Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 600 yıllık Osmanlı'nın muhteşem(!) şeceresi...

toofun toofun
    Tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 46

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ertuğrul gazi, osman ve orhan gazi..
    anneleri safkan türktür... yukarıda ki alıntıda özellikle bunlar yazılmamış sanırım...(birde ozaman türk milliyetçiliği günümüzdeki gibi değilmiş bunu buradan anlayabilirsiniz..)

birde osmanlı padişahlarının anneleriniin yabancı kökenli olması o dönemlerde gayet normal di çünkü osmanlı şuan ki gibi sadece anadoludan ve türk lerden ibaret değildi koskoca dünya hükümdarı adam gidipde karşı komşusuylamı, yada dayısının kızıylamı evlenecek )

empati yapalım beyler
    şuan bir kanuni olsanız; taba nızdaki hangi ülkenin hatunlarıyla izdivaç etmek istersiniz?..
    Müslüman olabilirler ama kendi milletlerini hep üst sırada tutmuşlardır.

Osmanlı Rus tehditini neden geç vark etmiştir? Valide sultanların seferlere karışmasından olmasın?

Kösem sultanın devleri nasıl idare ettiği bellidir. Kadınlar hep kendi üstünlüğünü ve kendi milleti için çalışmıştır.

Yunanıstan Tepedenelli Paşa nın kellesi neden alınmıştır? Yunanistanın elden çıkması bu yüzden mi hızlanmıştır?

iyi olan şehzade mi çıkmış tahta yoksa annesi güçlü olan mı? devletin geleceği bu annesi güçlü olan şehzadenin annesin sözlerindeymiymiş?

Müslüman olması bişey farkettirmez özellikle duraklama döneminde erkeklerin değil de kadınların üstün olğu zamanda kendi milletlerine çok önem vermişlerdir Has Anadolunun Türkleri neden isyan etmişlerdir?

Bence bi araştırın
    Konu Tufan tarafından (03/06/2011 Saat 03:56 ) değiştirilmiştir.

Ferdi BALLI
    _FeRDi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 DZ 0045
    Edilen teşekkür: 175

Yani? Harem denilen kuruluş eskinin kırmızı nokta kanalında anlatıldığı gibi cinsellik temalı bir bölüm değil aksi gibi bayanları hükümdarın eşi olmak için eğitime alan ve yetiştiren,dini öğreten,örf adeti öğreten bir yerdi. Ayrıca tarih boyunca bu tarz evlilikleri yapan birtek Osmanlı Hükümdarları değildir.Komşu ülkeler ile,işgal edilen ülkeler ile evlenmek stratejik bir durumdu geçmiş yüzyıllarda.Buyruk altına alınan toplumu idare etmek amacı için en etkili yollardan biri idi ve hep başarıya ulaştı.İspanya bu şekilde ilk büyük Küresel İmparatorluk olmuştur mesela.Geçmiş yüzyıllarda ülkeler savaşlar ve bu tarz manevralar ile zapt edilirdi şimdi ise ekonomi ile.O zaman ki fiziki evlilikti şimdi ki direk kucağa oturmak.tek fark bu

Grey Goose ...

3. Bu mesajı için 2 kişi _FeRDi_'ye teşekkür etti:

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

Alıntı Tufan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müslüman olabilirler ama kendi milletlerini hep üst sırada tutmuşlardır.

Osmanlı Rus tehditini neden geç vark etmiştir? Valide sultanların seferlere karışmasından olmasın?

Kösem sultanın devleri nasıl idare ettiği bellidir. Kadınlar hep kendi üstünlüğünü ve kendi milleti için çalışmıştır.

Yunanıstan Tepedenelli Paşa nın kellesi neden alınmıştır? Yunanistanın elden çıkması bu yüzden mi hızlanmıştır?

iyi olan şehzade mi çıkmış tahta yoksa annesi güçlü olan mı? devletin geleceği bu annesi güçlü olan şehzadenin annesin sözlerindeymiymiş?

Müslüman olması bişey farkettirmez özellikle duraklama döneminde erkeklerin değil de kadınların üstün olğu zamanda kendi milletlerine çok önem vermişlerdir Has Anadolunun Türkleri neden isyan etmişlerdir?

Bence bi araştırın
    söylediklerinin benim yazımdan alıntı yapmanla bi alakası olduğunu düşünmüyorum yada ben anlayamadım açarmısın?

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

toofun toofun
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

yanlış alıntı pardon

тuη¢αy ღ вנк ღ
    кяαℓ çαяşı VooDoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 BN 4080
    Edilen teşekkür: 354

tarih kitaplarında seferden sefere giden süleyman dizide saraydan çıkmıyo nasıl iş anlamadım..
    ѕєη вєηιм нєя gє¢є єƒкαяıм gözüм∂єкι уαşıм ѕιgαяα ∂υмαηıм ѕєη вєηιм ∂αмαя∂αкι кαηıм gözüм∂єкι уαşıм şαηℓı вєşιктαşıм.. кαℓвιмιη єη σятα уєяιη∂є вüуüк вιя уαηgıη ναя αℓєνℓєя ιçιη∂є.. вєşιктαş ѕαηα уємιη σℓѕυη.. вιтмєує¢єк ѕєν∂αη мєzαяıм∂α вιℓє.. çαяşı

SATILIK REMUS EGZOST
    http://forum.grandepuntotr.com/satilik-parca/32546-satilik-remus-egzost-1-3-dizeller-icin.html

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Muhteşem Yüzyıl sayesinde Dünya'yı yöneten Koskoca Kanuni Sultan Süleyman milletin gözünde uçkuruna düşkün,akraba katili bir padişah oldu çıktı...
    Muhteşem yıllarının %90 ı yatakta geçiyor ne hikmetse,abdestsiz adım atmayan padişahlar dizide halvet olduktan sonra yiyip içiyorlar,çıkıp geziyorlar,bunların hiçbiri Osmanlı'nın İslam anlayışıyla bağdaşmıyor,Valide Sultan oğluna cariye ayarlayan basit kadın rolünde gösteriliyor,he diyeceksiniz ki sen izlemiyormusun bu diziyi ? Denk geldiğinde izliyorum bende belki o bölümde şanlı tarihimizden kesitler görürüm diye ama nerde,Hürrem'den Mahi Devran'dan tarihimize sıra gelmiyor...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

mesajın en sonundaki Türklüğü tanımlıyor biraz da olsa..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..Türk olmak demek kendini Türk hissetmektir..anne baba değil rum isterse uzaylı olsun..

ersin alan
    ilbilge_11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tunceli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 8

Alıntı cck1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amaç OSMANLIYI kötülemek değil arakadaşım sonuçta OSAMANLI torunlarıyız... Ayrıca Benim Fikrim Bu Sultanlar Müslüman olduktan sonraki çocukarı torunları dünyayı titretmiştir....
    hem kötuleme yok diyorsun ama başlıktaki (!) bu işaretin ne anlama geldiğini dilbig ktp bir bak beraberinde bu paylşmn amacı ne sen veya senin gibi dusunenler dunyaya adaletle (bırak adlt zlm bile hukmedemez) hukmedebildiniz mi vede osml islam dvlt islamda neseb erkeğe aittir yahudiler gibi anneye değil , islamda ehli kitap kadınlar nikahlanabilir dininde bili kalabilir çocuğa din babadan gelir harem konusuna gelince bugun ve dun osml haremiyle ilgili saglikli bilg ve belg çok yok çoğu sapıkların fantz urunleri sen osm seceresiyle uğraşacğna onun çeyreği olmaya çalıs

toofun toofun
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

kanuni kendi torunlarını da öldürmüştür fatihten sonra evlat katli normaldir. ahmede kadar .

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Ne güzel bir konu açmışsın Cemal kardeşim. Bak arkadaşlar bu vesile ile tarih bilgilerini tazelediler.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesajın en sonundaki Türklüğü tanımlıyor biraz da olsa..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..Türk olmak demek kendini Türk hissetmektir..anne baba değil rum isterse uzaylı olsun..
    turk hıssetmekle turk olunmaz türk olmak türk olmaktır.özünü kimliğini benliğini inkar edip ağzıyla türküm demekle türk de olunmaz sadece türkiye cumhuriyeti vatandaşı olunur kanımca.

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

Kendini Türk hissetmek ne demektir ?! herhalde bir buralarda var böyle bir enteresan ve futuristik yaklaşım Bu acayip yaklaşımı ortaya ilk atan da Ziya Gökalp'tir... Güneş Dil Teoremi gibi zorlama araştırmalar çuvallayınca böyle bir method geliştirdi nihayetinde Ziya Gökalp'de Türk değil ve yeni kurulan Cumhuriyet'te kendine bir yer edinmeye çalışıyordu...

Soy babadan gelir bu yüzden Osmanlı Türk'tür iddiası geçerli bir iddia değildir. Çünkü soy baştan beri yabancı anneden doğan erkek çocuklarla sürekli kırılmıştır. Osmanlı Devlet çok uluslu bir dünya devletiydi bunu böyle kabul etmek gerekir.

Bir diğer husus; Harem padişahların istediği cariyeyi seçip gönül eğlendirdiği kadın kafesi anlamına gelmiyor. Harem yasak olan anlamına geliyor. Harem'de, sarayda çalışan kadınlar, kadın köleler ve saray çalışanlarının eşlerinin kaldıkları girilmesi yasak olan odadır. Bu konuya öyle dikkat edilmiştir ki, buranın sorumlusu dahi Hadım edilmektedir. Bahsi geçen dizi ve birçok kimsenin algısı, kişisel fantezilerinden ibaret...
    Konu xnode tarafından (13/06/2011 Saat 15:21 ) değiştirilmiştir.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

Caner Atasever
    swimmer_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı ilbilge_11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hem kötuleme yok diyorsun ama başlıktaki (!) bu işaretin ne anlama geldiğini dilbig ktp bir bak beraberinde bu paylşmn amacı ne sen veya senin gibi dusunenler dunyaya adaletle (bırak adlt zlm bile hukmedemez) hukmedebildiniz mi vede osml islam dvlt islamda neseb erkeğe aittir yahudiler gibi anneye değil , islamda ehli kitap kadınlar nikahlanabilir dininde bili kalabilir çocuğa din babadan gelir harem konusuna gelince bugun ve dun osml haremiyle ilgili saglikli bilg ve belg çok yok çoğu sapıkların fantz urunleri sen osm seceresiyle uğraşacğna onun çeyreği olmaya çalıs
    çok özür dilerim ama gerçekten Türk olduğunuzu söyleyip Osmanlı İmparatorluğu'nun (ki imparatorluk çok uluslu monarşik devlet demektir.) Türk olduğunu savunuyorsanız kullandığınız Türkçe'ye dikkat etmeniz gerekir. Türk dili Türk milletinin dilidir ve özenle korunması gerekir. Dilini kaybeden ulus yavaşça özgürlüğünü de kaybeder.

Ayrıca Türk'üm demekle Türk olunmaz diyen arkadaşım sana da birkaç kelime söylemek istiyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünde bahsedilen Türk birçok aşırı milliyetçinin yorulmadığı gibi kafatası milliyetçiliğinden gelen bir şey değildir. Yani Türk ırkının özelliği şudur budur diye bir mantık aranmamalı. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her insan hangi ırka dahil olursa olsun Türk tür. Bu ülke ırkçı bir yönetime sahip değildir hoşgörü ülkesidir. Osmanlı'dan beri de böyledir. Ne mutlu ben Türk'üm diyebilen kardeşlerime. Soyum baba tarafından Mısır Araplarına ve İran Azerilerine, anne tarafından Ermenilere dayanır ama ne mutlu ki ben Türk'üm diyebiliyorum.

Hepinize iyi günler dilerim.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı swimmer_tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok özür dilerim ama gerçekten Türk olduğunuzu söyleyip Osmanlı İmparatorluğu'nun (ki imparatorluk çok uluslu monarşik devlet demektir.) Türk olduğunu savunuyorsanız kullandığınız Türkçe'ye dikkat etmeniz gerekir. Türk dili Türk milletinin dilidir ve özenle korunması gerekir. Dilini kaybeden ulus yavaşça özgürlüğünü de kaybeder.

Ayrıca Türk'üm demekle Türk olunmaz diyen arkadaşım sana da birkaç kelime söylemek istiyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene sözünde bahsedilen Türk birçok aşırı milliyetçinin yorulmadığı gibi kafatası milliyetçiliğinden gelen bir şey değildir. Yani Türk ırkının özelliği şudur budur diye bir mantık aranmamalı. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her insan hangi ırka dahil olursa olsun Türk tür. Bu ülke ırkçı bir yönetime sahip değildir hoşgörü ülkesidir. Osmanlı'dan beri de böyledir. Ne mutlu ben Türk'üm diyebilen kardeşlerime. Soyum baba tarafından Mısır Araplarına ve İran Azerilerine, anne tarafından Ermenilere dayanır ama ne mutlu ki ben Türk'üm diyebiliyorum.

+1
    Ulu önderin de dediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

bir ülkede yaşayan farklı ırklı ınsanlar o ülkedeki cogunluk ırktan olmazlar.. rusyada yasayan bır alman ıcın ruslugu kabul bıle etse??????? rus denemez rusyalı denebılır... borsnada yasayan bır sırp bosnalı dır... bosnak degıldır. ıngılterede yasayan bır amerıkan ıngılız degıldır ıngılterelıdır. turkıyede yasayan bu bayrak altında hayatını surduren herkeste turkıyelıdır. dıger ırklar turk degıldır. turkuz dıyenlerde benlıgını kaybedenlerdır. yurdumuz ıcındekı tum farklı ırklara sahıp ınsanlarda turk degıllerdır turkıyelıdırler. ataturk un tum ınsanları beraber kucaklamak ıcın kullandıgı bu söz anlam olarak cok mantıklı olmakla beraber , özünde algılama olarak cok yanlıs anlasılmalara sebep olabılır.
    Konu uzuncocuk tarafından (13/06/2011 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir.

Caner Atasever
    swimmer_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

Amerika Birleşik Devletleri'nde 38 e yakın farklı ırktan insan var. Peki hangisi der "Ben Amerikan'ım" dan başka bir şey. Türk olmak Türk ırkına mensup olmak değil ki ... Hem ha Laz olmuşsun ha Çerkes, ha Kürt olmuşsun ha Türk ... Ne farkeder ki hepimiz insanız ne de olsa

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

bu sohbetin gidişatı pekte hoş olmayan yerlere gidiyor sanırım,

Türk olmak veya olmamak, dünyaya hangi anne ve babadan geleceğinizi siz belirleyemediğiniz gibi türk topraklarında doğum doğmayacağınızıda siz belirlemiyorsunuz,
    Dünya üzerinde hangi ırk tan olduğunun pekte bi önemi olmadığını; kara toprağa girip gerçek dünyanın bir ferdi olduğunda anlayaaksın zaten , ha bu dünyada kendini iyi hissetirecek diye BEN TÜRK üm diyebilen herkes bırakın türk olsun...

geçmişini köklerinin bilen ve ne olduğunu bilen insanlar bunu inkar etmiyorsa bulunduğu vatanın bir parçası olabiliyorsa türk veya başka bir ırk farketmez bence.. (ama her önüne gelen ben türk üm diyorsa sıkıntı orada başlar)
    Elhamdürillah müslüman ve türküm ayrıca BJK liyim

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

Amerika Birleşik Devletleri'nde 38 e yakın farklı ırktan insan var. Peki hangisi der "Ben Amerikan'ım" dan başka bir şey. Türk olmak Türk ırkına mensup olmak değil ki ... Hem ha Laz olmuşsun ha Çerkes, ha Kürt olmuşsun ha Türk ... Ne farkeder ki hepimiz insanız ne de olsa
    ben amerıkanım demez amerıkalıyım der

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

Sanırım Osmanlı etno-sosyal hayatını hatalı biliyorsunuz. Çünkü Osmanlı'da böyle değildir Size bu konuda onlarca tarihi belge gösterebilirim. Bunu hangi tarihi vesikaya göre söylediniz merak ettim

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes Türk değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Yalnızca vatandaşlık bağı vardır. Tıpkı Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının Alman olmaması gibi..
    Beneficium accipere libertatem est vendere

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sohbetin gidişatı pekte hoş olmayan yerlere gidiyor sanırım,

Türk olmak veya olmamak, dünyaya hangi anne ve babadan geleceğinizi siz belirleyemediğiniz gibi türk topraklarında doğum doğmayacağınızıda siz belirlemiyorsunuz,
    Dünya üzerinde hangi ırk tan olduğunun pekte bi önemi olmadığını; kara toprağa girip gerçek dünyanın bir ferdi olduğunda anlayaaksın zaten , ha bu dünyada kendini iyi hissetirecek diye BEN TÜRK üm diyebilen herkes bırakın türk olsun...

geçmişini köklerinin bilen ve ne olduğunu bilen insanlar bunu inkar etmiyorsa bulunduğu vatanın bir parçası olabiliyorsa türk veya başka bir ırk farketmez bence.. (ama her önüne gelen ben türk üm diyorsa sıkıntı orada başlar)
    Elhamdürillah müslüman ve türküm ayrıca BJK liyim
    almanyadakı halam gelip şimdi bana ben almanım dese valla kıyamet kopar bu arada konu bır yerlere gıtmıyor dostum sakın olalım... konusup anlasacagız

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon