Şunu anlamış değilim. Burda uygulamayı tartışırken olay siyasi kin dökmeye dönmüş. mesajların yarısı konuyla alakalı değil.
Bu hükümete benim de oy vermişiliğim yok ama böyle her uygulamada millet daha uygulamayı nedenlleri detaylarını öğrenmeden hemen kin kusmaya başlıyor. Oda ilginçtir. hemen farklı yorumlanıyor.
Mesela örnek vereyim:
You tube kapatıldığında herkez gene buna benzer bir ton yazı yazdı. İletişimi engelemekten yobazlığa kadar gidildi. At gözlüğü devam dendi. Peki neden kapatıldı. ? Atatürk hakaret içeren bir video yu kaldırmadığı için. Aslında Türkiye yi ciddiye almayıp sallamadıkları için kapatıldı. Biz kaldır dedik adamlar sen kim oluyorsun dedi. Türkiye devletini sallamadı adamlar. Neden nasıl olsa potasiyel gençler tekpiyle açtırrda ondan. PEki şunu söyleyim, youtube da bütün türk dizlerini bulurken neden yabacı film ve dizilerini bulamazsın. ? Çünkü sallamıyor adamlar. Türk insanın emekleri çalınmış umrunda değil adamın. O insanlar kaldırma kararıda aldırsa youtube sallamıyor. Şimdi Dünyanın bir çok ülkesinde Google şirket açarken. O ülkenin reklamlarının faturasını kesip o ülkeye verdi öderken. Bunu Türkiyeye yapmıyor. Bize vergi vermiyor. Türkiyenin şirketlerinden insanlarından raklamlarından para kazancak ama benim ülkeme vergi ödememek için türlü oyunlar yapacak. Diğer ülkelere öderken bize neden ödemiyor? Açıkcası bana kalsa Google da yasaklarıdım. Benim insanımı ülkemi sallamayanı bende sallamam.
Yer imleri