toplam çap ın jant olcusuyle alakası yoktur bekir kardeşim, arabaların hız gostergesı sanzuman cıkısından olculur ve senın lastık capını dgıstırmedıgın ongorulur ( cogu model ıcın burda olur farklı uygulamalar da olabılır) lastık cevresı sallıyorum x metre olursa araba bu araba 5.viteste bu devirde y hızında gider denir ve o bilgi kadrana aktarılır, ancak sen o hesaplamalardakı ana degısken olan lastık cevresını degıstırırsen o zaman gostergen 100km/h gosterıyorken aslında buyuk olan lastıklerın sayesınde sallıyorum 110 la gıdersın ..
umarım yanlıs anlasılmalar , yada negatıf dusunceler son bulur
Alper beyin yazısında yanlıs bırsey yok bence sız aranızdakı negatıflıkten (yanlıs anlasılmalardan kaynaklanan) yazdıklarınızı net anlayamadan yorum yapıyorsnuz .
yasının kucuk olması da kesınlıkle bır krıter degıldır cunku ben bu bıldıklerımı 17 15 yasımda da bılıyordum kaldı kı benım o yaslarımda bır arabaya 17"jant takıldıgı zaman yer yerınden oynardı bu kadar bılgı bollugu yoktubılgılı olmanız normal ama bazen yanlıs kaynaktan alınan bılgıler agızdan agıza aktarılır ve sonra egsozla hava fıltresı ıle 15 20 hp alcagını dusunen bır nesıl yetısır
ve sözum meclısten dısarı bunun cok ornegını goruyorum sen yasındakı genc arkadaslarımda.
konuyu cok uzattım tek ıstegım genc arkadasımın (bekır kardesımın) hevesı dogrultusunda en dogru bılgıye ulasmadır.
ıyı forumlar![]()
Yer imleri