Konusu ortaya net konabildikten sonra, herkesler katılır protestolara.
Ancak senin de yukarda dile getirdiğin gibi bir çok şeyi içeriyor gündemdeki protestolar, Bütün halkın, bu düşüncenin hepsine katılmasını nasıl bekliyebilirsin ki

İnsanlar diledikleri gibi giyinemiyor bile bu ülkede. En başta da sen eleştirmişsin. Sen böyle derken o insan yoğunluğu niye seninle omuz omuza gelsin??
Ayrıca işin toplumsal/İnsani boyutu var:
Burda defalarca lafını ettiniz akaryakıt zamlarında, boğaz köprüsünü kapatalım, yolları kapatalım. Niye adam gibi yapılmıyor kardeşim bu protestolar. İlle birilerinin hakkını gasp ederek mi yapılmak zorunda? Bunları halkı örgütleyenler düşünmüyor mu? Bu kadar duyarlıyız, duyarlılar madem bunu düşünmek bu kadar mı zor?
Hiç ambulansa işiniz düştü mü?
Ya da acile canınızdan bir parça götürürken, izinsiz/yasadışı bir yürüyüz yüzünden kesilmiş caddede sıkışıp kaldınız mı?
He bu da garip bir tezat:
Kıvılcım1= 1Mayıs Kutlama Alanı
Protesto konusu: "Dediğim dedik diyen yöneticilere" isyan.
Yapılan ne: 1 Mayısta dediğim dedik yapmak, taksime gitcem. Önüme çıkanı da yıkcam. Gerekirse otobüs yakcam. Ama Taksimde yapcam.
Kıvılcım2= Gezi Parkı
Protesto konusu: "Dediğim dedik diyen yöneticilere" isyan.
Yapılan ne: İstediğim yerde istediğim zaman protesto yapcam. İstediğim sokağı caddeyi köprüyü kapatcam. Çünkü benim dediğim de dedik!
Yanlış yolla doğruya gidildiğini hiç görmedim?
Garip.. Başka bir şey diyemiyorum, birilerinin parmağı yok diyemiyorum. Gençlik ateşi kullanılmıyor diyemiyorum. Emin olamıyorum. Örgütleyenler rant peşinde değil diyemiyorum.
Konuya geri dönersek:
Dediğin doğru hep beraber isteyelim,protesto edelim yukarda dediğin
konuların ortak paydalarını ama ben asla "MİLLETİN HAKINI YİYENİN/TALAN EDENİN/ İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YAŞAM SİTİLİ YÜZÜNDEN KISITLAYANIN/ SIRF BU YÜZDEN ÖTEKİLEŞTİRENLERİN YANINDA OLMAM!!"
Yukarda da dediğim gibi, diğer insanların yaşam sitilini düşünmek bizim ne haddimize! Başkasına zarar vermeden herkes adam gibi yaşasın arkadaşım!
Aynen yukarda yazıldığı gibi:
Ancak bununla sınırlı değil, ne giyip ne giymediğine de karışamazsın, sosyal aktivitelerine, okuduğu kitaba, saygı duyduğu insana da karışamazsın
Demokrasiyse tam demokrasi!! "Bir kesimin sınırlandırıldığı demokrasi"den sıkılmadınız mı artık?
Yer imleri