11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Punto EVO Işıklı krom kapı eşiği

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #5
    Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22/12/2014
    Mesajlar
    3.170
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

    Standart

    Kapı eşiklerinin montajını yaptım. Çok güzel oldu. Aracım egzotik kırmızı olduğu için orjinal gibi bir uyum oldu. Montaj işi aslında standart yaparsanız yarım saat enfazla ama özenli olsun diyorsanız 2 saatinizi ayırmanız gerekir.


    ÖNEMLİ NOT: Bu işlemi her ne kadar yaparken çok fazla risk olmasada akü başını sökmenizi tavsiye ederim. Geçen gün snayide bir arkadaşın arabasında elektirikçi bir işlem yaparken nasıl oldu ise aırbagı açtırdı çok problem yaşadı onun için çok dikkatli olmakta fayda var.

    1. İlk olarak tavan lambasını yerinden söküyoruz. Sökmek için yanlarından hafifce asılmanız yeterli çok fazla sert asılma yapmayın yanlardaki yayaları esnete esnete yavaşça asılarak cıkar.





    2. Kapı fitillerini söküyoruz. Daha sonra orta lambanın ordan kabloyu kapı itilinin olduğu yere itin. Aslında orta lambanın kablolarını sigorta kutusunun ordanda bulabilir ama ben orayı çok fazla karıştırmak istemedim. Çünkü oraya müdahale etmek biraz riskli olacaktır.





    3. Kabloyu aşağı indirmek için yanlardaki plastık koruyucu ve kapı eşiğindeki plastiği sökmemiz gerek. Bunun için plastiğin vidalarını sökmemiz lazım. Kaput kolunu sağa doğru asılırsanız rahatça çıkacaktır. Plastiği sökmeden önce kapı eşiğindeki plastiğin altında vida vardır onu sökmeniz lazım. Onu sökmeden zorlarsanız kırılır bu sefer araç hareket halinde iken ses yapar. Kapı eşğinin vidasını sökün yukarı doğru yavaşça aslımanız yeterli oalcaktır.











    4. Kablo çekim işlemini tamamladıktan sonra eşikleri yapıştırmak kaldı. Eşiklerin altında gelen çift taraflı bana çok sağlam gelmedi. Bu nedenle kendi aldığım çift taraflı bantlı kullandım ve çok sağlam oldu. Çift taraflı bantla gerekli işlemi yaptıktan sonra eşikleri orantılı şekilde yapıştırıyoruz..







    5. Eşikleri yapıştırdıktan sonra kabloları ekleyip kabloları iç kısıma geçirmek kaldı. Burda kabloyu iç kısıma geçirmek için fitilin takıldğığı sacı biraz kesebilirsiniz ama buna gerek yok. Ancak fitili kablonun üzerine direk geçirmekte benim kafama biraz yatmadı ileride hareket halınde baskı ile kablonun aşınması ile şase yapabilir. Bu nedenle şacın üzerine yine çift taraflı bant yaptım ve izelo ettim.





    6.Kablo geçiş işlemini yaptıktan sonra kapı eşiklerini koruyucu plastiği yerine takın. yalnız ben bu işlemleri yaparken plastiklerin eknotlarına çift atarflı bant koydum sesleri engellemsi için. Plastıkleri taktıktan sonra kapı fitillerinide iyice yerine oturturuyoruz. Daha sonra taban lambasıdaki kablolara enerji için bağlantıyı yapıyoruz.





    7. Tüm bağlantıları yaptıktan sonra kapıları açtığımızda kapı eşiklerimizdeki ışık yanacaktır.

    Bitmiş halide budur.


  2. Bu mesajı için 2 kişi volkan1065'ye teşekkür etti:


Benzer Konular

  1. Tek Kapı Punto kapı eşiği çıtası :)
    CMasteR tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 19/01/2015, 19:52
  2. Işıklı kapı eşiği
    scarrow tarafından Görsel modifikasyon forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 431
    Son Mesaj: 31/08/2013, 18:35
  3. Işıklı Led Kapı Eşiği
    Golbasi tarafından Görsel modifikasyon forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21/01/2013, 02:58
  4. Punto Evo - Işıklı Led Kapı Eşiği
    ersiiin09 tarafından Görsel modifikasyon forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 20
    Son Mesaj: 23/12/2012, 20:59
  5. Işıklı kapı eşiği yazı anketi
    ZAK1980 tarafından Görsel modifikasyon forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 31
    Son Mesaj: 26/07/2012, 17:15

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com