Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Tek başına faiz oranlarına bakarak da bir sonuca varamayız. Bunu yalnız ben söylemiyorum, ekonomistler, uzmanlar da söylüyor. Google'dan araştırabilirsiniz. Faiz oranları çok önemli bir göstergedir, evet ama faizlerin düşmesi de tek başına her şeyin iyi gittiğinin göstergesi değildir. Hele ki spekülasyonun ağa babasının döndüğü inşaat sektörüyle alakalı olan konut kredisi faiz oranları... Konut kredisi faizleri düştü, sonra tekrar çıktı. Ülkenin konut ihtiyacı, mevcut stok, inşaat şirketlerinin mali yapıları vs. vs. milyon tane incelenmesi gereken veri var. Ben tek başıma bunların altından kalkamam elbette. Ancak taaa uzaklardan büyük haritaya baktığımızda, ülkenin giderek borçlandığı, cari açığın rekor üstüne rekor kırdığı, gösterilmeye (ve hatta insanların kandırılmaya) çalışıldığı gibi ülkenin ekonomik yapısının iyi olmadığı o kadar bariz ki. Maalesef bunu göremiyoruz. Yıllardır elimizden yüzlerce finansal tablo geçiyor, özellikle küçük işletmelerin ve şahısların durumu son derece vahim. Biz sadece kendi kısıtlı çevremize bakarak bir fikir sahibi oluyoruz doğal olarak. Ama makro bakmak lazım. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri web sitesinde var, ekonomistlerin bu verileri nasıl yorumladığını okumanızı tavsiye ederim. Taraflı yayınlar adı üstünde, hep belli bir açıdan bakıyorlar bu rakamlara. Oysa ki hepsi iç içe.
Ben bunları yazarken mevcut hükümeti eleştiriyorum ama bu demek değildir ki önceki hükümetler harikaydı, onları çok beğeniyorum. Biz ülke olarak planlı bir şekilde şu an bulunduğumuz noktaya getirildik. Bu hükümetlerin başarısı ya da başarısızlığı değil, bizzat bizlerin, vatandaşların başarısızlığıdır bana göre. Sonuçta seçen bizleriz.