Alıntı Muhibbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstad en güzel saklama yöntemi (gerçi istanbul'da kolay buluyordum izmir'de hiç bakamadım ) yapay cam ya da mika tarzı bir maddeden kaplar var. veya maddi durumun daha iyi ise camcıya gidip istediğin ebatlarda cam kestirip altına bir plastik zemin koyup saklayabilirsin. tabi bunları rahat rahat sergileyebilecek de yerin olması gerekiyor.

Bir diğer usul de camekanlı bir kütüphane alıp büyük ebatlarda içine dizerek ve kapağına kilit takarak saklamak olabilir...

Bir de çıkartmaların yapıştırıldıktan bir süre sonra kopup kaybolmasını engellemek için ince bir kat vernik atabilirsiniz. hem boyayı pırıl pırıl gösteriyor hem de çıkartmaların görüntüsünü koruyor
valla ben sergilemek için kitaplığın üstünü seçtim... ama hanım onlar orda durmasa demeye başladı...

Alıntı egzo-evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
en büyük sorun bu tlerin oyuncak olduğunun sanılması. halbuki koleksiyon amaçlı hobi ürünleri bunlar. çok narinler o yüzden çok dikkatli sergilenmesi gerekiyor. çıkartmaların hepsini aynı anda yapmaya çalışmayın. makasla parça parça kesip bölüm bölüm yapmak kolaylık sağlayacaktır. en azından ben öyle yapıyorum.
tabiki oyuncak değil ama dünyada bir kişiye oyuncak diye veririm... onunda gelmesine az kaldı....