Arkadaslar yarın bende linea jant lastık almayı dusunuyorum puntoma bunu takmak ıstıyorum ancak kararsız kaldım korhan arkadasım bı sıkıntı yok dıyor jantcı bir arkadasıma danıstım oda aynı bi problem olmayacagını soyledı.Ne yapmama gerekıyor ?
Printable View
Arkadaslar yarın bende linea jant lastık almayı dusunuyorum puntoma bunu takmak ıstıyorum ancak kararsız kaldım korhan arkadasım bı sıkıntı yok dıyor jantcı bir arkadasıma danıstım oda aynı bi problem olmayacagını soyledı.Ne yapmama gerekıyor ?
Hiç erinmedim kitapçığınıda açtım baktım 4*100 diyor açık ve net bir dille heralde koskoca FİAT sırf havamız olsun diye 1.2 cm i kafadan oraya yazmamıştır ben zaten ilk defa duydum burda grande puntolarda 4*98 i he ama 2006 larda 2007 lerde 4*98 varsada oralarını bilemem ancak 2009 bir grande puntoda en azından kitapçığına bakarak ve bizzat gözümle gördüğüm kadarıyla 4*100 ama sene ve modellere göre değişirmi bunu bilemeyeceğim
Yarın jantları almaya gıdıcem tek bır yardımcı olan da yok :) alsammı almasammı bi yardımcı olun arkadaslar bılezık felan nasıl yapcaz uyma şansı yokmu ?
Gökhan hangi serviste taktırcan jantı bende izmitte ikamet ediyorum coğu servis takmaz mesela ben YILMAZ otoya giderim oradan bir jant beğendim katiyen takmadılar stilo jantı idi oda 4*98 olduğundan takmazlar aman dikkat et.Hee takarsan ne olur sitede coğu arkadaş kullanıyor sıkıntıda yok ama bir arkadaşım bijon kesti ve ankarada ikamet ediyordu oda siteye üyeydi zor kurtardı canını aklında soru işareti kalmasın diyorum git punto jantı al.
Arkadaşlar,
Veriler somut , yorum değil ki tartışıyoruz.
2006 Puntom var ve jantları 4*100
16'' bravo jantı beğendim , takarken bijonlar oturmadı çünkü 4*98 ' di ...
Bijon deliklerini biraz büyüterek bijonları oturttular ve herhangi bir problem olmayacağını söylediler ...
Ancak 2-3 ayda bir balansa girmem gerekiyor, lastikler söküldügünde balans şart hale geldi. Kıllandığım için rota da sokuyorum ...
Umarım yardımcı olmuştur ;)
değer mi ..... değğğğmezzz.
bu örnek bana hiç yabancı gelmedi
tahminime göre bu bizim şahin ersoy dan başkası değil
onun aracınada linea jantı servis tarafından takılmıştı ve az kalsın istanbul ankara otobanda ön lastiği bijon kesmesinden dolayı fırladı çoluk çocuk neredeyse arabayı deviriyordu
daha sonra gidip servisin anasını ağlatmıştı
bende aracımda yaklasık 1 senedir 16 linea jantı(funlarla aynı olan) kullanıyorum fakat ılk etapta banada herkes bırsey olmaz tak dedı fakat zamanla bijon gevsetme ve sıyırma yaptı.ayrıca farklı olan yer sadece bijon aralıkları değil jantın göbeği dar ve arabaya tam oturmuyor.iyi bir jant tamircisinde jantın göbeklerini biraz genişletirseniz sorun kalmıyor.yanlız bu genişletme milimetrik bir şekilde puntonun orj.ölçülerine göre ayarlanmalı.
Bende puntoma bravo jantı taktım 2 mm lik finik yaptırdık balansınıda yaptırdık hiçbir sorun yok abartmayalım bu kadar..orjinal bijonların gevşemeyeceği garantisinide kimse vermez.