416 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Taksim Gezi Parkı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Serhan D. KIYMAZ
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 140

Alıntı CoachK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacım dediğim gibi laf çarpıtmak değil, eğer bu anlamda bir şey anlıyan carsa peşinen özür dilerim.Ortada basit anlamda tabana yayılmış mantık & ideojik hatalar var. İnsanlar devrim diye sokağa döküldüler, solun lideri piyasada yok. AKP yi devirelim dediler, konu oldu akp dursun sadece başbakan ölsün, yalnız dikkatinizi çekerim; gitsin değil ölsün.AKM nin üstüne Atatürk,pkk,türk bayrağı astılar. Alkole serlik dediler, ellerinde biralar " Atatürk'ün askerleriyiz" diye bağırmaya başladılar. Taksim gezi parkı direnişin / halkın sembolü olsun diyorlar. Bakıyorsun park sadece İnönü' için yaptırılmış, aslında halkın girmesi yasak olan bir yer. esas yapılış amacı bu tarih kayıtlarında var. Parkın esas adı ; İNÖNÜ GEZİSİ PARKI.... ben ortada mantıklı bir hareket göremiyorum. Tam bir kavram karmaşası haline dönüştü yada dönüştürüldü. Sürecin 3 gününden sonra da sürecin yönetilemediğini gördüğüm içinde ne sokağa indirm, ne tencere tava vurdum nede hadi diyenlerle sokağa çıktım...
    İnsanlar devrim diye sokağa dökülmediler.
    Birkaç genç Gezi Parkı'na dokunulmasın diye protesto yaptı ve onlara polisin kullandığı aşırı güç yüzünden bu olaylar başladı. Evet, birden bire bir patlama oldu çünkü başbakan artık halkın bir bölümünün onurunu kıracak hakaretler etmeye başlamıştı. "İki ayyaşın yaptığı yasa", "Sabah akşam içen gençlik istemiyoruz" vs. vs.
    İnsanlar bunlara tabii ki gösterir. Tabii ki bir yerden sonra patlar.

Olaylar büyümeye başladıktan sonra haddini aşan açıklamalar, halkı ikiye bölmek için yapılan konuşmalar, devlet kaynakları ile başlatılan seçim mitingleri, polisin giderek artan ve artık zıvadan çıkan şiddeti...

Cumartesi günü karanfil eyleminde yine Taksim'deydim. İnsanlar geri çekilirken, polise küfür, müdahele,direnme yokken anlamsız bir müdahele başladı. Öyle bir şiddet vardı ki, 3-4 polis yanımda arkası dönük kaçmaya çalışan bir genci yakaladı ve biri elindeki kalkanı ile döverken diğerleri copla, tekmeyle dövüyorlardı. Benzer bir muamele bir genç kıza yapıldı. Buna benzer onlarca olaya bizzat şahit oldum.

Cumartesi günü örgüt bayrağı, hatta parti bayrağı dahi yoktu.
    Bu olayların bu noktaya gelmesinin sorumlusu başta başbakan sonra da insanlık dışı bir şiddet uygulayan çevik kuvvettir.

Gelelim diğer konulara:
    Bu eylemde niye solun lideri yok? Türkiye'de sol yok ki lideri olsun. Kaldı ki meydandaki gençler partileri özellikle istemiyor. Bu eylemlerin halka ait olmasını, kimse tarafından sahiplenilmemesini istiyorlar.
    Gezi Parkı halkın sembolü olsun derken yapılış amacına değil, bu olaylara, ölen, yaralanan, sakatlanan, gözünü kaybeden insanlara gönderme yapılıyor.
    Başbakan ölsün diyen kimseyi ne gördüm ne duydum. Duyana da rastlamadım.
    Bu kadar insanın arasında tabii ki marjinal fikirleri olan insanlar vardır, birisi böyle gerizekalıca birşey söylemiş olabilir.
    Ama ne o fikirler ne teröristler bu eylemlerin sahipleri değildir. Zaten eylemin asıl sahibi olan halk tarafından bunlar dışlanmış, Gezi Parkı günlerinde parkın dışına itilmiştir.

İstemeyen tabii ki sokağa inmesin, tencere tava vurmasın.
    Ama tek taraflı yayın yapan televizyonu ve gazeteleri takip ederek bu insanların yakıp yıkan, etrafı yağmalayan insanlar olduğuna inanmayın.

Siz istediğinizi düşünün. Zaten siz istediğinizi düşünesiniz diye bu mücadele veriliyor. Zaten düşünüyoruz diyeceksiniz.
    Aslında düşünemiyoruz. Düşünemediğimiz için haklarında bir suçlama olmayan gazeteciler, yazarlar yıllardır hapiste...

Her ne kadar hükümet istifa diye bağırsak da, istifa etmeyeceğini gayet iyi biliyoruz ve amaç bu değil aslında. Temenni diyelim
    Asıl amaç giderek polis devletine dönüşmemek, tepedeki 1 kişinin istediği gibi at koşturmaması, "diğer" %50'nin ezilmemesi, yargıdaki müdahelenin kalkması, yaşam tarzılarımıza yapılan müdahelenin her geçen gün artması, demokratik taleplerin iktidar ve polis şiddeti ile engellenmesinin önüne geçmek...

2. Bu mesajı için 4 kişi serotizm'ye teşekkür etti: