13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Bozuk para verene 10 TL ceza!

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Standart Bozuk para verene 10 TL ceza!

Kredi kartı aidatı, hesap kullanım ücreti ve daha pek çok işlemin yanı sıra hemen her fırsatı değerlendirerek müşteriden komisyon almayı prensip edinen bankalar, işi bozuk para getiren müşteriden 'para tamlama ve bozma komisyonu' adı altında ücret almaya kadar vardırdı.

20 YILLIK ESNAF ŞAŞIRIP KALDI!
    Tüketici derneklerinin tüm çabasına, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun uyarılarına rağmen bankalar, 'masraf ve komisyon' adı altındaki uygulamalarını sürdürürken Adana'da yaşanan bir olay bu kadarına da pes dedirtti. Adana'da bir banka şubesi, senet ödemesi yapan esnaftan, bozuk paralarını sayma bedeli olarak 10 lira aldı. Şaşkına dönen 20 yıllık esnaf 43 yaşındaki Fuat Turgut, "İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Olayı anlattığım arkadaşlarım kahkahayı basıyor. İnanılmaz bir durum." dedi.

Tüketiciler Birliği, müşterinin dekontla birlikte hakem heyetine başvurmasını istedi. Banka, 250 adetten fazla bozuk para için 'para bozma ve tümleme bedeli' olarak komisyon aldıklarını bildirdi.

Esnafı şaşkınlığa arkadaşlarını ise kahkahaya boğan ilginç olay Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Halkbank Şubesi'nde yaşandı. Zeytin ticareti ile uğraşan Fuat Turgut, 5 bin lira tutarındaki senedin ödemesi için bankaya gitti. Üzerinde 4 bin 700 lira banknot 300 lira da bozuk para olan Turgut 45 dakikalık beklemenin ardından banka görevlisine paraları verdi. Görevli, banknotları para sayma makinesinde, bozuk paraları ise eliyle saydı. Ardından ise Turgut'a 'para bozma ve tümleme' bedeli adı altında 10 lira 55 kuruş değerinde dekont uzattı. Fuat Turgut, olayı şöyle anlattı:

MESAİ HARCIYORUZ DEDİLER!
    "Ödemeyi 4 bin 700 lira kağıt, 300 lira demir madeni (1 liralık ve 50 kuruşluk) olarak yaptım. 300 liralık madeni parayı saymak için benden 10 lira ücret aldılar. Sebebini sorduğumda 'Bu parayı saymak için mesai harcıyoruz. Bu yüzden bunun parasını sizden alıyoruz' dediler.

Ben de '45 dakikadır senedi ödemek için bekliyorum benim de mesaim gidiyor' dedim. 'Olsun siz işlem yaptırmaya gelmişsiniz bu yüzden biz sizden bu parayı alıyoruz.' dediler. 'Peki dedim koskoca bankanın bozuk para sayma makinesi yok mu? Yokmuş. Bu şekilde benden 10 lira komisyon aldılar. Ben de bir araştırma yaptım. Bankaların komisyon ücretlerinde ser olduklarını, her hangi bir kısıntının olmadığını öğrendim."

Başına ilk kez böyle bir olay geldiğini anlatan Turgut, esnaf olarak kendisine bozuk para getiren birinden para sayma bedeli alırsa kendisine 'hırsız' denileceğini sözlerine ekledi.

7 yıldır Hakem Heyeti'nde görev yaptığını anlatan Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Çölay, bu tür bir şikayetle ilk kez karşılaştığını anlattı. Çölay, haksızlığa uğradığını düşünen Fuat Turgut'un bağlı bulunduğu ilçenin kaymakamlık hakem heyetine, bankanın kendisine verdiği 'para bozma ve tümleme' dekontu ile başvurmasını istedi. Çölay, bu durumda hakem heyetinin bankadan savunma isteyeceğini haksız bir durum varsa düzeltilebileceğini bildirdi.

Banka yetkilileri, bozuk parayı bozma ve tümleme bedeli alınmasının bir yıldır uygulandığını söyledi. Bankanın 250 adedin altındaki bozuk paralar için ücret talep etmediğini ifade eden yetkililer, bu miktarın üzerinde ise 10 lira alındığını doğruladı.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Ziyaretçi033
    Ziyaretçi Ziyaretçi033 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Valla bu devirde kör tuttuğunu öpüyor.
    Allah sonumuzu hayır etsin...

Ziyaretci031
    Ziyaretçi Ziyaretci031 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Buda farklı bir para çalma uslülu.

Sent my iPhone using .
    H. KURU

tolga ç.
    mtyardim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    01BZT36
    Edilen teşekkür: 5

Adana'lıyım ama doğruyu söylemek lazım; böyle gaciguci işlerin merkezidir Adana....burda doğar büyür ve yayılır....

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Allah aşkına ya Daha neler...

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Ben şunu anladım , mümkün olduğunca bankalardan uzak duracaksın. Sadece tek banka ile iş yapacaksın, tek bir kredi kartın olacak. İmkanın varsa kart ta kullanmayacaksın. Eğer maaşını bir bankadan alıyorsan kredi kartın da o bankanın kartı olacak. Sana selam verseler dahi makbuz isteyeceksin. Ama hepsinin Allah belasını...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Devletle bankalar elele hedef milletin cüzdanı

Sent my iPad using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

haram zehir zıkkım olsun...mesai harcıyormuş...işin ne tabi yapacaksın
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

neyse çok şey var yazılacak çizilecek te... söylemiyeceğim
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Bir iki günlük eylemle bunların hakkından gelinmez. Türkiye birleşip ,tüm ülke olarak eylem yapılmalı. Bak o zaman nasıl hizaya geliyorlar.

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Hırsızlar
    biz gp'yi çok sevdik

Ziyaretci031
    Ziyaretçi Ziyaretci031 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İnanın arkadaşlar kredi kartı kullanmıyorum.İşimde olmaz varsa nakit yoksa avcumu yalarım Ve çok rahatım bence deneyin insan akşam yatarken bile kafası rahat yatıyor, yok borç ne kadar gelcek yok yarın kaçta gitsemde bankaya yatırsam parayı öyle bir derdim yok Allaha şükür.Allah bankalarla işi olanlara yardım etsin.

Sent my iPhone using .
    H. KURU

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Ben de sadece büyük ödemelerde kart kullanıyorum. Misal iki hafta sonra trafik sigortası ve kasko doluyor, ikisi de yenilenecek. Tek seferde 1000 tl civarı bir para ödemek beni zora sokacak. O yüzden taksitlendiriyorum.Yoksa ufak tefek şeylere zırt pırt kart geçiren biri değilim. Keşke durumumuz biraz daha iyi olsa da kart kullanmasak. Neyse buna da çok şükür.