14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Maliye Bakanının BENZIN 4 TL YORUMU

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Standart Maliye Bakanının BENZIN 4 TL YORUMU

"Benzin nerede 4 TL'ye satılıyor"
    Maliye Bakanı Şimşek akaryakıt fiyatlarıyla ilgili soruları yanıtladı
    20 Aralık 2010 Pazartesi, 06:10:42
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon programında soruları yanıtladı.
    Maliye Bakanı Şimşek, akaryakıt fiyatlarına ilişkin bir soruya, akaryakıt ürünlerini konusunun bir kaç boyutlu bir konu olduğu yönünde cevap verdi.

Şimşek, uluslararası petrol fiyatları nereden nereye geldiğine bakılması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin, petrol ihtiyacının yüzde 95'ini, doğalgazın da yüzde 99'unu ithal ettiğini ve bu ürünlerin uluslararası piyasa fiyatı olduğunu hatırlattı.

Birinci temel değişkenin akaryakıt fiyatlarının, 1998'den beri piyasa tarafından belirlenmesi olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, ikinci temel değişkenin ise kur olduğunu vurguladı. Bakan şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Petrol ve doğalgazı ithal ediyorsunuz. Doların, TL kuru da çok önemli. 2008'de petrol fiyatları 147 dolara çıktı nasıl oluyor da fiyatlar o günkü seviyenin üzerinde. Peki kura baktınız mı? Bakılmamış. Doğrudur; akaryakıt ürünleri üzerinde ciddi bir vergi yükü vardır. Ama esas tartışmamız gereken mesele şu; 2002 yılında da bu vergi yükü vardı. 2002'de 100 liralık benzin ya da motorin aldığınızda 70 lirası vergiydi. Şimdi 65 lirası vergi. Yüksek, düşük demiyorum ama AK Parti hükümetleri döneminde akaryakıt fiyatları üzerindeki vergi yükü oransal olarak artmadı. Diyorlar ki 'mutlak olarak arttı'. TL cinsinden arttığı söyleniyor. TL cinsinden artar. Türkiye'nin vergilerini TL cinsinden sabit tutsak, harcamalar sabit durmuyor ki. Maaşları sabitliyor muyuz? Hayır. Sağlık harcamalarında bir sabitleme söz konusu mu? Hayır. Dolayısıyla, biz harcamalarımız en az enflasyon kadar artarken, vergi gelirlerini enflasyona paralel güncellemezsek o zaman Türkiye'deki bütçe açıkları alır başını gider.

Türkiye'de önemli olan şu. Rafineri çıkış fiyatına baktığınızda gerek TÜPRAŞ özelleşmeden önceki duruma göre, gerekse yakın piyasalardaki fiyatlara göre rafineri fiyatları nispeten yüksek. İkincisi akaryakıt dağıtım şirketleri var. Bunların Türkiye'deki kar marjı yaklaşık yüzde 9-9,5. Avrupa ortalaması ise yüzde 6.

Bir de nihai bir satıcı var. Rafineriden çıkış fiyatı üzerine vergi geliyor. Bir de aracı şirketler var. BP, Petrol Ofisi gibi. Bunların yerelde bayiileri var. Üç ayrı kar var.

Bir bütün olarak bakmak lazım. Türkiye'de akaryakıt ürünleri üzerindeki vergi yükü nispeten yüksektir. Vergi yükü itibariyle bakarsanız Avrupa'daki bir çok ülkeyle çok da fazla farklılıklar çıkmıyor. 2002'ye göre de ciddi bir şekilde azalmış. 2005-2007 döneminde akaryakıt üzerinde maktu olan vergiyi güncellemedik.

Rafineri bir adım attı. 4 liradan bahsediyorlar. Nerede 4 liradan satılıyor, ben hiç görmedim. Hiç bir zaman 4 lirayı bulmadı. Bir çok petrol istasyonunda fiyatlar 3,75 hatta daha aşağıda olan yerler var.

Türkiye'de tabii ki doğrudan vergilerin payını artırmak çabası içerisindeyiz. Bunda başarılı olduğumuz ölçüde önümüzdeki yıllarda dolaylı vergilerin yükünü bir miktar daha aşağı çekeriz.
    AA
    ALINTIDIR
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

ilk yorumu ben yapayım,
    Yılı gelmeden veya 6 ayda bır aracını degıtıren bu arclarında fıyatı 250-500 bın tl arasında degısen 95 lt deposu olan 100 km/12 LT benzınyakan makam arabana ne yazaman benzın aldın ey dınsız,imansız,vicdansız adam senın ıcın benzın ucuz nedenı ıse kendın koymuyorsun o benzını elını at cebınede koy bakalım ozaman goreyım gö***nü devlete kayanak bulacaksan vatandasın cebınden bulma gıt RTE ,unakıtanın yaptıgı hırsızlıklardan,denız fenerınden calınanlardan hazıne doyar sen merak etme cidden artık suna ınanıyorum bunları gorupte halen bunlara oy verene hersey mustahakk bukadarda olunmazkı adamdakı pıskınlıge bak sandıkta oy verırken oturun dusunun 4tl ye kımın sayesınde benzın aldıgınız
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

''Türkiye'de akaryakıt ürünleri üzerindeki vergi yükü nispeten yüksektir''

nispeten mi yuh ya adam Allahtan korkar...

Murat ŞEKER
    Murat 1979 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 24

Allah onları bildiği gibi yapsın

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Allah'tan korksalar bu kadar vergi almazlardı,Deli Dumrul bile bunlardan insaflıydı...

Serkan Küçük
    serkankucuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 410

bu haberi hürriyet'te okuduğumda da hemen yorum yapmıştım. Allah belalarını versin topunun bi de dalga geçiyolar sanki... ya da nasıl olsa gözünü yumup bize inananlar var diyerek böyle konuşuyolar..

ZAFER MUTLU
    zafermutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 445

benim benzinli araba almamı beklediler zam yaptılar şaka bir yana bu ülkede vergi adaleti yoktu artık soygunculuga döndü. milyon dolarlık araçlara adam aynı vergi oranıyla yakıt koyarken bende aynı oranla koyuyorum . bu nasıl bir adalettir.. parası olandan alamadıkları vergiyi bizden çıkarıyorlar. zaten o vergiyi ödemeyen kaçıran tr deki sayılı araç sahiblerinden olanlar benzinin lt fiyatı gibi bir endişeleri yok..

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

Zeynel ve diğer arkadaşlar yorumlarınıza katılıyorum.
    Ancak, az önce başka bir konuda daha belirttim.
    Bu memlekete az bile diyorum. Ya günlerdir bu durum için
    sokağa dökülen kaç Allah kulu gördünüz söyler misiniz???
    Konuşan çok, herkes güzel yorum yapıyor da yorum yapmakla
    bitmiyor iş. Onca şey planlanıyor, herkesin bir bahanesi oluyor ve
    katılan sayısı neredeyse HİÇ!... E demek ki herkes halinden memnun
    ve dolayısıyla bu ne ilk ne de son zam olacak...

10. Bu mesajı için 2 kişi ozdem'ye teşekkür etti:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı ozdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zeynel ve diğer arkadaşlar yorumlarınıza katılıyorum.
    Ancak, az önce başka bir konuda daha belirttim.
    Bu memlekete az bile diyorum. Ya günlerdir bu durum için
    sokağa dökülen kaç Allah kulu gördünüz söyler misiniz???
    Konuşan çok, herkes güzel yorum yapıyor da yorum yapmakla
    bitmiyor iş. Onca şey planlanıyor, herkesin bir bahanesi oluyor ve
    katılan sayısı neredeyse HİÇ!... E demek ki herkes halinden memnun
    ve dolayısıyla bu ne ilk ne de son zam olacak...

Ya Özlem Bastırılmış Korkutulmuş Bir Millet Olduk Konuşanı İçeri Atıyorlar Eylem Yapanı Polisine Joplatıyor Sonrada Ben Polisimin Arkasındayım Diye Demeç Veriyorlar Verirsin Tabi.

Türkiyenin Neredeyse Yarısı Bu Zihniyetin Şakşakçısı Olmuş Sanki Ömür Boyu Bu İktidar Başta Kalacak Rüyası Görenler Sayesinde.

Konuyu Açan Arkadaşımın Güzel Bir Tespiti Var Ve Benim Yıllardır Sitem Ettiğim Konulardan Bir Tanesi Devletin Makam Araçları 4000 5000 cc Araçla Ve Benzinli Yazık Günah Kmde Nerdeyse 1 Tl Yakan Bu Araçlar Senede 250.000 Km Yol Yapıyor Dediği Bir Yerleri Yiyen Varsa O Depoyuda Birgün Kendisi Fullesinde O Zaman Vatandaşın Yükünü Anlarlar...

12. Bu mesajı için 4 kişi SRDR KRKC'ye teşekkür etti:

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

4 lira olma mış mış... daha öncede emeklilerin maaşı yüksek falan demişti adamlar 650 80, civarı bişry alıolar onuda wermesinler ama kendi maaşlarınıda emklilerin maaşlarının ortlamasına eşitlesin madem kimse sesini çıkarmaszın 5-10 bin maaş alıp 700 800 liraya çok diyen adamdan ne beklersin zaten,
    yazıklar olsun.

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

2 Dönemde Alayının Yedi Sülalesi Köşeyi Döndü Bıraksınlar Bu İşleri Adam Gibi Adam Olan Mal Varlığının Açıklar Tabi Kendi Üstüne Yapmadıkları Herşey Dahil

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

Alıntı SRDR KRKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya Özlem Bastırılmış Korkutulmuş Bir Millet Olduk Konuşanı İçeri Atıyorlar Eylem Yapanı Polisine Joplatıyor Sonrada Ben Polisimin Arkasındayım Diye Demeç Veriyorlar Verirsin Tabi.

Türkiyenin Neredeyse Yarısı Bu Zihniyetin Şakşakçısı Olmuş Sanki Ömür Boyu Bu İktidar Başta Kalacak Rüyası Görenler Sayesinde.

Konuyu Açan Arkadaşımın Güzel Bir Tespiti Var Ve Benim Yıllardır Sitem Ettiğim Konulardan Bir Tanesi Devletin Makam Araçları 4000 5000 cc Araçla Ve Benzinli Yazık Günah Kmde Nerdeyse 1 Tl Yakan Bu Araçlar Senede 250.000 Km Yol Yapıyor Dediği Bir Yerleri Yiyen Varsa O Depoyuda Birgün Kendisi Fullesinde O Zaman Vatandaşın Yükünü Anlarlar...

Sonuna kadar haklısın...
    Yıllarca vatanı sömürenlere, satanlara
    boyun eğip sessiz kalmak vatan sever, hakkını aramak vatan
    hainliği olarak öğretildi bu memlekete...

samet k.
    samprik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Plaka
    16 GK 447
    Edilen teşekkür: 136

Alıntı SRDR KRKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya Özlem Bastırılmış Korkutulmuş Bir Millet Olduk Konuşanı İçeri Atıyorlar .
    haklısın bizimde başımıza gelen bazı olaylar var burda anlatamıyacağım belkş bigun buluşmada anlatabilirim bu konu açılırsa malesef öyle
    ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar

BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!

iNaDıNa T-e-X-a-S

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Bizlerin cebinden çıkan her haksız kuruş burunlarından fitil fitil gelsin, biryerlerinden çıksın, o zaman o pişkin pişkin bizimle dalga geçen suratlarınıza tükürüp 5000 cc'lik motoru mezartaşı yapıcaz.
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto