deniz emeğine sağlık.. çok teşşekürler....
cok guzel bı yazı olmus gercekten.ölee daldım gittim bende bi anda.emegıne sağlık
Sana tamamen katılıyorum. Bendeki pazartesi sendromunun sorumlusu Pazar Konseridir. Hala bu yaşımda Pazar günleri o saatlerde aklıma Pazar Konseri gelir ve bunalıma girerim.
Nedendir bilmiyorum ama bizde banyoyu pazar akşamları yapardık. : ) Sanırım o zaman şofben pek olmadığı için annelerimiz su ısıtıp bizi yıkadıklarından bu böyleydi.
Çocukluğumun belli bir kısmında evimizde su yoktu ve bütün mahalle çeşmeden doldurmak zorundaydı. Elimizde bidonlarla su taşırdık.
Bütün mahalle çocukları Sinek ilacı sıkan arabanın arkasından koştururduk. Duman arabası geldi diye ne sevinirdik.
Gazoz kapağı, çivi, futbolcu kağıtları oynardık. Eve girmezdik biz. Şimdiki çocuklar hem şanslı hemde şanssız.
güzel şeyler mazi oldu, Allah bugünümüzü aratmasın diyelim.
Ahh ahh cocuk olmak vardı şimdi....
I ' m c a p u l i n g . . .
-Evet Hayır
-Uçan kaz nil
-Pazar sabah trt kovboy filmleri
-He-Man
-Voltran
-Çizgi adam (abıre kandi hehehah yapardı)
-Çamura çizi atma oyunu vardı(arkadaşını hapsetmeye çalışırdın)
-Misket oynardık(gaflik,baş saol derdik,vs)
vs... aklıma hemen gelenler bunlar
Aaa çamura çivi atma oyunu harıkaydııı örümcek ağları gıbı çizerdik...
başka varmı aklına gelen arkadaslar
ben en çok kuyu oyununu severdim birde 'baş' lı falan bi ismi vardı misket oyunuydu.şimdi adını bile hatırlamıyorum aslında gencim ama zaman bizi çocukluğumuzdan koparmış![]()
Evet kuyudan misket çıkarmak çok zevkliydi be,misket günü mü yapmak lazım acaba![]()
Elvan diye bir gazoz vardı cocuk oldugumdan mıdır nedir bilemem ama hala tadı damagımda şimdikilerde o tadı alamıyorum
Bir de simit oynardık okulda simiiiiitttttttttt die bağırcan sesin kesilirse nefesinde kesiliyodu çünkü nefesin kesilene kadar tekmeliyolardı![]()
Konu hsyn28 tarafından (30/04/2010 Saat 15:11 ) değiştirilmiştir.
Sigara kagıtlarını bırıktırırdık...Kuyu kazmaca oynardık ayagımızın topuguyla hemen bı cukur acıp mısket oynardık..
Gazoz kapakları zaten kavga sebebıdır..
Kavga eder hemen barısırdık annemıze babamıza hıc soylemezdık
ustumuz kir pis içinde gelır yemek yerdık o halde annemden cok dayak yedım
Okul önünde leblebi tozu satılırdı,yerken boğazımıza kaçardı ölecek gibi ökşürürdük ama ertesi gün gene yemeye çalışırdık
çivi ile oynanan oyuna biz pes derdik.2 kişi oynarsa v,3 kişi oynarsa y,4 kişi oynarsa x çizerdik yere.
Ankarada gectı cocuklugumuz mamak sonra emek bahceliiii ..Kabaydık sanki biraz
Bisikletin arka tekerine pet şişe takıp racing motoru sanardık,büyüdüğünde performans eksoz takanlar işte bu tiplerşaka yaptım alınmayın eksozcular
![]()
Benım lısede bısıkletım oldu
aslında kendıme aıt hıcbıseyım yoktu denebılır...
Devlet memurunun cocuguydum işte daha ne beklersınızklı...
Mukemmeldı ama bana gore maddı anlamda bıseyımız yoktu belkı ama cok seyımız vardı aslında
Adını yazamayacağım bir oyun var. Çok fazla hatırlayamıyorum kurallarını ama yere herkes için bir daire çizerdik. herkes bir dairenin içine girerdi. Elimizde sopalar olurdu. Küçük bir tahta parçasını bir kişi elindeki sopayla, terketmiş bulunduğu daireye getirinceye kadar o kişinin dairesi diğerleri tarafından talan edilirdi. Oyunun adını belki tahmin edersiniz.![]()
Walla kuyu kazmaca heralde sonra o daırelerın ıcını kazardık kımınse o daıre ayaklarını gömerdik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri