hiç birşey olmaz sen 1 bira içersin yolda yürüyemezsin bunlar görecili değerler kişiye göre değişen olaylar. Benim ehliyetimi aldılarsa esrar , hap vb. şeyler içen elini kolunu sallaya sallaya ve benden çok da büyük potansiyel tehlike taşıyarak trafikte dolaşanlarında bir şekilde kontrolünü yapabilmeliler.
cok guzel yazmıssın........ İnan bu konuda polisler de dertli.

Başıma şöle bır olay geldı denızlı de arkadasla restauranttan cıktık 5 dakka sonra polis cevırdı tabı alkol var ıkımızde de
nese bıze yazdı cezayı ehlıyetı falan aldı sonra arkamızdaki arabada 3 tane genç var polis onların soforune de üfletti çıkan sonuç 0 sonra polis döndu bana dedı kı:
Bak dedi bunlar haplanmıs ya da vb seyler ıcmısler() ama yapacak bısey yok adamlarda 0 cıktı ve saldılar onları yanı onlarda bu konudan dertlı anlıyacagın

gercekten cok uzuldum ehlıyetının gıtmesıne..
keske bıraz daha dıkkatlı olsaydın