1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Akaryakıt ve Dijital kameralara ÖTV zammı

  1. #1
    İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16/12/2006
    Yaş
    47
    Mesajlar
    2.237
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

    Standart Akaryakıt ve Dijital kameralara ÖTV zammı

    Ve ne yazık ki biz bir şey yapamıyoruz. Deli olacam ya. Düşünüyorum düşünüyorum bir yol bulamıyorum. Millet en küçük bir şeyde ayaklanıyor, tepki gösteriyor, biz kuzu kuzu tüm zamları kabul ediyoruz..


    Akaryakıta ÖTV zammı
    Bazı akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV 1 Temmuz’dan itibaren 2 Yeni Kuruş’a kadar artırıldı.

    ANKARA - Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Temmuz 2008 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren düzenleme ile, 5766 sayılı Kanun ile gerçekleştirilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)artışı, akaryakıt ürünlerinin yer aldığı 1 Sayılı Listeye de aynen yansıtıldı. Bu çerçevede, kurşunsuz benzinin ÖTV’si yeni kanunda yer aldığı şekliyle 1,5 YKr, motorinin ise 1 YKr arttırıldı.



    DİGİTAL KAMERALAR DA ÖTV KAPSAMINA ALINIYOR

    Dijital kameralara ÖTV zammı
    Dijital kameralar da, 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 20'lik özel tüketim vergisi (ÖTV) kapsamına alınacak.

    Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile özel tüketim vergisinde 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.

    Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu 4 sayılı listedeki 8525.80 GTİP numaralı ürünler arasına dijital kameralar da eklendi.

    Kanunda, ÖTV listesindeki 8525.80 GTİP numaralı bölüm, “Televizyon kameraları, dijital kameralar ve görüntü kaydedici kameralar (yalnız 8525.80.11 üç veya daha fazla kamera tüpü olan televizyon kameraları, 8525.80.19 televizyon kameraları) (8525.80.11 pozisyonunda olmayan televizyon kameraları), (9525.80.30.00.00 dijital kameralar) şeklinde düzenlendi.

    Buna göre, 1 Temmuz'dan itibaren televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.
    Bu arada Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

    Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, “Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi” dedi.


    AA
    Birçok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey Haddimdir...

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Akaryakıt Zammı Protestosu Böyle Olur
    matushella tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 31/12/2010, 23:37
  2. En zahmetsiz akaryakıt zammı protestosu!!!
    smartmavi tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 28
    Son Mesaj: 30/12/2010, 14:31
  3. Akaryakıt Zammı Eylemi
    ozgurro tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 27/12/2010, 12:05
  4. Hepimize hayırlı olsun !! (Akaryakıt zammı)
    ozmermer tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 05/11/2007, 21:42

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com