Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Görkem kardeş; sana nacizane tavsiyem bütün özelleştirmeleri google'da arat, bir oku. Eğitimin nedir, ekonomi okudun mu bilmiyorum ama, birazcık bunu da araştır. Zarar ediyorsa özelleştireceksin diye bir şey yok. Kamu kurumları kâr amacı gütmez öncelikle, halka hizmet için var olurlar. Vergi sistemi bu yüzden vardır, bu kurumları, kamu yatırımlarını finanse etmek için. Öte yandan kabak gibi zarar eden bir kurum varsa, satmadan önce zarar etmesi engellenir.
Bundan önceki yönetimler bunu yapmamış olabilirler. Burada kimse onları savunmuyor, kimse x partisi süper, y partisi bir harika dostum demiyor. Zaten sorun burada, koca ülkede seçilebilecek adam yok ne yazık ki. Ama bu demek değildir ki sadece "çalışıyor" diye (ki nasıl çalıştıklarını görüyoruz) diye bir partiye göz göre göre oy verelim. Adamların derdi sadece keseyi doldurmak. Vatan millet hikaye yahu!
Tekrar nacizane tavsiyemi yineliyorum; lütfen oku, araştır, ekonomistleri oku, akademisyenleri oku, hangi konuyu araştırıyorsan o konunun uzmanını oku. Belediyecilik nedir, finansal yapısı nasıldır, kaynağı nedir, devlet bütçesi nedir ne değildir, bunları araştır. Tabii ki hiçbirimiz bu işin uzmanı kadar bilemeyiz bunları ama yıl 2014, araştırınca insan ne yanlış ne doğru görüyor. Bırakın artık köprü, kavşak vs.'yi. Her şey hizmet demek değil, bu zaten seçilmişlerin yapmak zorunda olduğu, karşılığında bizim vergi ödediğimiz bir şey. Bir iyi şey yaparken yüzyirmi tane kötü şeyin nasıl yapıldığını lütfen araştırın. Adamlar cehaletten besleniyor diyorum. Körü körüne 3 milyar fidan dikildiğine, IMF'e olan borcumuzun kapandığına inanmayın (borç kapandı evet ama nasıl kapandı?). Basitçe google'a girin, devlet kurumlarının web sitelerine girin, devlet denetleme raporlarını okuyun, istatistik kurumuna girin, raporları okuyun! Lütfen yahu!