BİZ TÜRKLER(2)
Olaylar, sorular, cevaplarla bizden kesitler...
1. "Nerelisin ?" sorusuna cevap a...ldıktan sonra otomatikman "içinden mi?" diye sormak.
2. Amca, hala, dayı, teyze, görümce, kayınço, enişte, elti,
bacanak, kaynana, kayınpeder, baldız, yenge, amcaoğlu, halaoğlu, dayıoğlu, vb. gibi akrabalık terimleri.
3. Gelin-Kaynana çekişmesi.
4. Sigarayı çoraba veya kulak arkasına koymak.
5. Düğünlerde, eğlencelerde, toplantılarda, vb. içip içip olay
çıkartmak.
6. Kuru fasulye-pilav-cacık, at-avrat-silah, devlet-mafya-polis, kavun-beyazpeynir-rakı, metin-âli-feyyaz, karpuz-peynir-ekmek, vb. gibi üçlemeler.
7. Yürüyüş veya dolaşma esnasında eline tespih, değnek, sopa, anahtarlık vb. almak.
8. Yabancı dil öğrenirken önce küfürleri öğrenmek, yabancılara Türkçe öğretirken önce küfürleri öğretmek.
9. Yolculuk esnasında yanındakine "Yolculuk nere hemşerim?" diye sorarak muhabbete başlamak.
10. Çırak-kalfa-usta ilişkisi.
11. Büyüklerin yanında sigara-içki içmemek, bacak bacak üstüne atmamak.
12. Mektuplarda "büyüklerin ellerinden, küçüklerin
gözlerinden" öpüp "kestane kebap, acele cevap" beklemek.
13. Kendini tanıttıktan sonra diğer yarışmacı arkadaşlara basarılar dilemek.
14. Japonları kastederek "adamlar yapmış abi!" demek.
15. Ortaokul ve lisedeki VE ASKERDEKİ anı-hatıra defterlerine yazarken "bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için... " diye başlamak.
16. "Bizim askerdeyken bir çavuş vardı..." diye başlayan askerlik anıları.
17. Ütü ütülemek, boya boyamak, uyku uyumak, yangın yanması, ölü ölmesi, vb. gibi dumur yaratan deyimler.
18. "Geldiniz mi?" veya "Siz mi geldiniz?" gibi gereksiz sorular.
19. "Kim O?" sorusuna "Ben!" diye cevap vermek.
20. Telefonu açan kişiye kendini tanıtmadan "orası neresi?" veya "sen kimsin?" gibi sorular sormak.
21. Neredeyse herkese, her şeye takma isim bulmak.
22. Misafir gelince hemen cay suyu koymak.
23. "Senin paran burada geçmez!" deyip karşıdakinin eline sarılmak.
24. Paraları cüzdana veya cebe koyarken Atatürkleri ayni tarafa gelmesine dikkat etmek.
25. Düğün, lokanta, vb. gibi yerlerde masaları birleştirerek
oturmak.
26. Büyüklerin "biz sizin yaşınızdayken..." diye başlayan
serzenişleri.
27. Düğünlerdeki takı merasimleri.
28. Otobüs, uçak, hastane, vb. gibi cep telefonu kullanmanın yasak olduğu yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konuşmak.
29. "Hamili kart yakınımdır!."
30. Yüzsüzce rüşvet istedikten sonra abartıp "Helal et!" demek (yaşanmıştır).
31. Bir ise başvururken muhtardan onaylı ikametgâh fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, noterden onaylı diploma fotokopisi, askerlik belgesi, vb. gerekmesi
TSİ Jetta.
Mecnun..
Bir gün Mecnun çölde Leyla'yı düşünerek gezerken; namaz kılan bir fanini......n önünden geçer, Namazı bitirdikten sonra fani:
-Ey Mecnun beni görmüyor musun da namaz kılarken önümden geçiyorsun?
Mecnun:
-Ey fani ben Leyla'yı düşünürken seni görmedim, sen Mevla'yı düşünürken beni nasıl gördün..?
TSİ Jetta.
On numaraaaaaaaaaaaaaaaa
I ' m c a p u l i n g . . .
Mevla ile kul arasına gırılmez...
güzelmiş...
Bir albay, bir er, bir yaşlı kadın ve bir de
genc kız trende aynı kompartmanda y...olculuk
etmektedir. Tren bir tünele girip kompartman
karardığı zaman, MUCUK bir öpücük sesi ve
ardından ŞIIIRRRAAAAKK ! diye bir tokat sesi
duyulur. Tünelden çıktıktan sonra yaşlı kadın
"Aferin genç kıza. Nasıl yapıştırdı tokadı" diye
düşünmekte ve kafasını sallamaktadır.
Genc kız da "Zevksiz herif, bu morukta ne buldu
ki, bi de öpmeye kalktı ama kadın da iyi
yapıştırdı." diye düşünmektedir.
Albay ise "Ulan bizim eşoglusu er, kızı öptü.
tokadı biz yedik." diye yanarken er de içinden
şöyle düsünmektedir:
"Hehe. aferin lan bana. elimi öpüp nasıl
yapıştırdım tokadı albaya..."![]()
TSİ Jetta.
İl Başkanı (Isparta)
İtalya’da uzun evliliğin sırrı konulu seminerde konuşan 50 yıllık evli Guiseppe diyor ki:
- Eşime hep iyi davrandım, memnun ettim, en önemlisi 15. yıldönümümüzde onu Amerika’ya götürdüm.
Sormuşlar:
- Peki 50. yıldönümünde eşin için ne yapacaksın?
- Gidip onu geri getireceğim![]()
![]()
TSİ Jetta.
güzelmiş![]()
Bir gün köy ahalisi köy kahvesinde bir yandan haberleri izliyor, bir yandan da p...işpirik çeviriyorlar...mış. İçlerinden biri (Mustafa Abi) televizyonda Ecevit'i görür ve;
" Ulan, Başbakan oldu yüzümüze bakmıyor. Eskiden böylemiydi be! Etrafımda dolanırdı! Hey be, zaman ne çabuk geçiyor..." der.
Kahvedekiler merakla sorarlar:
" Mustafa Abi? Sen nereden tanıyorsun Başbakanı yahu?"
Mustafa Abi istifini bozmadan cevap verir:
" Ulan üniversite yıllarında abilik ettim ona! Az ekmeğimi yemedi!! Gel gör ki şimdi bizi unutmuş baksana! "
Kahvedeki ahali inanmamış tabii ki. Mustafa Abi'de inandırmak için;
" Gelin ulan! Meclisin önüne gidiyoruz. Çıkışta yakalayacağız Ecevit'i. O zaman anlarsınız yalan mı, değil mi?"
Hep birlikte T.B.M.M.'nin önüne giderler ve çıkışta Ecevit'i yakalarlar. Ecevit hemen Mustafa Abi'nin elini öpmeye kalkışır ve;
" Abim, Mustafa Abim; kusura bakma Başbakanlık bir dakika boş bırakılmıyor ki! Kusuruma bakma abi. "
Mustafa Abi kahve ahalisine şöyle bir bakar ve ahalinin acayip şekilde etkilendiğini görür.
Başka bir gün gene kahvede ahali ile televizon seyreden Mustafa Abi televizyonda Süleyman Demirel'i görür;
" Bu da öyle. Cumhurbaşkanı olunca kendisini birşey zannetti. Hayırsız çıktı bu da!!"
" Hadi canım. Ecevit'i belki şans eseri tanıyorsun ama buna inanmıyoruz!!"
Mustafa Abi hemen ahaliyi toplar ve Çankaya'ya gider. Mustafa Abi'yi gören Demirel hemen Ecevit gibi Mustafa Abi'nin ellerine sarılır ve öpmeye kalkışır. Mustafa Abi buna izin vermez tabi. Demirel ekler;
" Abi Vallahi billahi kusura bakma. Uzun yıllardır göremiyordum seni. Tam da seni ziyarete gelecektim. " der.
Mustafa Abi tekrar ahaliye dönerek bir bakış atar ki artık ahalinin gözünde peygamber kadar yükselmiştir.
Yine birgün kahvede televizyon izlerken bu sefer televizyona Cln çıkar. Mustafa Abi söze başlar;
" Ulan ne çabuk unuttun o sefalet dolu günleri? Tabi zengin oldun, Amerika'nında başına geçince unuttun bizi.. Hayırsız herif!!"
Ahali bu kadarının da fazla olduğunu söyler ve diğerlerinin belki bir şans eseri olabileceğine ama Cln'u tanımasının imkansız olduğuna imece usûlü karar verirler.
Mustafa Abi'nin tabii ki kafası atar ve bazı köylüleri alarak Beyaz Saray'a giderler. Kapıdaki görevliye Cln ile görüsmek istediklerini söylerler.. Görevli de sadece bir kişinin girebilecegini söyler. Köylüler düşünürler ve sadece Mustafa Abi'nin Cln'u tanıdığını söyleyerek Mustafa Abi'nin gitmesini isterler.
Güvenlik Mustafa Abi'yi iyice arayarak içeri sokar. Saatler geçer ama kapıdan kimse çıkmaz. Köylüler sıkılır. Penceredende bakma olanakları olamadığı için oradan geçen uzun boylu birine sorma kararı alırlar.
Şans eseri orada o anda Michael JORDAN geçmektedir. İngilizce bilen bir köylü Michael Jordan'a döner;
" Ya Jordan Abi. Senin boyun uzun. Camdan içeri bakıp neler oluyo, kaç kişi var bi baksana..."
Jordan camdan bakar ve cevap verir;
" Valla biri Mustafa Abi ama gerisini tanımıyorum'' =D
TSİ Jetta.
Eline saglıkkkkkkkk şugar olmuş
süper
ne Mustafa abimiymiş bee![]()
mustafa abi amerikayı keşifeden adammı![]()
Görsek tanırmıyız Mustafa abiyi![]()
Tanri eşşeği yarattı
ve ona dedi ki:
“sen bir eşşeksin. Sabahtan aksama kadar yoru...lmadan,
yakinmadan çalisacaksin ve agir yükleri sirtinda tasiyacaksin. Ot yiyeceksin az akilli
olacaksin ve 50 yil yasayacaksin”.
Eşşek cevap verdi:
“50
sene böyle bir hayat için çok çok fazla, lütfen bana 20 yildan
fazla verme!” ve
öyle oldu...
Sonra tanrı köpeği yarattı ve
ona dedi ki:
“Sen bir köpeksin. Insanlarin mallarini koruyacaksin, onlarin
en yakin dostu
olacaksin. Geriye kalan artiklari yiyeceksin ve 25 yil yasayacaksin.”
Köpek
cevap verdi:
“Tanrim, 25 yil böyle yasamak çok fazla.
Bana 10 yil ver
yeter” ve öyle oldu...
Daha sonra Tanri maymunu
yaratti ve dedi
ki:
“Sen bir maymunsun. Agaçtan agaca salinacak ve bir
aptal gibi
davranacaksin. Insanlari eglendireceksin ve 20 yil
yasayacaksin”.
Maymun
cevap verdi :
“20 sene dünyanin
palyaçosu olarak yasamak çok fazla.
Bana 10 seneden fazla verme”. Ve
böyle oldu...
En sonunda Tanri
erkegi yaratti ve ona dedi
ki:
“Sen bir erkeksin. Dünyada yasayacak tek
rasyonel düsünen canli
olacaksin. Diger yaratilmislara zekani kullanarak hükmedeceksin.
Dünyayi
yöneteceksin ve 20 yil yasayacaksin.”
Erkek cevap verdi :
“Tanrim, erkek olmak için 20 yil yetmez. Lütfen bana esekten artan 30
yili,
köpekten artan 15 yili ve maymununun 10 yilini ver. ”
“Tanri
bunu
kabul etti ve erkek 20 yil erkek olarak yasadi sonra evlendi ve 30 sene esek olarak
sabahtan
aksama kadar çalisti ve agir yükler tasidi. Sonra çocuklari oldu ve 15 yil
köpek gibi
yasadi, evi korudu, aileden artanlari yedi. Sonra ilerleyen yasinda 10 yil
maymun olarak yasadi.
Aptal gibi davrandi ve torunlarini eglendirdi. Bu güne kadar böyle geldi...”hehe
![]()
TSİ Jetta.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri