Okullardaki 'andımız'a karşı Diyarbakır'da bir eylem yapıldı.
Diyarbakır’da 57 sivil toplum örgütü ’Özgürlüklerin önü açılsın’ sloganıyla, okullarda okutulan ’andımız’ın kaldırılmasını istedi. Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir" dedi.
Tırnak içinde diyorum Ne mutlu türküm diyene ibaresine " Ucube " diyor...
Memiş şöyle konuştu: "Müslüman çocuklara her sabah gün doğumu ile adeta ibadet bilinciyle bu saçma ve şirk kokan sözleri söyletmek gaflet ve ihanet ile özdeştir. 1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir." Grup açıklamanın ardından dağıldı.
Bende bunun üzerine
Ya Sev Ya Terket diyorum
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
cemaatcileri desteklemiyorum, zaten müslüman değilim.
ama bende andımız'ın kaldırılmasından yanayım.
tek bir siyasi fikre ve ideolojiye odaklanmış bu metni her sabah binlerce öğrenciye okutmak, faşizmdir.
herkes atatürkçü olmak zorunda değil , herkes türk değil , herkes türk olmak zorunda değil.
müslüman olmadığı için çocuğun din dersine girmesini istemiyorsun ama çocuğa atatürk'un yolunda yürüyeceğine yemin ettiriyorsun. çelişki var.
ulusalcılar da en az ampülcüler kadar faşist. bir taraf dini dayatıyor , öbür taraf milliyetçiliği.
kürtler, ermeniler, araplar, rumlar, çerkezler , lazlar varlıklarını neden türk varlığına armağan etsin ki?
Konu Gorky tarafından (13/09/2013 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir.
Melih Gökçek yüzü kapalılara terörist der. Bunlara da desin. Madem demokrat birisi..
ha,bu arada 57 Sivil toplumu= 20 kişi. Bir kadrajı doldurmayacak kadar kişi var...
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Bende kesinlikle kaldırılmasından yanayım...
Örnek olarak üstte arkadaşın yazıdığı gibi neden bir kürt ne mutlu türküm diyene desin ki? ve bunun gibi çok yanlış manalar içermekte.
Fotoğraf ise kesin başka bir yerden alıntılanmış bu habere iliştirilmiştir.Fotoğrafa bakarak yorum yapmak yanlış olur.
Ozan Arif - Türkiyede Tek Kimlik Türklüktür Efendiler! - YouTube
o zaman bu şarkıyı size armağan ediyorum![]()
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
o zaman tek birşey söylüyorum. lütfen siz ve diğer ulusalcı faşist kitle , sakın gezi parkı eylemlerini sahiplenmeye kalkmayın! faşizme karşı sürdürdüğümüz bu onurlu direnişi bozuk milliyetçi anlayışınızla lekelemeyin.
zaten ne taksimde görürüz sizi ne kadıköyde ne tuzluçayırda ne de armutluda.
kuru kalabalığınızla birlikte bulunduğunuz semtte 10. yıl marşı söyleyerek yürürsünüz.. gerçek direnişi ayakta tutan sadece sosyalist hareketler ve anarşistlerdir.
ben de bunu size armağan ediyorum:
Gündoğdu Marşı - (Grup Yorum) - YouTube
Bir toplumun diğer bir toplumu aşağalamak karalamak amaçlı verdiği değerlere ucube denmesine saygı duyuyorsan bişey diyemem.
Türklük milyonlarca kişi için bir değerdir , Atatürkçülükte , veya İngiliz olmaktan gurur duyanlar vardır , Amerikan olduğu için gurur duyanlar. İmzanda olan kişilere benim sonsuz saygım var. Ben onlardan birine kalkıp ucube desem senin hoşuna gitmez ki ben böyle bişey demem ama Radikal sağ görüşlü olanlar diyor onların böyle demesi nasıl hoşuna gitmiyorsa sende insanların verdiği değere ucube diyen birinden eğer bu politik görüşe sahipsen saygı duyman gerekir.
Senle daha fazla tartışmayacağım son olarak sana sadece tek bir şey demek istiyorum.
İnsan oğlu ömrü boyunca
1. Vefasız
2. Nankör
olmamalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları tarafından kurulmuştur. Bu Cumhuriyetin temelini onlar atmış bu topraklardan emperyalistleri temizleyen onlardır. Senin ömrün içinde bunu bilmen yeter. Bu Ülkeyi kuranların verdiği " Türklük " Sıfatına saygı duymaman senin seviyeni belli eder.
Andımızın kaldırılması konusunda nötr'üm.Yıllardan beridir söylenir, sabah ayıltır.Asıl soru, yıllardan beridir söylenen şey neden şimdi göze battı?
Geçiyorum, din dersleri.Kendini okulun müdürüymüş gibi gören, el değmeyecek kadar afedersiniz **** kalkmış din kültürü hocaları yüzünden bu dersten nefret ettim.Benim dedem, okulda din dersi anlatan adam/kadınlardan daha iyi anlatırdı bana.Ayrıca, doğduğu anda kimliğine sorgusuz sualsiz İslam ibaresini çakanlardan da nefret ediyorum.O çocuk kendi seçmedi bunu, kendi kabullenmedi.Hiçbirşeyden haberi yok, din nedir bilmez, 3 harf bir araya getirmeden müslüman olur.işte bu , devlet büyüklerimiz tarafından şekillendirilecek yobaz ve açıkgörüşkülükten yoksun insanlar üretmeye çok müsait bir ortam....
Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.
Geçen uzaktan bir akrabam ankaraya gelmiş bir bara gittik. Garson geldi ve ;
Ben : Bi 50cc bira alabilirmiyim arjantin bardakta dedim
Akrabam : Banada bi 50 lik getir! dedi
ve bunu diyen akrabam öğretmen bendende yaşça büyük. Yani karakterin kişiliğin sıfatlarla alakası yok karşısında köpek var gibi 50lik getir dedi ve bunun yanlış oldugunu anlatmaya çalıştım fakat şurasıda var kimlik konusuna gelince
Kimliğinde dinin islam yazıyor evet sana sormuyoralr ama bunu yazdıranda ailen hayır benim çocuğuma hristiyan yazın da diyebilir bunu neden yapmadın diye soracagın kişi ailen olmalı. veya sonradan değiştirmekte özgür oldugun birşey bu.
amerikada ingilterede fransada herkes ben amerikalıyım fransızım ingilizim der ama aslını inkar etmezler kardeşim lazsan laz asıllı türksün bunu demek istemiyor bunda art niyet arararım akşam akşam sinirimi bozdunuz diğer ülkelerde yaşayan yabancılar sizin gibi sıkıntı çıkarıyor mu tabi çıkaramaz sıkıysa çıkarsınlar bızımkiler demoraktikleşme bilmemle ozgurluk adı altında genişlediler şımardılar
son söz: işine gelmiyorsa defolursun işte bu kadar
Konu Scottie tarafından (13/09/2013 Saat 23:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: argo kelimeler...
değiştirmekle alakası yok hocam.Ben bunun için uğraşmak zorunda mıyım? Benim kimliğimi kendi irademle değiştirebilme yaşım 18. 18 yaşıma gelene kadar ailem ancak benim kimliğimi değiştirebilir.Bu da demek oluyor ki gerçekten kendi kararlarımızı verebildiğimiz süreç 18 yaş. 18 yaşına kadar kimlik değiştiremediğim için lisede zorunlu olarak Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi adı altında Müslümanlık dersi gördüm.Seve seve girdim benim dinlerle bir sıkıntım yok, anlatsınlar, yorumlayalım.Ancak yoruma açık, geniş görüşlü hocalar yok.
En basitinden kendi okulumdaki hocam'a ben "hocam akraba evliliği günah değil mi" diye soramam. ya da "çocuk yaşta insanla evlenmek günah değil mi?" desem bana tip tip bakar öğretmen...
Arkadaşlar konuyu kişisel boyuta taşımayın... herkes kendi fikrini yazarak konuyu kavga boyutuna, kırıcı ve aşağılayıcı kelimeler kullanmadan tartışabilir... elbetteki farklı görüşler olacaktır... herkes herkesin fikrine saygı duymalıdır... aksi halde ceza alabileceğinizi unutmayın...
Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz. Genel mesaj yoluyla küfür (kısaltmalar dahil), hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermeyiniz....
bazı degerler vardır tartışılmaz eğer ki tartısılrsa zaten özgurlüğüde kaybedersiniz
toprak vatan bayrak tartışılmaz eğer tartışılırsa o zaman kaos olur hiç bir fikir dahi öne süremeyebilirsiniz bunu unutmayın
Ben kendi ülkemde Ne Mutlu Türküm Diyene! deyip faşist damgası yiyorsam sonuna kadar faşistim !
"Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadesindeki Türk'lük, bir etnik köken belirtmez. Bu bir üst kimliktir. Özünüzde çerkez de olabilirsiniz laz da. Ancak Türkiye'de yaşıyorsanız, bu toprakları vatan sayıyorsanız, Türk'üm diyorsanız Türk'sünüzdür. Tıpkı aslen İspanyol olan ve Amerika'da yaşayan bir Amerikan vatandaşının "ben Amerikalıyım" demesi, bayrağını bağrına basması gibi.
"Bir takım güçler" (ki bunlar zaten dünyayı yönetiyor. Bkz: illuminati) bu ifadenin ne kadar kırılgan olduğunu bildikleri için üstüne oynuyorlar. Türkiye'yi diğer milletlerden ayıran, belki de güçlü olduğu tek şey, Atatürk'ün aşıladığı milliyetçilik bağlarıdır. Bu bağlardır ki ulus devletin temelidir. Bizi bize kırdırmak için yapabilecekleri en mantıklı şey de "Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadesini zihinlerden silmektir. Bu yüzden son zamanlarda bu ve benzeri girişimlere tanık oluyoruz. Daha da olacağız (insanlar akıllanmadıkça). Bu yüzden sürekli Atatürk'e saldırıyorlar. Atatürk'ü hiç sevmiyorlar. Ağaca bakmaktan ormanı göremiyoruz tabiri caizse. Dikkat ederseniz "kültürel zenginliklerimiz" ayağına hep alt kimlikleri ön plana çıkarıyorlar. Tıpkı Osmanlı'nın bölünme sürecine benziyor. Adım adım bir yerlere sürükleniyoruz.
Demem o ki, zaman "sen x'sin", "sen de y'sin" diye birbirimize saldırma, birbirimizi ötekileştirme, birbirinden uzaklaşma zamanı değil. Tersine birlik olma zamanı. Çünkü "birilerinin" en korktuğu şey, örgütlü, birlik olmuş, ulus devletlerdir. Türkiye'yi Türkiye yapan da budur.
Sevgiler.
"örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" diye bir söz vardır.
örgütlü olmak için hiçbirşeye muhtaç olmanız gerekmiyor. ne bayrağa ,ne toprağa, ne milliyetçi faşist bir söyleme, ne de bir lidere.
bunun için için "biz türküz!! burası türkiye!! türk türk türk!!" demek yerine sadece insan olduğunuzu hatırlatın.
vatan kavramı kapitalist bir kutsiyettir. yani milliyetçilik, paralı asker beslemenin sürdürülebilir olamayacağını anlayan burjuvazinin bedava asker yetiştirme formülüdür.
ne mutlu insanım diyene.
Konu Gorky tarafından (14/09/2013 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.
Bazı şeyler vardır.33 yaşına gelsen de değişmez abicim.Ben söylediklerimin arkasında durmazsam, çocuğum olduğunda o kısmı boş bırakmak için (mümkünse) çalışmazsam namerdim...
Peki sen benim görüşlerimi ezdin, yaşımı ezdin.Sen nesin? Kendi görüşünüzden farklı birşey duyunca hemen delleniyorsun.Sakin kalmayı ve görüşe saygı duymayı öğrenmelisin.
Ben M.Kemal Atatürk'ün yolunda, gerek çapulcu, gerek alkolik, gerici, protestan her türlü insan olurum.
Türkiye'de yaşıyorsan kısmı...Türkiye'de yaşamak zorunda kalan atıyorum Amerikan çocuğuna Sen Türksün diye dayatmaktan farkı yok bunun.
Alt kimlik, üst kimlik meseleside teknolojinin getirdiği nimetlerden biri olsa gerekki yakın zamanda keşfedildi.
Mucitlerine ise diyecek sözü yazacak yer bulana aşk olsun.....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri