yahu arkadaş.mevzuunun bir ağaç olmadığını kimse anlamadı...
İlk gün, "ben yapacam" diyen başbakana karşı 1 avuç genç yatıyodu gezi parkında.onlara yapılan ağır müdahale türkiyeyi kaldırdı ayağa.çapulcu olduk, atalarımız ayyaş oldu bu günlerde.şimdi ülkenin her yanında herkes ayakta.çünkü burası demokrasi istiyor.Diktatörlük isteseydi, başından belli ederdi.Anayasanın 8. maddesi ifade özgürlüğü maddesini uygularken bu çocuklar şiddete uğradı.kadınlar polis tarafından taciz edildi.bir fotoğraf koyarım, kadına 10 tane polis coplarla girişmişler.bacaklarında avuç izleri cop izleri var.bayılmadan önce duyduğu küfürleri bu foruma noktalarla bile yazamazsınız.işte bu şiddetler yüzünden öfkelendi herkes, ne bu lan dedi.benim memleketimde benim dediğim olmayacaksa neden ben katlanayım buna dedi.%50 diye ötekileştirildi insanlar.iki tarafta başkalaştırıldı.Kürt Türk Alevi Çerkez o bu diye bölündüğümüzü zannederken aslında Ak partiye oy veren ve Oy vermeyen olarak ikiye bölündüğümüzü farketti bu insanlar.Polis Gezi Parkı'na, İzmir Kordon'a, Ankara Kızılay - Tunalı Hilmi'ye, ve diğer şehirlerdeki merkezlere müdahale etmeseydi, oralarda Üniversite hocaları tahta kurmuş ders anlatıyordu, kütüphane kurulmuştu - kitap okunuyordu, çadırlar kurulmuştu, kamp yapılıyordu, Gezi parkında bi kedi doğum yapmıştı, provakatör yoktu, parti yoktu...Polis ne zaman işe karıştı, orda şiddet, hidder, provakasyon oldu.
Sonuç ne oldu; belki milyonların oyunu kaybetti ak parti, şiddet yanlısı ve bölücü olduğunu göstererek.Onlarca insan kör oldu.Kaç tane insanımız öldü....
Siz hala kamu malı diyosunuz.Atılan biber gazları için vergilerden 21 Milyon Dolar para ayrıldı.Bunları görmüyorsunuz hiç, şiddet için ayrılan 21 milyon dolar.Sadece polisin DEMİR copları için binlerce lira para ödendi.
Yurtdışında olan olaylarda 17 kişi öldü diyerek neyi kastediyorsun, sen de mi öldüreceksin 17 kişi.Böyle eylemlerde 17 kişi ölebilir ne var ki bunda mı diyorsun? Polis şiddetine böyle mi bahane buldun?
Uyanın millet, hava alanına karşılamaya gidenlere dediğini dinleyin bari...
Sizin elinizde Tencere Tava var mı ? (Polisin arkasındaki eli odunlu insanları görmemiş olacak ki)
Elinizde bilgisayar olan gençlik... (Hatırlatma : Bu direniş, Twitter'dan başladı, Twitter'dan büyüdü, Tavadan yazılmadı o tvitler)
Eylemler boyunca bakın görün, ne kadar zeki bir millet olduğumuzu.Pankartları okuyun, herkes anlayamaz onları çünkü.Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi takımları birarada yürüttü bu direniş!
Ha, burdan hükümete teşekkür ederiz.Bizi yıllarca kandırdıklarını, aslında kendilerinin bizleri böldüğünü farkedecek olacaklar ki... 10 günde tüm kesimden insanı bir araya topladılar.GS,BJK,FB,TS taraftarı yan yana barikat kuruyor.Kürt adam, Sol sendika bayrağı taşıyan adamın gözüne limon sıkıyor...Ben gördüm bunları...
Hala ışık mışık diyosunuz...
Yer imleri