hiç kestime abi gönder bana namıştainda presslettiriyim ben l-kullkanıyorum şuana kadar çok memnunum yarın öbür kaldırmak istesem bile gene aynı yaylardan kaldırma şansım var
Printable View
hiç kestime abi gönder bana namıştainda presslettiriyim ben l-kullkanıyorum şuana kadar çok memnunum yarın öbür kaldırmak istesem bile gene aynı yaylardan kaldırma şansım var
onun makinası var yayları söküyorlar 30 tonluk press makinasına bağlayıp baklaların yönüne göre istenilen ölçüde çevire çevire basıyor hee 2 ay sonra hoşuna gitmedi demi götür tekrar 30 tonluk makinayla aynı işlemle bu sefer basma değil çekme yaparak açıyor yayı ben yaptırdım işte şuan 7-8 cm basık dahada bastırıcam inşallah
Detayları Mert kardeşimizden aldım ama press işi biraz tuzlu olduğundan 1-2 ay kadar süre verdim yaylara aracı istediğim kadar indirdi indirdi indirmezse canına okuyacam bunların:D
düşmesse çok hain planı var :D
Valla bende h&r 5lik kullanıyorum clioda konfor iyi basıklıkta iyi ama ilerleyen gunlerde biraz daha basıcam allah izin verirse bu press olayı izmirde varmıkı fiyatı ne?
istanbulda bi tane varsa izmirde hiç yoktur:D
ha ha.. bi arkadaşım da einbach almıştı ben coil ex aldım diye de benle dalga geçmişti şimdi coil ex leri ona vermem için yalvarıyor.daha 17 jantlarımla denemek nasip olmadı ama bi hayli çöktü araba.hatta yayları takmak için lifte çektim arabayı yayları taktıktan sonra çıkartamamıştık.karşıdan bakınca pek anlayamazsın düştüğünü belki ama yaysız bi puntonun yanına çekince oha diyolar bilginize..
Ben kafayı bozdum yılbaşı gelmeden kestiricem Eibach'ları :D
fazla kestirme abi amortisör isteyebilir yoksa kulelerden patlatırsın
Usta ayarlıyacak artık orasını aşırı fazla kestirmiyecem zaten
Orhan yayları 1 bakla kesebilirsin ama acele iş yapma ve ustana da deki; ''ben anlamasamda bana yapacagın işlemi anlat'' de. Cünki genelde ustaya söylüyorsun istediğin işi, adam; ''tamam ben seni anladım, sen merak etme yapacam ben kafanı yorma'' diyip lafı agzına tıkıyor. Sonra bi bakıyosun iş sarpa sarıyo ve begenmediğini söyleyince de, usTA ; ''bu bukadar olur başkada olmaz ''diyor.
Spor yaylar zaten orjinale göre alçak. En fazla 1 bakla kesebilirsin. Ama tabi 1 bakla kestikten sonra amortisörlere de bi işlem gerekebilir. Dediğim gibi iyice araştır. Temiz iş yaptır. çünki yayları kestiğinde yaylar amortisöre göre kısa kalacak. Tabi amortisör kısa yayla birlikte rahat salınım yapamayacagı için içindeki mil dibe sürekli vurup çabuk patlııcak. Ben bu sebeple amortisörlerimi iç milinden ve dısından kısaltırıp sertleştirdim. yay ve amortisörü eşit boya getirerek sertleştirmiş olduk. tıpkı koni süspansiyon gibi