Hıı demek öyle peki anladım Emrecim demek bir hava filtresi ve 25 beygir,sonrada devir falan kesmiyor,üstelikde dizel..Aslında Fiat'ı aramak lazım senin arabayı bi güzel inecelesinler ya :huh00000:
hayırlı olsun Emrecim güle güle kullan :shifty:
Printable View
abii ben herzaman şanslıımdır bende anlamadım yapmas sanıyordum ama yaptı abi ne blim ama ilk babama werdim o açmıstı arabayı...gerçii benimki 90 beygir seninki 77 bg.bide 16 v ye 8v...Fark War biras herhalde abi sennkinn hacmi büyük birasda.zaten fiata da sordum 1.3 bukadar yaparmı die onlarda şaşırdı..biriside çıqtı araban full olduuğu içindir dedi :D
HEPİmize Abi snnde saılır bnm arabam abii herzamn için bis birer aileyis burda:D
filtre ile 25 bg.çok zor açık filtreler başka hiçbir işlem yapmazsan max %5-10 artış verir
yani 90 bg lik arabada 5 ile 10 bg artış olur,chip tuning, komple eksoz ve dereceli ekzantrik mili taktırırsan o zaman 20-30 beygir güç alabilirsin.1.4 atmosferik benzilide durum bu turbo dizellerde tabiiki daha fazla olur ama 1.4 lt lik bir araçda en fazla 40-45 bg artş olur(bütün bunları yaparsan).
10 numero olmuş,tebrikler.
hava filtresi 25 bg veriorsa ben daha chıp tuning yapmadan 120 bg yaptım desenize .) bu hesaba gore remusun komple egsoz sistemi ve chipten sora 600-700 bg olacak benım sarky .)
valla emre kardeş benim arabada italyadakinin aynısından.malum bizim arabalar italyadan geliyor,lafla 25 bg alınmaz,bunu söyleyen arkadaş arabayı dinamometreye sokup
ölçmesi lazım.hasbelkader bu konularla ilgili biri olarak ilk defa hava filtresi ile 25 bg alındığını duydum.bu doğruysa chip tuning firmaları kepenk kapatır.millet 20-30 bg almak için
milyar harcıyor.bence sen arabanı ciddi bir firmada teste sok.o rakamlar imkansız.
Walla kardeşim bende anlamadımm ama bi yarın gidim sokim şu arabayı testede.Ama bende anlamadım 1.9 performas bile 220 zor yapıo sandıma göre ama benmki 220km/h 6000 devir de 7000 e gelse 240 a rahat iner bizim burda bi şahini olan war 130 gb onun araba inanmadı oda bindik izmir otobanına çıqtık 220 görünce şaştı zaten..........ya nse arkadaşlar sis farlarında motor modifikasyonuna geldikk:D
Filtre ile 25bg imkansız ya da ben bilgisizim.Ayrıca limitör iptali-chiptuningsiz 6000d/d lara çıkmak da imkansız dizelle...
Alla alla Çıqtım Dİorum Kardeşim İnanmıomusun Sende Dene Ozman Dene De Gör Çıkıormu Birader Yalan Borcummu War sana
emre kardeş hız farklı birşey,o hıza çıkmış olman'la bg artışının o oranda olması arasında net bir rakam ortaya koyman pek alakalı olmaz,bende yıllar önce eski kasa 82 model doğan vardı 1600 cc.motor yanlış hatırlamıyorsam 67 bg civarında bir güç üretiyordu(katalog bilgileri)ben bu arabayla kadranda 180 km,hz gördüm,tabii eski araçlarda +/- % 5 kadran hatası olurdu.kısaca senin 180 veya 200'ü kadranda görmüş olman aracında 25 bg artış olduğu anlamına gelmez işin doğrusu dinamometreye girip ölçmektir.yine söyliyeyim hava filtresi ile aracına göre alabileceğin max güç artışı,%5-10 arasıdır başka hiçbirşey yapmadan bunun üstüne çıkamazsın.
burda tarttısmamı var banamı ole gelıyo..yıne gergınlık yok dımı ...
Sakın senin araç benzinli olmasın :)
aynı aracı ben de kullandım araçta box ve yay vardı buna rağmen 240 ı görmesi hiç de kolay deil uzun bi rampa aşağı gerekiyo...
bunun yanında 25 hp sadece hava filtresiyle alınmaz cold air intake kit in (açık hava filresinin direk hava emmek için komple kiti) arabaya katabilcei güç max. %7 tir bu da araçlar 100 hp olsa 7 hp yapar...
cidden cok hos olmus.
adaşım senin arabada full benimkide senin araçta italyadan gelmiş benimkide 5 ay bekledim ölegeldi tamam bende hava filtresi yok ama benim bildiğim zaten hava filteri dizellerde sadece kutu içi oluyor oda zorlasan 5 beygir arttırırsın yani bende çok bastım arabayla 205i anca göredüm belki geçerdi ama çok zor sen bi daha bak hız ibresine yada sen kaputu aç bi motora bak sakın yanlışlıkla italyadan 1.9 gelmiş olmasın :D