Xenon montajı için tampon neden sökülüyor anlam veremedim..
Printable View
Xenon montajı için tampon neden sökülüyor anlam veremedim..
Evet tampon sökülmedende yapılabiliyor ama işçilik tartışılmaz oluyor. Bir tane xenon kablosu yada trafosu göremezsiniz. Benim tamponlarım zaten söküldüğü için daha temiz bir çalışma oldu. Karar sizin tabi.
Benim bu konuyla ilgili farkli bir sorum olacak piyasada 300-350 ytl civarinda kisa xenon uzunlar halojen kitler,500-600 ytl civarinda ise cift ampullü bi-xenon uzun-kisa kitler var. Sizce hangisini kullanmaliyiz. Bi-xenon kullananlar varsa gercekten verilen paraya degermi, sorun yaratiyormu? Marka olarakta mtec veya cyclone içinde fiyat/performans açisindan hangisini tavsiye edersiniz.
Tavsiyeniz için tesekkur ederim Bora Bey; 350 ytl ye alacagim kit sorunsuz calisacaksa neden olmasin :) Ama 350 verip ilerleyen zamanda sorun yasayip isime yaramayip soktureceksem bir anlami yok :) Aslinda her iste oldugu gibi iyi mal iyi para ama sadece far icinde 600 su asamada cok gibi :)
bu xenonlarının aslı astarı hep aynı yalnız garantiye dikkat edeceksiniz . Firmaya sorduğunuzda yok bunlar sorun çıkarmaz çok kişiye taktık bişi olmadı problem çıkmadı gibi sözlere inanmayın garantisini sorun ve garantiye kimin baktığını daha sonra istediğiniz xenonu alabilirsiniz.. Nette bulduğumuz bosch marka xenon fiyatı uygun geldiği için araştırdık firma ile görüştük daha doğrusu yakın bir arkadaşım görüştü adam malını övdü övdü garantiyi sorduğumuzda yok bunlar sorun çıkarmıyor hiç bir sorun yaşamadık ee peki garantisi, garantisi yok garantisi biziz, siz kimsiniz ? :) Anlatabildimmi .....
Mehmet Bey soylediklerinize gore bana marka ve temin acisindan yol gosterebilirseniz cok sevinirim.
marka vede fiyat tan ziyede garanti çok önemlidir gerekli açıklmalarıda özelden gönderdim :)
500 ytl'ye buldum istanbulda xenon 2 yıl hem ampül hemde far garantisi 'S' ile başlıyordu adını unuttum bir arkadaşım Bmw marka arabasına taktı çokta memnun.
GittiGidiyordan bosch marka(!) bi-xenon H4 kit aldım. Tek bulb bulunuyor. Uzunları yakmak istediginizde röle gibi calisan icerde bi mekanizma var bulb ı geriye dogru cekiyor. Neyse pazar gunu arkadasımla taktık.1 saat surdu. suan icin gayet iyi. Aslında dun baya bir arastırma yaptım internette, bunların hepsi Çin malı oldugunu anladım. hatta w ww.bosch hid. com a bakarsanız bu adamların adetli siparislerde istenilen markayı da ballastların veya bulb ların ustune bastıgını goreceksiniz. Çin ODM leri yani bunlar. Ancak gorus kalitesi acısından normal ampullere gore cok iyi oldugunu soyleyebilirim SIMDILIK. Sonra ne olacak Allah bilir. 2 sene sonra patlarsa da bulb ların yenilerini alır takarım.
saygılar.
arkadaşlar herkese merhaba öncelikle xenon konusun bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum xenon farların balans denilen ünitesi akünüzden aldıgı elektiriği 2500w cıkartarak xenon farlarınızı yakar yani bu yüksek akımı sağlayan sistemin kuvvetli olması gerekir çinden ucuz mal getirme meraklısı insanımız 250 ytl bile xenon taktırıyor bence aracınızı ve kendinizi bu konuda korumalısınız ben philips xenon taktırdıgımda arkadaşlarım bana keriz :) muamesi yapmıştı ama şimdi yaklasık 1,5 yıl oldu onlar 3. xenonlarını taktırdı bende philipsim den memnunum....
Dediklerinde çok haklısın ya güvenilir yerden alacaksın yada marka ama artık markalarda bitti herkez china de yaptırıyor yani kesinlikle güvendiğiniz bildiğiniz yerden almanızı tavsiye ederim hem garanti yönünden hem kalite yönünden..
Birde kendini tanışma bölümünde tanıtırsan memnun oluruz :)
bugün arabanın içinde arkadaşımı beklerken yanımdan geçen 3 eleman benim karşıdan bakınca mavi mavi gürleyen beyaz farlarımı gösterip şunlara bak xenon un yandan yemişi! dedi bende arabanın içindeydim eleman görmedi beni farları yaktım sesini duyunca o zaman bi göz göze geldik çok gururuma dokundu arkadaşlar en kısa zamanda xenon taktırıcam taktırmamamın tek sebebi fazla ışıltısından dolayı farların içini soldurmasından korkuyordum sizce böyle birşey olurmu???
edit:12000 kelvinlik xenon kit buldum arkadaşlar bosch marka 310 ytl fiyatıda sizce uygunmudur PİYASADAKİ EN İYİ XENON KİT!! H4-12000K!!!! , #7649899 Gittigidiyor.com
neden senin farlara öyle dediler. ne takılı ki ampul olarak sende?
ben bursada uzun ve kısa xenonu 350 ytl ye taktırdım,iki sene garantisi var,garantisini bizzat denemiştim,önceki aracıma iki sene evvel aynı yerden taktırmıştım ve yaptıgım bir kazadan dolayı balastın biri arızalanmıştı. hiç sorgusuz yenisiyle degiştirmişlerdi.garanti olayınıda iyi araştırın,bu işin resmisi arızalı parçayı bir ay içinde tamir etmektir,kimse bir ay farsız gezmek istemez dimi,öncelikle garantiden kasıt parçayı birebir degiştiriyorlarmı hemen onu sorun.
M-tec ampüllerim aydınlatması kuru havada fena değilde karşıdan mavi gözüküyor gündüzleri far sönükken..12000k maviden öte biraz da mora dönük bi renk olmuş satan arkadaş videolarını eklemiş kendisiyle irtibata geçiçem arıza ışığı filan yakmayacağına garanti verirse alıcam sanırım..
Ya ben de xenon düşünüyorum da küfür de yemeyim diyorum :)