Çakmaklık hiç aklıma gelmedi nasıl oluyo acaba?yapan var mı bi kişide görmüştüm sanırım
atalays´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar çakmaklığın lambası patlamıştı bende biraz uğraştım zarar vermeden söktüm.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
adresinden resimden bakın...tarifi değil sadece gözünüzde çakmaklık canlansın diye...
2 çakmağı çıkarın
3 turuncu plastik halkanın içinde aşağıya doğru iki tane bastırmalı pim var ,onlardan birine ince bir tornavida ile bastırın ,turuncu halka ile birleşik olduğu metal halka arasında açıklık oluşacak (en yukarda )oranın arasına bir şeyle kapanmasın diye tutalım sonra ikinci pime tornavida ile bastıralım, çakmağı ısıtan metal mekanizmayı yukarı çekin hemen çıkıyor..
4 turuncu plastik parça orda hala duruyor ,onunda iki tane klipsi var vites körüğü tarafında ve el freni tarafında ,bunlarda körük tarafında olan kuvvetli tutuyor o yüzden el freni tafındakini çıkarmak daha kolay ,turuncu parçayı el freni tarafından yukarı kaldırdığımızda hop elimizde ..
5 çakmaklığa gelen elektrik soketini çıkaralım
6 turuncu parçada siyah klipsin(koruyucu küçük bir parça) altında lambayı tutan duy var, onuda tornavida ile bastırarak çıkarttığımızda lambayı göreceksiniz.
Çakmaklığın alt tarafını görmek isterseniz ilk olarak körüğü çıkarın,
1 önce vites körüğünü yanlarda hafif bastırarak çıkarın hemen çıkıyor plastik tırnaklı.
gerçekten çok güzel olmuş aynından bende yaptırmak istiyorum ama burada kim uğraşır bu işlerle hiç bilmiyorum
Yukarıda buldum bu arada çakmaklık işi için neler yapacagımızı.bi incelersen.Hatta bir de şunu buldum.
(Alıntıdır..)
Gerekli malzemeler 3 adet ince uçlu düz tornavida.
-Çakmaklığın tetiğini çıkartıyoruz.
-Aydınlatma çerçevesinin içerisine oturan metal gövdenin iç kısımlarına iyice bakıp, karşılıklı iki adet tırnak göreceğiz.
-Tornavidanın biriyle o tırnağı hafif iteklerken, diğer tornavidayı, aydınlatma çerçevesinin metal gövdeyle birleştiği üst noktaya takıyoruz. Hafif yukarı geldiğini göreceğiz.
-Aynı işlemi diğer tırnak içinde yapıyoruz.
-İki tornavidayla hafif yukarı çektikten sonra elimizle çekiyoruz ve çıkıyor.
**Dikkat edilmesi gereken içerisindeki ampülün kablosu yok, çekerken içeri düşebiliyor. Almak için vites körüğünü tutu yukarı doğru çekin. Düşen ampülü rahatlıkla alabilirsiniz.
-Yukarı çektiğiniz ana gövdenin kilitli olan soketini sökün.
-Aydınlatma çerçevesinin içerisine parmağınızı sokup yukarı doğru çekin. Aydınlatma çerçeveside çıkmış olacaktır.
Kırmızı-beyaz renk düzenimizin fotoğraflarını bekliyoruz...
Gp fun kardeşliği...!!!
Gp fun kardeşliği... !!!
Vay va vay...ikisi de yanıyo maşallahsitede artık ben de ifşa oldum desene.o kadar da saklıyodm benim kırmızı başlıklı kızı :p eline koluna sağlık kardeşim bütün emeklerin için.yeni led göstergelerim çok yakında burada olacak.coming soon...
- Son Mesajlar
- En Çok Okunan Konular
- Teknik Yardım
- Servis
- Yedek Parça
- Modifiye
- GURUR DUYULANLAR (bÖYLE BİR BAŞLIK AÇILMALI ve bu konu başta olmalı bence)
Kardeşim birkaç soru soracağım, bu ledler beyaz mı yoksa gün ışığı mı?
1210 yerine daha parlak bir led takmak istesem ne takabilirim, arızaya sebep olmadan?
Baran 1210 parlaklık değil,boyut ve akımla alakalı. Her soruna ben cevap yazıyorum bu konuda ama bana da katlancan artık
1210 led'in boyutunu,o boyuttaki bir ledin kaç w,amper veyahut kaç birim elektrik akımını kabul ettiğini belli eder. 1210 dışında bağlanabilir elbet ancak ekstra direnç takılması gerekir. Şu an fabrikasyon ışıklarda hali hazırda 1210 var. Direkt çıkar,yenisini tak oluyor. Öbür türlü ekstra direnç lazım. Riskli,ve zaten zor olan işi iyice zorlaştırır.
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Konu cdogu tarafından (14/09/2013 Saat 03:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Sağol kardeşim, senden kaçmıyo valla her konuda yardımcısınBu uygulamayı yapmayı düşünüyorum yeni aracıma, gerçi daha bi araç bulamadık ama elbet bulunur.
Gece gece merak ettim. Madem direnç gerekir, o zaman 1210'dan şaşmayayım ben. Bu arada satılık kırmızı mavi GP'ya denk gelirsen haberini beklerim.
![]()
valla arkadaş şşahane çalışmış. müsait bir zamanda bir araya gelmek isterim.
Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri