arkadaşlar inanın o kadar bilgisiz hocalar var ki işlerine geldikleri gibi anlatıyolar. bide netteki istediğini yazma özgürlüğü bunun üstüne gelince o zaman yalan yanlış bilgiler de çıkıyor nette. tv'de çıkan bilgili hocalardan başka kimseye güvenmek istemiyorum.

bide olayın şu boyutu var. kuran evrensel bir kitaptır deniyor. o zaman yorumlarımızı o devrin koşullarına göre yapmak lazım. mustafa bişey yazdı yukarda ama tam yazamadı zannediyorum ama yine de katılıyorum. dedi ki,

Dinimizde böyle resim falan eski zamanlarda sevilmezmiş put mut işleri olduğu için
aslında dinimizde böyle sevilmeme gibi bir durum yok. sadece tekrar puta falan tapılmaması için alınan bir önlem. bunu da düşününce o zamanki insanlar deriye yapılan şekilsen dövmelere bile taparlarmış. belki o yüzden katiyen yasak deniyor. oysa şimdi devir değişti.

şunu da eklemek istiyorum. kuranda eski arapça çok kelime var ve bugün bile tam olarak islam alimleri tam anlamını bilmiyor. yoruma çok açık kelimeler de var. mesela kuranda kadınlar başını kara çarşafla örtmeli dedikleri yerde bile ne kadın kelimesi ne de kara çarşaf kelimesi geçiyor. o konuyla ilgili biri çok güzel bir açıklama yapmıştı tv'de şimdi konu sapmasın diye girmicem.

demek istediğim yoruma dayalı çok şey de var yazılanlar arasında ve herkes işine geldiği gibi anlatıp yazıyo