dizel 1,6lı olursa manyak birsey olur, resmen segmenti ezer. focus'u ucuran motor mondeo'yu da tasır, ha ucurmaz ama tasır. of ya arac enfes, bugun tekrar gidip bakabilirim.
Sadece Türkiye pazarına özel bir motor kullanacaklarını zannetmiyorum. Türkiye çok küçük bir pazar.
Ama olursa baya satar.
@akın abi
Öyledebi taşırki
@Zeynep ABLA
valla süpersin bekleyelim bakalım biraz daha ozaman.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Abi 1,6 Turbo benzinli motoru koyacaklar al sana düşük vergili bir canavar. :evillol:
Bu işler öyle gülücük ile olmuyo işin içine şanzıman oranlarından motor ömrü hesabına kadar birçok çözülmesi gereken sorun giriyor.
focus u taşıdı.pejo 407 yi taşıdı.niye mondeo olmasın diyemeyiz.
ben alman basınını çok detaylı takip ediyorum.
1.6 tdci mondeo ya konulucak diye okumadım.elbet ford un içinde değilim.
testlerini yaptılarsa koyarlar.
son kasa vectra da uzun yıllar avrupada 1.8 den başladı.bizde 1.6 astra motoru ile satıldı.
özel durumlar olabiliyor.
Yeni Mondeo Tr de Passat ı geride bırakacaktır kesinlikle yani umarım
1.6Tdci yi, Tr gibi garip vergilendirme sisteminin olduğu ülkelere verebilirler.Tabi uygulanabilirliği araştırılmışsa...
zaten performans beklentim yok
aynen dediğin gibi düşünüyorum focusu cmaxi ve 407 yi taşıyosa mondeoyada yeterli enazından düz mantıkla...
tabii buna mühendisler karar vericek...
ama şuanda cmaxi yenileme aşamasında olduğumuzdan yeni cmax veya mondeo olucak...ama mondeo 2.0 motorla fazla... 1.6 motor olursa babamı belki ikna edebilirim buyüzden olmasını çok istediğimden böyle konuşuyorum
olmazsada yine cmaxe kalırız![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Güç eğrilerinin karakteri farklı biraz.
Asıl amaç motoru düşük devirde çalıştırıp motor ömrünü uzatmak. Mercedesin hep yaptığı şey. E 200 CDI. 2200 cc ama 136 hp. Diğer markalar 1900 cc den 150 hp üretiyor. 150 hp'lik motor 300.000 km gidiyor ama Merso 500.000 km yi geçiyor. O zamana kadar araba sağ çıkar mı o da ayrı düşünülmesi gereken konu. Kim 300.000 e kadar arabasını kullanıyor ki.
Konu OzzY tarafından (30/05/2007 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
İşte dediğim gibi 500.000 yerine 300.000 gider. Bence Mercedesin yaptığı gereksiz. Kim bu zamanda aynı aracı 20 yıl kullanıyo ki? 500.000 gitse nolur. Ticari araç olsa anlarım.
Ben motor ömrünün önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok insan Almanyada alıp mercedesi avrupa turu atıyor , Türkiyeye geliyor geri gidiyor...ve özellikle almanyada otobanda hız limitleride olmayınca kardeşlerim dolu arabayla 250km hız sınırına dayanıyorlar hal böyle olunca motor ömrü önem kazanıyor
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri