Sürekli artan benzin-motorin fiyatları, tasarruflu araçlara ilgiyi artırdı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da tüketiciyi bilgilendirmek için en tasarruflu araç listesi yayınlamaya başladı
En cimri otomobiller - HTEkonomi
![]()
İlk listeyi geçen ay hazırlayan Bakanlık, şirketlerin yeni bildirimleri üzerine güncelleme yaptı. Zaman'ın haberine göre, dizelde en tasarruflu araç Fiat'ın Punto 1.3 Multijet modeli oldu. İkinci sırada Peugeot 107, üçüncü sırada ise Volkswagen Polo 1.6 TDİ modelleri geliyor. Benzinli araçlarda ise Suzuki Alto ilk sırada yer aldı. Alto'yu Peugeot 107 takip etti. İlk yayınlanan listede dizel ve benzin sıralamasında Peugeot'nun 107 modeli birinci sırada yer almıştı. Bakanlığın son listesinde de otomobil markalarının A sınıfı yakıt tasarruflu modelleri yer almadı. Liste, uluslararası geçerlilik taşıyan Birleşmiş Milletler, Avrupa Ekonomik Komisyonu ve Avrupa Birliği teknik düzenlemelerine göre yapılan testleri içeriyor. Listeyle tüketiciler, Türkiye'de yıl içinde piyasaya sürülen ve farklı yakıt tüketimi veya emisyon değerine sahip tüm yeni binek otomobillerin bilgilerini öğrenebiliyor. Benzin, dizel, LPG gibi yakıt türlerinde piyasanın en cimri 10 otomobili de görülebiliyor.
cimrilik genel anlamda iyi değildir ama otomobile cok yakisiyor![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
Hep söylüyordum en az yakan arabalar bizimkiler diye şimdi tecillenmiş oldu.Keşke satmamış olsaydım![]()
Arkadasım eyvallah pylasmıssın konuyuda dızellere torpıl mı oldu bu ya bız benzınlıler ne yapcaz bızımkı bonkormu oluyor sımdı yokuz orada bızde ıstıyoz cımrıırlık![]()
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Bende benzinli 1.4 kullanıyorum, listedeki ilk 4 benzinli aracın bizim araçla aynı siklette olmadığını düşünüyorum, hatta 4 kişi ile bizden fazla bile yakabilir bu araçlarda. Ancak Benzin fiyatı düşmedikce yarım litrenin hesabını yapmaya devam edicez bize cimri araç yerine ucuz benzin lazım.
bu liste neye göre hazırlanmış anlamadım fiatın resmi sitesinde multijetin yakıt değeri ortalama "4,5" sehiriçi ise tam bir felekat segmentinin en fazla yakanı bile olabilir 6,2* "4,1" nerde yazıyomuş merak ettim
There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.
arkadaşlar listede verilen araç grande punto değil
eski kasa mk2 punto
ve söyledikleri değer doğru
Konu GP COSKUN tarafından (11/05/2010 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
ben şehiriçi 5.2 yakıyorum 215_40_17'' ile şehir dışıda 6 ya atmazsam 5.viteste 3.5 4 litre arası oluyor bence liste doğru...![]()
There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.
bende ilk aldıgımdan beri şehir içi 6.2 görmedim..Fabrika verilerinde sehir içi biraz yanlıs olmus sanki..Hem sert hemde sehiriçinde kullanmak lazım 6.2 için..yumusak kullanımda mümkün degil yoksa bu deger.genelde 5.2 ile 5.8 arası..
This is not personel, just business..
15 gün içinde araç alıcam evodan yeni c3 e kayma nedenlerimden biri yakıt tüketimi(biri beni caydırsın)
benim 1,4 16V 95 Hp ile ortalamam 6,1 -6,5 lt/100 km arasından değişiyor. Bence benzinli puntoda az yakıyor. hemde bizim araçlarımız muadili diğer araçlara rağmen çok daha ağır kasaya sahip. full şehirdışı ise 4,9lt/100km. sadece şehirdışında 4,5 lt.yi bile görmüşlüğüm var ama çok sıkıcı bir seyahat oluyor tavsiye etmem![]()
En cimri otomobiller - Milliyet.com.tr guzel haberler ...
pardon
Güzel bi haber bu.Benzinlidede böyle olsa daha da olucak ama
Konu Gkhan tarafından (12/05/2010 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir.
Bende Katılmıyorum.bu en az yakan araç punto araştırmasına gerçekten araştırılsa en fazla yakanlar arasına girer.liste zaten belli modeller arasında yapılmış.mesala ford fiesta tdi yok.C2 HDİ yok 207 HDİ yok 206 HDİ yok bunlar bizim puntolardan çok daha tasarruflu.adamlar 5,5 le şehir içinde gezerken ben 6,3 -6,5 görüyorum.nesi ekonomik biri izah etsin.bakanlık TOFAŞ a kıyak geçmiş.
Değerler hakkında sitelerinde aşağıdaki metni yazmışlar, yazılı punto "punto evo" olsa gerek.
"Bu proje sayesinde tüketiciler, ülkemizde yıl içinde piyasaya sürülen ve farklı yakıt tüketimi veya emisyon değerine sahip tüm yeni binek otomobillerin yakıt tüketimi değerlerini öğrenme imkanının yanı sıra benzin, dizel, LPG gibi farklı yakıtlar bazında piyasadaki en az yakıt tüketimine sahip ilk 10 otomobilin sıralamasını da web sitesinde anlık olarak öğrenebilme olanağına kavuşmuştur."
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri