2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Türkiye, yeni bir otomobil yarış pistine kavuşacak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Kemal Özsu
    plastro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28/11/2007
    Mesajlar
    1.541
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    33 VEN 90
    Edilen teşekkür: 786

    Standart Türkiye, yeni bir otomobil yarış pistine kavuşacak

    Türkiye, yeni bir otomobil yarış pistine kavuşacakTürkiye'de, modifiye edilmiş otomobillerin yarışacağı en büyük pistin Mersin'in Tarsus ilçesine yapılacağı bildirildi.
    Tarsus Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Yazgünoğlu, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yedi Uyurlar'' olarak bilinen Eshab-ı Kehf Mağarası yolu üzerinde Taşkuyu köyü sınırları içinde 185 dekar alan üzerine yapılacak pistin uzunluğunun 2 bin 316 metre olacağını söyledi.
    Türkiye'deki bu kapsamda en uzun pistin 2 bin 176 metre ile İzmir Pınarbaşı'nda bulunduğunu belirten Yazgünoğlu, ''Yapacağımız pistin uzunluğu bunu geçecek. Tarsus, Türkiye'nin en uzun pistine sahip olacak'' dedi.
    Yazgünoğlu, pistin alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını, şu ana kadar ayni ve nakdi yardımlarla 4 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptıklarını bildirdi.
    Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje dosyasını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na teslim ettiklerini anlatan Yazgünoğlu, şöyle konuştu:
    ''Tesisi 185 dekar alana kuracağız. Hazırladığımız projeye göre bunun 15 dekarı eğitim pisti olarak kullanılacak. 20 dekarı off road parkuru, 30 dekarı tribünler, yaklaşık 4 dekarı sosyal ve yeşil alanlar, 7 dekarlık bölümü fuar alanı, 2,5 dekar alanı VİP tribünleri olarak kullanılacak. Teknik heyetle yaptığımız çalışmalardan sonra projeye son şekli vereceğiz.''
    -10 VİRAJ OLACAK-
    Pist çıkışından finişe kadar 3'ü yumuşak, 7'si sert 10 keskin viraj olacağına ve bunların sağlı-sollu olması dolayısıyla Türkiye'de bir ilk niteliğine sahip bulunduğuna dikkati çeken Yazgünoğlu, projenin federasyon tarafından onaylanmasından sonra en kısa sürede de tesisin temelini atacaklarını kaydetti.
    Yazgünoğlu, pistin tamamlanmasının ardından otomobil sporlarında dünyanın dikkatini Tarsus'a çekeceklerini vurguladı. Tesisi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Yazgünoğlu, ''Amacımız bu güzel ve özel sporla Tarsus'u tüm dünyaya tanıtmak. Tarsus dünyanın en eski kentlerinden birisi. 10 bin yıllık tarihe sahip. İslam ve Hristiyan alemi için çok önemli bir şehir olan Tarsus'un adını otomobil yarışlarıyla da duyurmak istiyoruz'' dedi. Mehmet Yazgünoğlu, alt yapı çalışmaları için 4 milyon TL harcadıklarını, tesisin yapımı için 5 milyon TL'ye daha ihtiyaç bulunduğunu belirterek, tüm spor tutkunlarını ve hayırseverleri bu projenin hayata geçirilmesine desteğe çağırdı.

  2. Bu mesajı için 2 kişi plastro'ye teşekkür etti:


  3. #2
    Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Valla süper olur ne deyim...

Benzer Konular

  1. Türkiye gri otomobil cenneti
    Haberci tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 11/04/2011, 17:00
  2. Türkiye otomobil satışında Avrupa'nın lideri
    Haberci tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 23/11/2010, 12:47
  3. Ankara yeni karting pistine kavuştu hemde deli bişey:-)
    bahcelili_ali tarafından Ankara forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 46
    Son Mesaj: 10/09/2007, 14:37
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 09/09/2007, 01:50
  5. Yeni Yarış Oyunlarında Grande Punto var!
    xtremetrx tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 12/04/2007, 19:13

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com