Hiç sevmıyorum abd yı ama hayranıım insana verdıgı degere,
Arkadaslar Dıscovery Channel de bır program ızlıyordum bıraz once agzım acık kaldı resmen General motor ürettıgı araclara (Chavrolet) OTOMATIK KAZA SISTEMİ denılen bır sıstem koymus ve bugune kadar 100 bınden kısının hayatını kurtarmıs olay soyle;
üretılen araclarına ön 2 yan 2 arka 2 tavana 1tane sensor ve beyın koyuyorlar vede aracınızın kazayaptıgını anlayan sıstem otomatıkmen devreye gırıyor.Sız belkı yaralandınız, elınızı, kolunuzu hareket ettıremıyorsunuz veya yanınızdakı ceptelefonu cekmıyor kazadan dolayı sıkıstınız hıcbırsekılde hareket etme durumunuz yok ıssız bır yoldasınız yada sehırler arası yoldasınız ıncın top oynuyor ,arayacam kımse yok ıletıısm yok ve cevrede ınsanda yok aracınızdakı sıstem devreye gırıyor ve sızı allstar cagrı merkezını arıyor aracın aynasında ve dıger farklı yerlerınde olan mıkrofo ve hoprlor ıle cagrı merkezındekı kısıye durumunuzu anlatıyorsunuz sıkıstıgınızı ve hareket edemedıgınızı veya omur ılık yaralanmasın dan dolayı basınız altını hareket ettıremedıgınız kısaca saglık durumunuz hakkında bılgı verıyorsunuz,yıne aractakı sıstem gps yardımıyla aracın korrdınatlarını cagrı merkezıne bıldırıyor ve sıze en yakın acıl yardım ıstasyonun kordınatını telefonunu ekrana gonderıyor sızınle konusan cagrı merkezı gorevlısı hem sızı uyanık tutmaya calısırken dıger yandanda ambulans,itafıye,polısı sızın kaza yaptıgınız yere yonlendırerek hayatınızı kurtarmaya calısıyor ve anlıyoruzkı ınsan hayatı okadarda ucuz degılmıs
Yer imleri