CoachK Nickli Üyeden Alıntı
başbakanın atacağı " geri adım " demokratik olmaz. Çünkü şu anda iş amacını aştı. Gezi parkındaki ağaçlar için başladılar hükümetin kellesini istiyorlar. Eğer alırlarsa yerine hangi hükümet gelirse gelsin, o zamanda diğer görüşe mensup insanlar sahaya iner ve devamlkı bir kaos ortamı olur.
Bir örnek vericem yanlış anlaşılmasın;
Hükümetler seçimle gelir seçimle gider...
Ben bunu ne zaman söylesem hemen başbakanın tarzı - uslubu - konuşmaları vs. diye konu uzuyor. Ben başbakan haklı / haksızında değilim. Ama ATATÜRK'ün açtığı meclisin ve bu meclisin aldığı kararların, ATATÜRK bayraklarını eline alıp bozmaya gitmeyi de bir mantık tabanına ben oturtamıyorum.
İşin çevrecilik -ekonomi boyutunda tamamen yatırımların İstanbul'a kaymasını artık bu saatten sonra engelleyemeyiz. Şu saatte yapılacak tek şey ülkenin birlik ve beraberliğini korumak olucaktır. Bu kadar eylem yapıldı, yakıldı - yıkılıdı yarın yine aynı haberi okuyacağız; motorine zam, emlak vergisine zam... Bu işin diğer kısır döngüsü. Bugün meydanlarda halkla en önde yürüyen milyon dolarlık kontratı olan sanatçılardan 1 tanesi de şurada bir sebil yaptırayım da Allah rızası için insanlara 50 kuruşluk bir su kadar faydam olsun dememiştir, maalesef de demiyecektir. Yine biz vatandaş çatır çatır bu vegileri ödemek zorunda kalacağız....
Bugün herkesin bir siyasi fikrinin olması çok güzel, bunları saygı çerçevesinde paylaşmakda güzel. Kendi çevreme şunu diyorum; hadi indirelim seçilme yaşını 18'e :) bu güzel fikirlerinizi mecliste - meydanlarda paylaşın. Demokrasiyi tabana iyice yayalım :) Kimseden çıt yok...
Ben en başından beri hep bunu diyorum. Hükümeti beğenmeyebilirsin, sevmeyebilirsin ve istemeyedebilirsin. bunun için sokağa da çık, eylem de yap. Ama tunalı da burger king de yemek yiyip, üsütne starbucks kahveni içtikten sonra; kuğulu parka çıkıp; her yer taksim, tek yol devrim ... böyle bağırma, Senin gibi bir sosyalistin ne işi var ; burger king'de,starbucks'da elinde iphone, ayağında converse... hükümete karşı ol, başbakanı sevme, ama bana devrimcilikten, sosyalistlikden örnek verme.....