açtırınca hem kararttr hemde mercek yaptır aç kapa aç kapa olmaz hem..
Napallim![]()
açtırınca hem kararttr hemde mercek yaptır aç kapa aç kapa olmaz hem..
TSİ Jetta.
sorarım abi.yer bayrampaşada
ben kendim yaptım bi-xeon mercekli farımı dediğin gibi d2s bosch marka. farın içini açmak problem, kapatırken su almayacak şekilde silikonlayacağın için açarken dikkatli ve çok titiz olman lazım. bir kere açınca zaten boya 10 liraya boya alır boyarsın. mercek montajına gelince, bende ilk defa mercek montajı yaptım hiç yanlış yapmadan mümkün olduğunda estetik yapman gerek, ayrıca maliyeti söylediğin gibi bi mercekle bitmiyo. sayayım bak
d2s mercek 80
d2s ampül 40
d2s duy 15
mercek çerçevesi 45 (markasına göre değişir)
2 adet 6a10 diyot (uzun far açıkken hem xenonların açık kalması hem selenoidin çalışması için )
akü balast arası kablo 15
boya 15
silikon (farı kapatırken kullanılacak siyah) 13.
silikon (sista rtv yüksek ısıya dayanıklı kırmızı 19 tl)
angel koyarsan 17
angel yapıştırmak için kuvvetli yapıştırıcı 9 tl
birazda işçilikden bahsedelim.
farı açmak (hayli zor)
farı boyamak
reflektörü sabitleyip kesilme çizgisini işaretlemek
reflektörü boyamak
reflektörü kesip biçmek
merceği monte etmek
ışık çigisini ayarlayıp merceği vidalar ile sabitlemek
sabitlenen merceğin etrtafını silikonla doldurmak
mercek biraz uzun reflektörün önüne kadar taşıyo, büyükcene bi çerçeve gerek
elektrik bağlantılarının yapılması
farın kapatılması. (benim sağ farım her yerini kaç defa silikonlamama rağmen hala buğu yapıyor.)
far montajı
ıvırzıvırlarla zaten 300 küsür oluyo . o yüzden kendin hiç uğraşma çok zahmetli iş, uğraşmayı seviyosan yap derim.
Konu sadece_erhan tarafından (08/04/2011 Saat 09:38 ) değiştirilmiştir.
sordum ama onlar yapmamış onlara tesisat için gelmiş nerde yaptırmış dedim bilmiyoruz dediler
bahçelievlerde biyer 400tl ye yapıyordu, onun dışında xenonmercek.com a bak, gittigidiyordaki butcher911 isimli kullanıcı ile aynı kişinin o xenonmercek.com . bana butcher911 çok yardımcı oldu. saolsun. bu forumada üye ama şimdi hatırlamıyorum nicikini. adı ahmet kasapoğlu.
yok yahu ne zahmeti yan dükkan zaten![]()
MERCEKL0FAR- F0AT MERCEKL0 FAR UYGULAMALARIMIZ
Sayfada aşağıya indiğinizde kırmızı bir Evo ya mercekli far ve angel uygulaması yapılmış.
Hem de B-xenon olarak olması çok daha iyi olmuş...
2 numaraya cevap vereyim,
ben yaptım, bütün özelliklerini kullanabilirsiniz, sökmüşkende park ampülü yerine günfdüz farı olarak kullanılan 1w powerled koydum 10 numara 5 yıldız oldu.
sonra sattım arabayı gitti.
edit: daha önce cevap vermişim zateni konu hort olmuş, hatorlamayınca tekrardan yazmış bulundum, kusura bakmayınız.
Mercek denilen şey yenı kasa bmw lerde mercedeslerde olan şey değil mi
flaş patlatma mı diyorlar ne ondanmı ? mercedeslerde olan şey ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri