Olurmu olur,bu ülkede artık hiçbirşeye şaşırmamayı öğrendik 8 yılda![]()
KPSS'de soruların sızdırılması skandalının ardından YGS'de de şifreli bir kopya sistemi uygulandığı iddiası ortaya atıldı. Artvin'de avukatlık ve dershane yöneticiliği yapan Ayla Varan, yanıtları rakamsal olarak verilen sorularda küçükten büyüğe sıralama ve çakışma yöntemiyle 40 matematik sorusunun 37'sinin, diğer alan sorularının da en az 50'sinin doğru yanıtlanabildiğini ileri sürdü. Seçeneklerin ilk defa bu yıl küçükten büyüğe sıralanmaması soru işareti yaratırken eğitimciler 'Pis kokular geliyor' değerlendirmesini yaptı.
İstanbul- Avukat ve dershane yöneticisi Ayla Varan, Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda (YGS) şifreli bir kopya sistemi ile en 100 sorunun doğru yanıtlanabildiğini iddia etti. Belirlenen formülle, sınavdaki 40 matematik sorusunun 37’sinin, diğer alan sorularının da en az 50’sinin kısa sürede doğru yanıtlanabildiği ileri sürüldü.
Artvin’de avukatlık ve dershane yöneticiliği yapan Ayla Varan, YGS’de en az 100 sorunun belli bir formüle göre yanıtlandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü. Formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.
İşte formül...
Varan, “Yanıtları rakamsal olan sorularda şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre yanıt şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru yanıt çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor. Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt ‘E’ şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da yanıt en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistemi uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz” iddiasında bulundu. Varan, ayrıca bazı Türkçe sorularında da alfabetik şifreleme olduğunu öne sürdü.
10 dakikada yanıt
İddiaya göre, YGS’deki 40 sorudan oluşan matematik testi, şifreleme yöntemiyle yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor. İddia edilen yöntem şöyle: Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor. Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru yanıt o şık oluyor. Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru yanıt olarak çıkıyor. Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor. Örneğin, matematik testi 4. soruda “2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır?” sorusunun şıkları “A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002” şeklinde sıralanıyor. Şifreleme yöntemine rakamlar küçükten büyüğe göre sıralandığında yeni sıralama “A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008” şeklini alıyor. D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D oluyor.
KAYNAK:
Cumhuriyet Portal
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Olurmu olur,bu ülkede artık hiçbirşeye şaşırmamayı öğrendik 8 yılda![]()
Grey Goose ...
yok artık !!
Buna tesadüf diyenler var37 ardışık tesadüf nası tesadüfse
![]()
![]()
Yuhh yaa insanların kaderi ile oynuyorlar.
Puntolojik
işleri güçleri hile ***...
TSİ Jetta.
her kitapçıkta soruların ve şıkların diziliminin farklı olacağını okumuştum ösymnin sayfasında bu durumda basın kopyası için böyle bişey yapılmış hemen ortalığı ayağa kaldırmayın basının oyuncağı olduk resmen...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
herşey mümkün... bunun bir tesadüf olduğuna kimse inandıramaz... kendimizi kandırmayalım...
yine birilerine kıyak yapıldı...
hiç şaşırmadım açıkcası artık herşeyin boku çıktı
Bu ülkede herşey normal artık...
Bende sınava giren öğrenciler arasındayım. Matematiği gerçekten zor ayarlamışlar. Zaten bilen biliyordur o şıkların öyle olcağını. Ankara'da inceleme başlatcakmış ve kitapçıkları kontrol edicekmiş. Kontrol ederse kitapçıkları bunun gerçek olduğu ortaya çıkar. Zaten bir kere olaysız bir sınav senesi olsa şaşardım. Babamın zamanındada iptal oldu, abimin zamanındada. Sıra bende sanırım...
sınav bıtmıs... bırısı cözdüm diyor. gırenlerın haberı varmı ....yok. gıren arkadaslar zorlugundan bahsedıyorlardı. yasanan bır olayın ardından ben demıstım dıye ortaya atlayanlara benzıyor bu olay![]()
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
çocukların verdiği onca emeğe,çektiği onca strese yazık,
kimlere kıyak çekildi çok merak ediyorum.
Artık hiçbirşeye şaşırmıyorum...
Biz Dünyanın Çatısında Doğduk! Ondandır Dik Duruşumuz, Sert Bakışımız!..
arkadaşlar ygs ye giren öğrencilerin kafası karısmasın osym bu konuda acıklama yaptı takip ediyorsanız görmüssünüzdür. bu arada her öğrencinin kitapcıgı net ortamnda yayınlandı osym no ve sifresi ile gorebiliyor
soruların bu sene zor olmasınını sebebi bir sene tubitak bir sene ösym hazırlıyormuş bu sene tubitak hazırlamış o yüzden zormuş oda bize denk geldi![]()
Mardin de ceza evinde yapılan sınavda 10 adet kitapçıkta cevap şıklarını yazmayı unutmuşlar.Ben yılların eğitimcisi olarak bu kadar saçma hazırlanan test tekniğinden uzak, pedegojik formasyondan uzak ,rezil bir sınav görmedim.Düşünün zor 5 matematik sorusu ilk beş soru olarak sizim kitabınızda, bende ise son beş soru açaba hangimiz daha avantajlı durumdayız. Bizde kişiye iş yaratılır. Ösym e başkanı teksil konusunda prof. O zaman yarından itibaren bende bir dayı bulup, atom ensütüsüne başkan olayım. Böyle rezalet şu anda görev yaptığım okulda öğrenciler artık ösym denince akla hayale gelmeyen yorumlar yapıyorlar. Ösym bitti.
Arkadaşlar herkesin dediğine bakmayın . Çıkıyor birileri sınavda şifre var vs. şeyler ortaya atıyor . Gerçek dışı sözlerle kendilerine göre birşeyler toplumla paylaşıp halkın kafasına şüphe tohumları atıyorlar . Bizim iyi niyetli halkımız ve evlatlarımız inanıyorlar. Lütfen bu asılsız ve boş laflara kanmayın ve itibar etmeyın.
toplumda her kuruma olan güveni öldürdüler...
Keyif BMW'Dir...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri