üst mesajda demokrasi ile herşey çözülür diye yazmışsında demokrasi olduğuna inanıyor musun??? bilgim ve onayım dışında akp üyesi yapıldığım, şuraya odunu koysam seçtiririm, ben neye oy verdiğimi bile bilmiyorum el kaldırıp duruyorum denilen bir yerde demokrasiden bahsedemem ki ben...
mesele de orada zaten. bu insanlar ileri demokrasi değil sadece demokrasi istiyor. içkime, doğuracağım çocuğa karışma, kılığıma kıyafetime karışma, herşeyi en iyi sen bilme bırak konunun mühendisleri bilsin, istesek şöyle böyle yaparızcı değil nasıl birlikte yaparızcı ol. sana oy verenleri millet oy vermeyenleri çapulcu ayyaş görme. halkı ikiye bölme diye insanlar orada...
en başından beri yapıcı olunsa idi kaldı ki orada platform 4 aydır mücadele ediyordu. hem hukuki bem demokratik ve anayasal sınırlarda. poliste müdahele etmiyordu. hukuki mücadele de başlamıştı. ama nedense devletin bir yerlerinden emir alan polis geecenin bir yarısı zorbalıkla insanları oradan çıkarma yolunu seçti... o emri verenler bulunursa dış güçlere ulaşılabilir ancak.
burada dış güçlerin odakların parmağından dem vuruluyorsa orada olan bizlerin maşa olduğu iddia ediliyorsa iktidar bu maşayı tutanları deşifre etmekle yükümlüdürü maşaları gazlayıp dağıtmakla değil...
oyuna gelmeyelim evet ama... devlet bu oyun kurgulayanların değil oyunun içinde bir şekilde olanları dağıtma ve zulüm etme peşinde... tıpkı reyhanlıdaki istihbarat açığında olduğu gibi burada da açık var demek ki o zaman... e bunun sorumlusu da devlettir.
ben bu oyunlara alet olmam, ama alet olanlara yapılan zulümlere de eyvallah derim demekte bence hiç doğru değil.
taksimde bayrakları toplayacağız diyerek molotoflu oyuncuların sahnede olduğu oyunu eni konu araştırmanı öneririm. gözaltına alınan molotoflu iki göstericinin bir kaç gün önce eylemden insanları gözaltına alırken çekilmiş fotoğrafları mevcut. polis olan gücüyle girdiğinde 10 dk da dağıttığı geziyi ve parkı her ne hikmetse 10 molotoflu direnişçiyle tam gün kedi fare oyunu oynadı... bu da polisin bir oyunu...
bu horoz dövüştüren adamları görmezden gelip horozları yakalayıp kesmek gibi bişeye benziyor... dolayısı ile ne olursa olsun.
ta en başından beri bana oy veren vermeyen diye insanları bölmeyip dinlense ve ortak akılda buluşma yolu seçilse idi bunların hiç biri olmayacaktı. bugün 21. gün hala başbakan tutup çapulcu camide alkol bilmem terimlerini kullanıyorsa kusura bakmayın ama bu oyunun baş aktörü başbakandır...
imamın osurduğu yerde cemaati *****... polisi de gaz çıkarır...
kamu malına zarar verme işine gelince. sadece egemen bağışın dostlarına!! sadece yılbaşı hediyelerinin maliyetinin 90 bin tl olduğu bir mecliste kimse bana kamu malı benim vergim demesin... bunlar zoruna gitmiyorsa kimsenin o hiç zora gitmesin...
Yer imleri