Madenciliğe Karşı Girişilen Linç Kampanyasına HAYIR diyelim!!!Son zamanlarda yeniden alevlenen madencilik karşıtı söylemlerle, yine bazı kişi ve gruplar malesef MADENCİLİK sektörüne şuursuzca saldırmaktadırlar. Yıllardır bu ülkede madencilik ve madenciler öcü gibi gösterilmekte ve kamuoyuna madencilik çevre katili olarak lanse edilmektedir. Günümüz modern madenciliğinde diğer kaynakların korunarak madencilik yapılabileceği ve diğer bir takım bilgiler kamuoyundan saklanırken, taraflı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle insanlarımız kandırılmakta ve madenciliğe karşı bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Amaçlarının ne olduğunu bilmesek de bunların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz ve madenciliğe karşı yapılan her türlü provokasyon ve yanlış bilgilendirmede bu kişileri görmekteyiz. İşin daha da acı olan tarafı ise doğruyu ve güzeli birlikte yapmamız gereken bazı kardeş meslek grupları da bu saldırının içerisinde yer almakta ve madenciliği yerden yere vurmaktadır.
Ekonomik kalkınma için gerekli olan temel sektörlerden bir tanesi madenciliktir. Bu sektörde çalışan ve yerin altında atıl vaziyette yatan kaynakları her türlü zorlukları ve riskleri göğüsleyerek gün yüzüne çıkartan emektar madencileri hiç kimsenin bu şekilde aşağılamasına izin vermememiz ve sesimizi artık duyurmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle ses getirmesini ümit ederek MADENCİLİĞE KARŞI GİRİŞİLEN LİNÇ KAMPANYASINA HAYIR adında bir kampanya başlatılmıştır. Tüm madencileri veya bu sektörde çalışan ve ekmeğini bu sektörden kazanan herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. www.madenkurtarma.com sitesinde bu kampanya ile ilgili bilgileri bulacaksınız. Lütfen konuya duyarsız kalmayalım ve bu maili ulaştırabildiğimiz kadar kişiye ulaştıralım.
Saygılar ve sevgilerimle...
Destekleyenler için; şimdiden TEŞEKKÜRLER....
Ben şahsım adına konuşayım: Madenciliğe karşı değilim! Ama madencilik adına, doğanın hunharca katline karşıyım (Kaz Dağları olayında olduğu gibi)!
Her şeyin bir yolu yordamı vardır... Yer altındaki kaynaklardan elbet sonuna kadar faydalanmalıyız! Bu ekonomik açıdan bir zorunluluktur! Ancak bunun için doğaya zarar vermeyen yöntemler seçilmeli ya da verilen zarar, muhakkak, telafi edilebilir olmalıdır! Bu ülkede madenciliğin bu kurallar çerçevesinde yapıldığına inanmıyorum...
Dolayısıyla Tolga, bu yazıya ve yazının yönlendirdiği kampanyaya destek veremeyeceğim!
Sevgili Murat;
herkesin görüşü kendinedir fakat şunuda belirteyim ki bu sektörün içinde olarak neyin nasıl yapıldığını bilen kişilerdenim...Maden Yüksek Mühendisiyim...
madencilik doğaya zarar verebilir çünkü toprağın altından çıkarıyoruz madenleri...fakat biz 1 ağaç keser yerine 10 agaç dikeriz... zaten böyle olmazsa bende böle bir madenciliğe karşıyım...hatta bunu zorunlu hale getiren kanunlar yasalar vardır....ÇED(Çevre Etkileşim Değerlendirme Raporu) gibi...
ayrıca kaz dağlarındaki olaylar (yapılan aramalarda siyanür kullanılmıyor ve böyle birşeyde yok...kısacası siyanürle altın arama gibi birşey sadece UYDURMA.... ayrıca arama yapılan yerler kaz dağları değil!!!) zaten medyada saçma sapan yansıtılıyor.kamuoyunu bilinçlendirmek adına bu şekilde bir kampanya başlattık...yanlışları halkımıza göstermek ve medyadaki olayların yalanlanması için...çünkü hepsi uydurma şeyler...
"doğanın hunharca katledilemesi" demişsin ama kimse antalya-belek bölgesindeki 500.000 ağacın kesiminde tepki göstermiyor. oteller zinciri yapılması için ülkemize turist getirmek için yapılan bu olay medyada sadece 1 gün boyunca sürdü... hatta sürmedi bile...kimsede ağzını açıpta hiç bişey söylemedi .hani nerede çevreciler???çevreci olmak madenciliğe karşı çıkmak mıdır?
Diğer taraftan ülkenin kalkınmasını sağlayan hatta ve hatta turizmden daha da önemli madencilik saçma sapan süpekilasyonlarla linç ediliyor. bu konuyu açtım çünkü grup içersinde bu konuya yabancı bi çok insan var eminim... amacım sadece doğruları sizlerle paylaşmak...
şimdi kim ne düşünürse düşünsün fakat destek vermek yada vermemek elinizde...
yinede fikirlerin için teşekkürler...
Arkadaşlar desteğinizi bekliyorum...
konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum...
teşekkürler...
antaLya beLek'teki oLay için kimse tepki göstermedi demişsiniz:
siteyi inceLemenizi öneriririm. Sorgun Ormanı/Anasayfa
kişiseL oLarak madenciLige karşı degiLim. biLim ve teknikte iLerLeme önemLi ancak; -başka yerLere zarar vermeden..
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Ben o bölgeyi iyi biliyorum. Kazı yapılacak alan ile Kaz Dağı Milli Parkı'nın doğal güzellikleri arasında pek bir bağ yok. Siyanürün kullanılacağı yerin ise hiç alakası yok zaten.
Bu işe karşı çıkanlar bunları bilmiyorlar mı? Tabii ki biliyorlar ama niyetleri kötü. Bizim vatandaşlarımız da inanıyorlar maalesef.
sevgili Erdi;
yorumların için teşekkürler...siteyi inceledim..
fakat demek istediğim şuydu...
haftalarca altın madenciliğini kötüleyen,ülkemiz için turizmin daha önemli olduğunu madenciliğin gereksiz olduğunu vurgulayan medya ve bi takım kişileri izledik medyadan....
antalya belekteki olay ile ilgilenilmedi...medyada televizyonlarda gazetelerde hiç bu konu kaz dağları olayları gibi haftalarca incelenmedi...programlar yapılmadı...
Sevgili korhanında dediği gibi arama yapılan bölge milli park sınırına uzak bir yerde ...o yüzden bişeyler çarpıtılıyor...
Atilla abi de zaten çok güzel belirtmiş...olayın arkasında Alman Vakıfları var... ben en azından buna inanıyorum...
biz burada Kışladağ Altın madeninde gayet bilinçli ve teknolojiyi son derece iyi bir şekilde kullanarak üretim yapıyorduk...fakat 2 ay öncesine kadar üretim durduruldu...nedeni siyanür ve çevreye zarar vermemiz olduğu söylendi...fakat biz hala burdayız ve böle bişey olsa ilk önce çalışanlar olarak biz karşı çıkarız...yani rant ve para peşinde olan bikaç insan yüzünden insanları kandırıp onların sırtından para kazanıyor...örnekleri bergama olayından mevcut...isimler aynı...kişiler aynı..fakat oyuncular bu yörenin insanları...kısacası tarih tekerürden ibaret....aynı şeyler bergamada değil kışladağda yaşanıyor şu anda....
işin içinde olmasam bende belki sizin gibi düşünebilirdim...fakat medyada abartılan olaylar gerçekten insanın canını sıkıyor...
gerçeklerden çok uzak ve saçma sapan bilimle ve mühendislikle alakası olmayan şeyler...
sadece şunu söyleyeyim...ülkemizin kalkınması için artık dış ülkelere bağımlı yaşamamalıyız...doğalgazımı,petrolümüzü,bor ürünlerimizi,altınımızı kendimiz üretmeliyiz...üretim derken birincil ürünler olarak bunları üretebiliyoruz...fakat uç ürünler dediğimiz ürünleri yurtdışından alıyoruz...yani 1 dolara satıp 100 dolara geri alıyoruz...
ewet burası çalıştığım yer yabancı bir firma fakat ülkemizdeki bir çok zengin işadamı madenciliğe önem vermiyorlar...kolay para neredeyse oraya yatırım yapıp oradan kazanıyorlar...bu yüzdende yabancı firmalar madenciliğin gelişiminde ülkenmizde rol oynuyor...sadece madencilik değil diğer sektörlerede bakın....kısa bir alıntı yapacam başka bir yazıdan;
Yıllar önce, bir yandan herhangi bir
yabancı şirkette iş bulup altın prospeksiyonu konusundaki tecrübe ve
bilgi birikimini kullanmak için uğraş veren, ama aynı zamanda altın
madenciliğinin çevreyi ne kadar olumsuz etkilediği konusunda
bayraktarlığı kimseye bırakmayacak kadar çelişkili bir iç dünyası
olan bir meslektaşımız, Dokuz Eylül Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği
Bölümünde konu ile ilgili bir konferans vermişti. Kendisine soruldu:
- Peki Bergama'daki altın işletmesi bir Türk firması
tarafından işletilirse aynı tepkiyi gösterecek misiniz?
- Hayır
- E o zaman çevre konusunu neden paravan olarak kullanıyor
ve gerçekleri saptırıyorsunuz
- ........ (yanıt yok)
madencilik sabır işidir...10 sene yapılan arama faaliyetleri sonunda kazandırmaya başlar...bir kuruş kasanıza girmeden milyonları harcarsınız....
Aynen Atatürk'ün yıllar önce yaptığı gibi Madenciliğe önem vermeli ve kalkınmamızı bu yönde sağlamalıyız...yoksa dış devletlere bağımlı hale gelir ve sonucunu tahmin bile edemeyeceğimiz bir duruma düşeriz...
Erdi Yılmaz ile aynı düşüncedeyim.. Bazı maden mühendisi dostlarımızdan o kadar da masum olmadıklarını kendi ağızlarından da duymuşluğum vardır. Maden'e evet, ama talana hayır !
Madenciler kazdıkları yerlere ağaç dikerler bu doğru, yalnız asırlık doğal ağaçları katledip yerine dikilecek ağacın hiç bir önemi yoktur. Çünkü 1 cm toprak ortalama 500 yılda oluşur, fakat sonradan dikme ağacın ya da sonradan dökülen toprağın bu şartlar altında hiç bir anlamı yoktur. Çünkü doğal orman vasfını yitirmiştir. Madencilere hiç bir kastım yok. Altını çizmek istiyorum !
Palio Speedgear 1.2 16v
sevgili bilgehan;
gayet güzel yazmışsın...o dediğin maden mühendisleri bizimler aynı görüşte olmayabilirler... sonuçta her meslek branşı içinde çatışmlar vardır. bizim amacımız temiz madencilik....talana bende karşıyım...düzenli ve dürüst madencilik....
madenciliğe ewet diyorsan bi defa şunuda bilmelisin madencilik dışında çevreye çok fazla zarar veren nedenler var...bunlara hiç kimse tepki göstermiyor...bunları herkes kamuoyu zaten biliyor...o yüzden yazmıyorum...
ewet 1 cm toprak 500 yılda oluşabiliyor... ama sen madenciliğini geliştirmezsen kalkınamazsın.yanlış enerji politikaları uygularsan bitersin...ormanlar sırf madencilik yüzünden katledilmiyor. turizm amaçlı olaylar için (otel,golf sahası vb.) ağaç kesilmiyor mu?doğal ortamlar tahrip edilmiyor mu?bi sondaj yapıldı diye millet ayağa kalktı..bi bakın bakalım...o kaz dağlarında otellere..kaçında arıtma tesisi mevcut????
ben kendim gittim ve kendi gözlerimle gördüm... atıkları olduğu gibi denize atıyorlar...organik bunlar diyip bide savunmaya geçiyorlar..o zaman gitsinler organikse tarlalarında gübre olarak kullansınlar...
bizim ülkemiz çıkar ülkesi olmuş...ekmeğine çomak sokarsan bi anda dönekleşiyor insanlar...neyse konuyu dağıtmayayım...
bende bir madenci olarak saçma ağaç kesimlere karşıyım.fakat ülkemizde madencilik hakkında hiçbir şey bilinmiyor. görüyorsunuz.foruma bu konuyu açalı ne kadar süre geçti üstünden topu topu 9 kişi fikirlerini beyan etmiş...sağolsunlar. destekleriniz yada karşı görüşleriniz için teşekkürler...
unutmayın bindiğimiz bu GP'lerin yapımında (bir otomobilin ortalama ağırlığı 1100 ile 1300 kg arasında değişir) her birinin farklı fonksiyonu olan 39 ayrı mineral ve metal kullanılmaktadır. bu mineral ve metaller madencilik dışında hiçbir şekilde kazınılamaz...
hatta şu siteye ulaşmanızı sağlayan bilgisayarlarınızı bile madencilik yapmazsak bulamazsınız...
kısacası benim ve çalıştığım sektördeki arkadaşlarımın amacı madenciliğe karşı olan bu saçma zihniyetleri,medyada çıkan yalanları sesimiz çıktığı kadar bastımak...teşekkürler...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri