AA
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dağıtım şirketlerinden fiyat uygulamalarını 20 Haziran’a kadar düzeltmelerini istedi.
Kurulun geçen hafta yapılan toplantısında aldığı karar internet sitesinde yayımlandı. Kararda, petrol piyasasında faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahiplerinin fiyat uygulamalarında en yakın erişilebilir dünya ser piyasa oluşumunu dikkate almadığının anlaşıldığı belirtildi. Fiyat uygulamalarının 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (Rafinerici ve dağıtıcı lisansı kapsamında yapılan piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatlar, en yakın erişilebilir dünya ser piyasa oluşumu dikkate alınarak, lisans sahipleri tarafından hazırlanan tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirilir) hükmüne uygun hale getirilmesi için 20 Haziran 2009 tarihine kadar süre verildiği ifade edildi.
Dağıtım şirketleri bu süreye kadar durumlarını düzeltmemeleri halinde EPDK tarafından şirketler hakkında soruşturma açabileceği gibi, kurum, Türkiye çapında akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik tavan fiyat belirleyebilecek.
zaten 2 aydrı bir enteresanlık var bir benzincide euro diesel 2550 iken ben az ilerisindeki bir başka benzinciden 2310 tl ye alıyorum ..onlarda indirim varmış akşamları kuyruk oluyor resmen ..
Benzinliğin adıda karden akaryakıt akköprü nün oradaki moil.
Ben hemen hemen yaklaşık 2 aydır oradan kullanıyorum uzun yolada gittim oranın benzini ile gerçekten şüphe ile yaklaştım ama mükemmel çıktı babamın oğlu değil ama neden daha fazla vereyimki benzine depoda 20 lira fark ettirdi bu da büyük bir rakam..
Sonuçta %12 olmasada hatırı geçer bir indirim var ..birde nasıl ilgililer o kadar araç sırada ikenaraç cam temizlemeler.. Başka bir isteğiniz varmı güleryüz banka gibi ..Başka bir arzunuz..![]()
Mehmet, senin yakıt Vandan geliyor olmasın?
EPDK ve Devlet biraz da kendi düzenlemelerini düzenleseler de akaryakıt fiyatları aşağı inse...
depo yarıda biraz bekleyip olacakları görüpmü doldursam ki...
belki fiyatlarla aşağı yönlü oynarlar..
izmir-ankara giderken dikkatimi çekmişti fiyatları hatırlamıyorum ama çoook ucuzdu mazot
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Valla arda van, kars, edirne fark etmez ,aracıma çekişi düşmesin hata vermesin uygun olsun Yeter![]()
yav akaryatkıt dağıtım şirketlerine uyarı veriyorlar düzeltin diye onlar yine motorin ve lpg ye zaman yapıyorlar anlamadım ne iş bu![]()
Bu işlerden anlayan birisine sordum. Akaryakıt şirketlerinin lobilerinin çok kuvvetli olduğunu hatta kanunu değiştirmeye bile güçlerinin yetebildiğini söyledi. Ancak EPDK'nın tarihinde ilk defa böyle bir uyarı yapıldığını bunun da umut verici bir gelişme olduğunu söyledi.
Arkadaşlar ucuz mazot diye satılan 10 numara madeni yağ aslında bir çok akaryakıt firmasının markası ile rafinerilerde satılır ve satışı sertir ama yakıta karıştırılması yasal değildir. Ancak yeterli denetim olmadığından bir çok akaryakıt istasyonu bunu yakıta karıştırıyor. Ucuz mazotu uzun yol kamyoncular ve TIRcılar kullanır arabanın kar-zararı düşünüldüğünde ticari olarak daha fazla kazancı vardır 1-1,5 yılda arabanın motoru biter ama kazancı daha çok olduğundan bu mazot kullanılır. Ancak her kamyoncu da kullanmaz aslında yani ucuz mazot almaz. Bu yakıtta çekiş yada performans pek hissedilmez ama bizim arabalarada yakıt arızası vereceğinden eminim cesareti olan kullanır tabi. Ama yakıt olayı tamamen istasyonun insiyatie adamlar insaflı ise yakıtta karışım azdır.Ailem nakliyeci, ha bire sayılı marka istasyonlara 10 numara yağ taşıyor bilginiz olsun.
Hayatında her şey ters gidiyorsa BELKİ SEN TERS YÖNE GİDİYORSUNDUR... Eski Kullanıcı Adı: ckentli
Euro diesel de ucuz mazot olmaz ucuz mazot diye satılanlar ya kırsal motorindir yada normal diesle dir ...
Zaten mümkün değil nomal dizeli bizim araçlara koyamazsınız koyduğunuz anda pompadaki elemanları kesersiniz 3 kuruş kar edeceğim diye dünya zarar açarsınız .. benim ucuzdan kastım euro diesel in en uygun olanı ...
Aldığım yerde ve ankaranın çok bölgesinde uygulanan %12 lik indirimle satılan euro diesl dir.. yaklaşık 2 aydan fazladır oradan kullanıyorum ne duman var ne çekişte düşme .. yağ katılsaa yada benzeri hemen belli eder duman atışı ve çekiş aracın çalışmasında bile farklılık gösteriri ben şahsen güveniyorum..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri