Yeni ehliyet alacaklar dikkat! Artık 1 yıl stajyersiniz - Milliyet

burada benim aklıma takılan detayları var (kanunda detaylrı var mıdır bilmiyorum). adaya sürücüler trafik cezalarından men olacak mı? yahut işledikleri trafik suçlarında indirim vs olacak mı? malum adam daha aday. kaç kez aday sürücü olarak başvuru yapabilecek. adaylıktan asallığa geçerken ne kadr verecek.

trafikte bu adayları kimler nasıl takip edecek. 1 yıl boyunca adam hiç çevirmeye yakalanmazsa yahut ayda 1 kez mahalle de araç kullanıyor ve 1 yıl sonunda asal sürücü oluyorsa bu aday sürücülük amacına ulaşmış mı olacak.

bu bir yıl içinde kaç kez sürücü sınavlarına girecek yahut girecek mi? bu sınavları (olacaksa) kimler nasıl organize edecek.
vs vs

benim aklıma gelenler bunlar.

aday sürücülükten ziyade adam gibi 1 yıl boyunca bütün hava ve yol koşullarında özel donanımlı araçlar ve parkurlarda gerçekçi eğitim verilmesi sağlansa (kağıt üstünde değil ama) (ben iişten izin alamadım direksiyon dersine gidemedim gittim diye imzaladım oldu mesela) sürücü kurslarına vve kursiyerlere sıkı denetimler getirilse, rutin psikolojik testler yapılsa mesela özellikle şoförlükten para kazanan geçimini bu şekilde sağlayan otobüs minibüs kamyon taksi şoförlerine... sonra da buralardan geçenlere ehliyet verilse bence güzel olur. ve her bir işlemden cüzi miktarlarda ücretler alınsa (alınmasa da olur da)haraç alır gibi milleti gerizekalı yerine koyup kağıt parası (altın işlemeli mübarek) alma yoluna gidilmese...

neyse ben hayal dünyasından çıkıp işime döneyim. evraklar yığıldı önümde...